Rijd in konvooi met je eigen 4×4 huurauto

AVONTUURLIJKE RONDREIS DAMARALAND MET GIDS

Namibië-privé-safari’s-met-gids-Damaraland

Gedeeltelijk gegidst

9 Dagen

data op aanvraag

Deze rondreis is speciaal ontworpen voor avonturiers die meer tijd willen doorbrengen in de unieke gebieden van Damaraland. Ontdek het fascinerende Damaraland als Self-driver op een ´Guided Self-Drive Group Tour´, of boek deze rondreis als een ´Private Guided Tour´ bij ons!

 

Wij plannen en boeken graag een aanvullende Self-Drive tour als je de reis in Namibië op eigen gelegenheid wilt voortzetten!

 

Vertrek vanuit Windhoek: data op aanvraag
Rondreis eindigt bij Etosha N.P (west) op: data op aanvraag

Beknopt Reisschema

  • Dag 1: Windhoek
  • Dag 2: Spitzkoppe
  • Dag 3: Brandberg West
  • Dag 4: Huab Rivier
  • Dag 5: Palmwag
  • Dag 6: Hoanib Rivier
  • Dag 7: Kaokoland
  • Dag 8: Khowarib Gorge
  • Dag 9: Etosha West - verder reizen als selfdrive-tour

Hoogtepunten

Bezoek eeuwenoude rotstekeningen van de San Bosjesmannen

Spot de woestijnolifanten, leeuwen, neushoorns en andere wilde dieren

Overnacht in daktenten bovenop je 4x4 en geniet van een heerlijke nacht onder de sterrenhemel

Ontdek de fascinerende landschappen van Damaraland

Ervaar de rust en weidsheid van het verlaten woestijngebied

Het indrukwekkende Skeleton Coast Park

Geplande vertrektijden
Startdatum Einddatum Prijs
op aanvraag op aanvraag € 3.500,- per Persoon

Namibië-privé-safari’s-met-gids-Damaraland

Explore Namibia biedt op maat gemaakte privé safari’s met gids aan in Namibië inclusief vervoer, maaltijden, accommodatie en activiteiten. Je wordt hierbij ondersteund door een ervaren en deskundige chauffeur/gids.

Prijs

Vanaf € 3.500,- / persoon

Namibië-privé-safari’s-met-gids-Damaraland

Informatie

Er is ook plaats voor 3 deelnemers om in het gidsvoertuig te reizen. (offerte op aanvraag.)

Wat is inbegrepen?

Een prachtige reis naar de onontdekte gebieden van Namibië

Leidend gidsvoertuig gevolgd door 4x4 Self Drive huurwagens

Maximaal 4/5 personen per voertuig

3 stoelen bij het raam beschikbaar in gidsvoertuig

Engels, Duits en Afrikaans sprekende gids. Frans, Italiaans, Spaans sprekende gids op aanvraag

Accommodaties zoals aangegeven

Tal van activiteiten inbegrepen

Maaltijden zoals vermeld

Toegangsprijzen nationale parken zoals vermeld

Uitgebreid reispakket

Wat is niet inbegrepen?

Visumkosten

Brandstof

Extra activiteiten welke niet vermeld zijn

Fooien

Uitgaven van persoonlijke aard

Dranken

Internationale vluchten

Andere Konvooi Tours

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië

Konvooi Tour - 11 dagen

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië

Konvooi Tour - 11 dagen

Gedetailleerd reisschema

Dag 1 - 2: Windhoek

Op de internationale luchthaven van Windhoek wordt men opgewacht door een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf die je rechtstreeks naar Windhoek brengt. Daar ontmoet je de gids en na een eerste kennismaking zal hij helpen met de procedure omtrent het ontvangen van de huurwagen. Daarna zal de gids de tour in detail doorbespreken. Zodra alles is uitgelegd en besproken, zal de gids je naar de accommodatie begeleiden, waar je kunt ontspannen en op het gemak kunt genieten van de namiddag.

