Rijd in konvooi met je eigen 4×4 huurauto

‘NORMAL’ KAOKOLAND CAMPING & LODGE TOUR

Deze kampeer- en lodgesafari belooft puur avontuur. Ontdek het geweldige Kaokoland tijdens deze begeleide self-drive tour.

Namibie privé safari’s-Tours-Kaokoland-konvooi-Tour

Gedeeltelijk gegidst

12 Dagen

Juni 2024

De “normale” Kaokoland Tour

Je verkent het ongerepte en ruige terrein van dit gebied met 4×4 voertuigen, waarbij je overnacht op gefaciliteerde campings, in Wild Camps en in prachtige Lodges/Guesthouses. Er is geen betere manier om dichter bij de ongerepte natuur van Namibië te komen.

 

De Kaokoland Tour is geschikt voor avonturiers die veel en lang off-road willen rijden. De duur van de dagelijkse rijroute is ongeveer 5-7 uur en de route voert door het afgelegen Damaraland en Kaokoland tot aan de Angolese grens.

 

In deze speciale tour is het off-road rijden eenvoudig gehouden in vergelijking met de zware off-road Kaokoland Tour. Dat geeft meer tijd om te genieten van de omgeving. Toch kun je ook op deze tour genieten van off-road rijden!

 

Een absoluut hoogtepunt is het wildkamperen op onze tochten, maar op bepaalde dagen heb je ook de mogelijkheid om een kamer te boeken in de lodges. Meer informatie hierover vind je in het tourschema en je kunt de kamers op aanvraag bij ons boeken.

 

Wij plannen en boeken graag de aanvullende Self-Drive tour voor jou als je de reis in Namibië op eigen gelegenheid wilt voortzetten!

 

Ontmoeting van de groep met de gids bij Spitzkoppe: 04/06/2024
De gids verlaat de groep bij Khowarib Lodge op: 13/06/2024

Beknopt Reisschema

  • Dag 1: Spitzkoppe
  • Dag 2: Brandberg West
  • Dag 3: Damaraland
  • Dag 4: Palmwag
  • Dag 5: Opuwo
  • Dag 6-9: Kaokoland
  • Dag 10: Sesfontein
  • Dag 11: Khowarib Gorge

Hoogtepunten

Beklim de Spitzkoppe-berg en geniet van de indrukwekkende sterrenhemel van Namibië

Off-road avontuur door het afgelegen Damaraland

De machtige woestijnolifanten, leeuwen, zwarte neushoorns en giraffen

Himba-dorpen

Het prachtige Kaokoland, omgeven door fascinerende natuur

Begeleide gamedrives

Breng de middag door bij het zwembad of op het terras van de lodge en observeer dieren bij de waterplaats

Geplande vertrektijden
Startdatum Spitzkoppe Einddatum Khowarib Lodge Prijs
04 juni 2024 13 juni 2024 Vanaf € 2.599,- per Persoon

Namibië Prive begeleide safari in konvooi

Explore Namibia biedt op maat gemaakte privé safari’s met gids aan in Namibië en/of Botswana inclusief vervoer, maaltijden, accommodatie en activiteiten. Je wordt hierbij ondersteund door een ervaren en deskundige chauffeur/gids.

Prijs

Per self-driver in een tweepersoonskamer/tent inclusief gedeeld voertuig: vanaf € 3.199,-

Per self-driver in een eenpersoonskamer/tent inclusief gedeeld voertuig: vanaf € 3.299,-

Per self-driver in een eenpersoonskamer/tent inclusief niet-gedeeld voertuig: vanaf € 4.099,-

Per passagier in een tweepersoonskamer/tent in het voertuig van de gids: vanaf € 2.599,-

Per passagier in een eenpersoonskamer/tent in het voertuig van de gids: vanaf € 2.699,-

Convoy-tours-Kaokoland-Damaraland-Namibia-Tour

Informatie

Minimum aantal deelnemers: 4 personen bij een Self Drive

Er is ook plaats voor 3 deelnemers om in het gidsvoertuig te reizen. (offerte op aanvraag.)

Wat is inbegrepen?

Een prachtige reis naar de onontdekte gebieden van Namibië

Leidend gidsvoertuig gevolgd door 4x4 Self Drive huurwagens

Maximaal 4/5 personen per voertuig

3 stoelen bij het raam beschikbaar in gidsvoertuig

Engels, Duits en Afrikaans sprekende gids. Frans, Italiaans, Spaans sprekende gids op aanvraag

Accommodaties zoals aangegeven

Tal van activiteiten inbegrepen

Maaltijden zoals vermeld

Toegangsprijzen nationale parken zoals vermeld

Uitgebreid reispakket

Wat is niet inbegrepen?

Visumkosten

Brandstof

Extra activiteiten welke niet vermeld zijn

Fooien

Uitgaven van persoonlijke aard

Dranken

Internationale vluchten

Andere Konvooi Tours

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië

Konvooi Tour - 11 dagen

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië

Konvooi Tour - 9 days

Gedetailleerd reisschema

Dag 1 - 2: Spitzkoppe

Ontmoeting van de groep bij Spitzkoppe

(Individueel self-drive programma mogelijk voordat de tour begint, of de gids kan begeleid worden op zijn reis van Windhoek naar de Spitzkoppe)

 

De ontmoeting van alle tourdeelnemers en de gids vindt vanmiddag plaats op een van de kampeerplaatsen van het Spitzkoppe kamp, waar we vervolgens gezamenlijk ons nachtkamp zullen opzetten.

 

’s Avonds komen we samen voor een gezamenlijke barbecue rond het kampvuur, is er een korte briefing en wordt de rondreis in detail besproken. Hier aan de voet van de machtige Spitzkoppe zullen we ons kamp opzetten en genieten van de eerste nacht onder de sterrenhemel van Namibië.

 

Het diner is inbegrepen in de tourprijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië-Spitzkoppe

Dag 2 - 3: Brandberg West

Instructies off-road rijden

Vandaag begint ons off-road avontuur door het fascinerende Damaraland. We rijden in konvooi richting Brandberg, de hoogste berg van Namibië. Op de eerste rijdag leert u uw voertuig beter kennen op eenvoudige off-road routes. Alle voertuigen zijn met elkaar verbonden via de radio, en de gids kan de radio gebruiken om je tips en trucs te geven tijdens het rijden.

 

Ruige bergketens en steile hellingen met droge valleien domineren Damaraland. Damaraland, met enkele van de mooiste landschappen van Namibië, is een afgrond van ongerepte wildernis waar je savannes, kloven, zandhellingen en bergen kunt verkennen. Observeer de dieren die goed gedijen op deze verlaten plek en trotseer de zinderende hitte.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië-damaraland

Ons prachtige wildkamp ligt bij de massieve Brandberg. Een heuvel van grote granieten ballen biedt beschutting tegen de zuidwestenwind die hier ’s middags vaak waait. Geniet van het geweldige panorama over de kale woestijngebieden met uitzicht op de hoogste berg van Namibië. Ons wild bush camp heeft een mobiele douche en een bush toilet. We slapen veilig in daktenten bovenop de auto’s en genieten van een heerlijke nacht onder de sterrenhemel, zonder kunstlicht dat het uitzicht bederft. In de avond zitten we gezamelijk rond het kampvuur en genieten we van de rust en de geluiden van de woestijn, terwijl de gids het diner bereidt.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië-roof-tents

Dag 3 - 4: Damaraland

Het fascinerende Damaraland
Na een goede nachtrust in onze daktenten genieten we van een stevig ontbijt. Onze reis gaat verder in noordelijke richting, door de fascinerende woestijnlandschappen van Damaraland. We rijden door een droge rivierbedding, waar vaak woestijnolifanten worden gezien. Je moet natuurlijk heel voorzichtig zijn, want de grote zoogdieren kunnen zich verschuilen achter de struiken en bomen. Deze grote, krachtige dieren moeten van een veilige afstand worden benaderd. We brengen nog een nacht door in de verlaten wildernis en genieten van de vrijheid.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië

Dag 4 - 5: Palmwag

Op zoek naar de woestijnolifanten

Na een goede nachtrust in onze daktenten genieten we van een stevig ontbijt. Onze reis gaat verder in noordelijke richting. We rijden door de rivierbedding van de Huab rivier waar vaak woestijnolifanten te zien zijn. Je moet natuurlijk heel voorzichtig zijn, want de grote zoogdieren kunnen zich achter de struiken en bosjes verschuilen. Deze grote, krachtige dieren moeten altijd van een veilige afstand worden geobserveerd.

 

Een deel van de route wordt gereden over gravelwegen die ons naar Palmwag brengen. We overnachten op de prachtige camping Palmwag Lodge. Je hebt ook de mogelijkheid om in een van de kamers van de lodge te overnachten. Wil je een upgrade naar een van de kamers, laat het ons dan weten bij het boeken van de tour.

 

Palmwag Lodge ligt tussen hoge palmbomen aan de oevers van de droge Uanib rivier in Damaraland, in het noordwesten van Namibië. Palmwag Lodge is een van de oudste en meest populaire toeristische bestemmingen in Namibië. Het is internationaal bekend om zijn spectaculaire landschap, diverse woestijndieren en unieke kans om de bedreigde zwarte neushoorn tegen te komen. Daarna dineren we gezamenlijk in het restaurant van de lodge.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië-olifanten

Dag 5 - 6: Opuwo

Kaokoland

De route van vandaag leidt ons naar het noorden van Namibië. Een rit over stoffige gravelwegen. De komende dagen rijden we door ´community land´, oftewel “door echt het echte Afrika”. Onderweg passeren we kleine dorpjes, bewoond door verschillende inheemse stammen. Let op, want tijdens het rijden staan er vaak dieren en mensen vlak langs de kant van de weg.