 

Alle deelnemers aan de Namibië tour ontmoeten elkaar in een gezellig lokaal restaurant om samen van het diner en de avond te genieten.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Damaraland-Namibië-Windhoek

Dag 2 - 3: Spitzkoppe

Vandaag begint je grote avontuur. Na het ontbijt wordt je opgewacht door de gids, waarna een korte briefing plaatsvindt. Daarna verlaten we Windhoek en rijden we in konvooi, voornamelijk in noordwestelijke richting van Namibië. In de middag bereiken we onze bestemming, de prachtige bergen van Spitzkoppe.

 

Hier aan de voet van de machtige Spitzkoppe zullen we ons kamp opzetten en genieten van de eerste nacht onder de sterrenhemel van Namibië.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Damaraland-Namibië

Spitzkoppe wordt ook wel de Matterhorn van Namibië genoemd. Het is een berg van vulkanische oorsprong, die op ongeveer 700 meter hoogte boven de omgeving uitsteekt. De machtige granieten bubbels vormen een spectaculair landschap, dat erg populair is bij fotografen en klimmers. Hier kan je eeuwenoude rotstekeningen van de Bosjesmannenstam vinden en de bekende ´Rock Pool´ bezoeken, die in het regenseizoen met water wordt gevuld. We bezoeken ook de ´Rock Arch´, voor een spectaculair fotomoment.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Damaraland-Namibië-Spitzkoppe

Dag 3 - 4: Brandberg West

Vandaag beginnen we aan het off-road avontuur door het afgelegen Damaraland. We rijden in konvooi richting Brandberg, de hoogste berg van Namibië. Onderweg kunnen we mogelijk woestijnolifanten, leeuwen, neushoorns en andere dieren tegen komen. In de late namiddag zullen we ons eerste wild kamp opzetten in een afgelegen en geheime kloof, wat een geologisch wonder is. We overnachten in een omgeving van ruige bergketens, steile hellingen en droge valleien.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië-damaraland

Ons prachtige wildkamp ligt vlakbij de massieve Brandberg. Een heuvel bestaande uit massief graniet die bescherming biedt tegen de zuidwestenwind, die hier in de middag vaak waait. Geniet van het geweldige panorama over het Kargen woestijngebied met uitzicht op het meest bergachtige gebied van Namibië. Ons wild bush camp heeft een mobiele douche en een bush toilet. We slapen veilig in daktenten bovenop de auto’s en genieten van een heerlijke nacht onder de sterrenhemel, zonder kunstlicht dat het uitzicht bederft. In de avond zitten we gezamelijk rond het kampvuur en genieten we van de rust en de geluiden van de woestijn, terwijl de gids het diner bereidt.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië-roof-tents

Dag 4 - 5: Huab Rivier

Na een goede nachtrust in onze daktenten genieten we van een stevig ontbijt. Onze reis gaat verder in noordelijke richting, door de fascinerende woestijnlandschappen van Damaraland. We rijden door een droge rivierbedding, waar vaak woestijnolifanten worden gezien. Je moet natuurlijk heel voorzichtig zijn, want de grote zoogdieren kunnen zich verschuilen achter de struiken en bomen. Deze grote, krachtige dieren moeten van een veilige afstand worden benaderd. We brengen nog een nacht door in de verlaten wildernis en genieten van de vrijheid.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië

Dag 5 - 6: Palmwag

Vandaag rijden we op een klein off-road track door een droge rivierbedding en gaan op zoek naar de woestijn dieren. Met een beetje geluk kunnen we de machtige woestijnolifanten, leeuwen, zwarte neushoorns, giraffen en andere dieren voor onze lens krijgen. Uiteindelijk trotseren we enkele pittige hellingen enkomen we aan op de prachtige Palmwag Campsite. Hier bieden de twee zwembaden een welkome afkoeling na een warme ochtend in de woestijn. Een perfecte locatie voor een middagje ontspanning.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Damaraland-Namibië-Damaraland

Dag 6 - 7: Hoanib Rivier

We rijden vandaag het grootste deel van de tijd over mulle zanderige tracks en zullen de dag doorbrengen in een van de mooiste droge rivieren van Namibië. Deze droge rivierbeddingen zijn ook van levensbelang voor veel wilde dieren, want hier is vaak water en voedsel te vinden. Vandaag zetten we ons wildkamp op nabij zo’n rivier en genieten we van de rust van dit schitterende gebied.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Damaraland-Namibië-HOANIB-Rivier

Dag 7 - 8: Kaokoland

Vandaag verkennen we de gebieden die grenzen aan Skeleton Coast Park. Het landschap is hier erg indrukwekkend. Een overwegend rotsachtige track leidt ons verder naar de Khumib-rivier. In deze droge rivierbedding zetten we vandaag ons wildkamp op en wel nabij een eeuwenoude Leadwood-boom, waar we kunnen genieten van de stilte en vrijheid die de natuur ons hier biedt.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Damaraland-Namibië-Skeleton-Coast-Park

Dag 8 - 9: Khowarib Gorge

Ook vandaag passeren we weer verschillende droge rivierenbeddingen. Deze rivieren voorzien de dieren van voedsel en water. De meest voorkomende dieren hier zijn de woestijnolifanten en giraffen, maar ook grote katten zoals leeuwen, luipaarden en cheeta’s komen voor. Daarnaast zijn er vele antilopensoorten te vinden zoals de gemsbok, koedoe, springbok en zebra.

 

In de middag bereiken we het dorp Sesfontein. Hier kunnen we tanken, waarna we verder gaan naar de prachtig gelegen camping bij Khowarib Lodge. Deze lodge ligt direct aan de Hoanib rivier, die hier door een smalle kloof stroomt.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Damaraland-Namibië-dry-river-gorge-Khowarib

Dag 9 - 10: Etosha West - JE KUNT VERDER REIZEN ALS SELFDRIVE-TOUR

Een uitdagende off-road track leidt ons vandaag door de prachtige Khowarib Gorge. De laatste kilometers gaan over goede asfaltwegen naar onze eindbestemming waar we in een prachtige lodge zullen overnachten.

 

De volgende ochtend neem je afscheid van de gids en kun je aansluitend verder reizen als selfdrive-tour. (we helpen je natuurlijk ook graag bij het plannen van dit deel van je reis.)

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Damaraland-Namibië-selfdrive-tour

Reisadvies Namibië

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw self-drive reis naar Namibië? Dan staan onze ervaren tour consultants klaar om je te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Wij kunnen je op veel verschillende manieren van dienst zijn. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om je te helpen bij het maken van een persoonlijk voorstel voor jouw reis op maat naar Namibië en om al je vragen te beantwoorden.

De mooiste safari rondreizen Namibië

Andere routes om te inspireren

Deze tour is slechts één van onze voorbeeldroutes. De routes die wij aanbieden zijn volledig aan te passen aan jouw wensen. Je kunt deze boeken, of je kunt ze gebruiken als inspiratie om jouw eigen, op maat gemaakte reis samen te stellen. Bekijk hieronder enkele van onze andere voorbeeldroutes die we hebben samengesteld. Explore Namibia zal er altijd voor zorgen dat je de reis van jouw dromen beleeft!

Self-Drive Routes
Self-Drive Reizen Namibië
Self-drive safari reizen Namibië, op maat gemaakt om aan je individuele behoeften en voorkeuren te voldoen. Onze reizen omvatten alles wat je nodig hebt voor een ongelooflijk avontuur in Namibië!

Reisduur: vanaf 9 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €633,- EUR

Begeleide Fotografiereizen
Fotografiereizen Namibië
Fotografietours voor fotografen van alle niveaus. Onze ervaren gidsen zullen je begeleiden bij het maken van de perfecte foto om het unieke karakter van Namibië vast te leggen.

Reisduur: vanaf 12 dagen

Prijs vanaf: €4.299,- EUR

Privé Safari’s
Safari’s in Konvooi
Je rijdt in konvooi met je eigen huurauto en volgt het voertuig welke bestuurd wordt door de ervaren gids.

Reisduur: op maat te maken

Prijs vanaf: €1.089,- EUR

Privé Safari’s
Safari in “stretched Landcruiser”
De ultieme privé safari voor maximaal zeven reizigers plus een gids/chauffeur in ruime comfortabele “stretched Landcruiser”.

Reisduur: 13 Dagen

Prijs vanaf: €3.999,- EUR

Op maat gemaakte privé rondreizen met gids. Ontdek dit bijzondere land samen met ons!

Damaraland-Off-road-Tour-Footer-01