 

Ongeveer 30 km voor de stad genaamd ´Opuwo´, passeren we een bergachtig landschap waarop de zeldzame baobabbomen groeien. We maken hier een korte stop om deze machtige reuzen te bewonderen. De reis gaat verder naar Opuwo, waar we onze voertuigen zullen voltanken. Ongeveer 900 km off-road moeten worden bereden voor de volgende tankstop. Bij de supermarkt in Opuwo kun je eventueel weer boodschappen doen.

 

Bovenop een heuvel met uitzicht over de Opuwo verblijven we in een prachtige lodge. Het plan is om de nacht door te brengen op de camping van de lodge, maar je hebt ook de mogelijkheid om in een van de kamers te verblijven. Laat ons bij je boeking weten of je een upgrade naar een van de kamers wenst. Het gezamenlijke diner vindt plaats in het restaurant van de lodge.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië-Opuwo-baobab

Dag 6 - 7: Kaokoland

Off-road rijden door Kaokoland
Na het vertrek vanuit Opuwo rijden we naar het westen, langs kleine Himba-dorpen over onverharde wegen totdat we het dorpje Etanga bereiken. Vanaf hier leiden uitdagende 4×4-routes ons door de hooglanden van het Kaokoland, totdat we het punt bereiken waar het pad afdaalt. We dalen deze pas stapvoets af met een adrenalinestoot, het pad brengt ons langzaam naar de lagere vlakten van Kaokoland. De mooie camping ligt naast een berg die doorkruist is met marmeraders. De gids zorgt voor het opzetten van het kamp, terwijl jullie van deze prachtige omgeving kunnen genieten.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië-Himba-dorpen

Dag 7 - 8: Kaokoland

De Hartmansvallei
Vandaag staat er een veeleisende dag op het programma. Een bergpas moet met enig geduld en goede rijvaardigheid worden bedwongen. In de middag bereiken we de prachtige Hartmanns Vallei. De nacht wordt doorgebracht in het wild bij het kampvuur.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië

Dag 8 - 9: Kaokoland

Kamperen onder een oude Leadwood boom
Via de rivierbeddingrijden we vandaag terug naar het zuiden. Een avontuurlijk pad over kleine rotsachtige hellingen. We passeren de bergen en valleien van het prachtige Kaokoland, omgeven door fascinerende natuur. Er zijn een paar karakteristieke waypoints in dit gebied. Een daarvan is de “Rooi Drom”, een rood geverfd vat. Hier slaan we af richting Marble Camp. Een uitdagende 4×4 bergpas leidt ons naar een verlaten marmer mijn, waar we zullen stoppen voor een lichte lunch.

 

Daarna vervolgen we onze reis verder over rotsachtige wegen die ons naar de Khumib-rivier leiden. De droge rivierbedding van de Khumib dient vanavond als een perfect wildkamp. We zullen ons kamp opzetten onder een oude boom en genieten van de stilte en vrijheid die de natuur ons biedt.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië-River

Dag 9 - 10: Kaokoland

De fascinerende droge rivieren van Kaokoland
Vandaag zullen we het grootste deel van rit rijden over mulle zandwegen, terwijl we verschillende droge rivieren doorkruisen. Nadat we de Khumib rivier zijn overgestoken, volgen we de prachtige stroom van de droge Hoarusib rivier. Zodra we deze zijn overgestoken, rijden we over dorre woestijngebieden naar de oevers van de Hoanib rivier.

 

De Hoarusib en Hoanib rivieren zijn de meest fascinerende droge rivieren in Kaokoland. Er is ook een kans om hier woestijndieren te vinden zoals giraffen, olifanten, leeuwen en antilopen. Vandaag zetten we ons laatste wildkamp op bij de Hoanib rivier en genieten we van de rust van deze verlaten wereld.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië-dry-rivers-Kaokoland

Dag 10 - 11: Sesfontein

Op zoek naar de woestijndieren van Kaokoland
Vandaag zullen we het grootste deel van rit rijden over mulle zandwegen, terwijl we verschillende droge rivieren doorkruisen. Deze droge rivieren zijn de levensader voor verschillende dieren in deze droge gebieden, omdat ze hier water en voedsel kunnen vinden. Tot de meest voorkomende dieren behoren woestijnolifanten, giraffen, grote katten zoals leeuwen, luipaarden en cheeta’s, en verschillende soorten antilopen zoals oryx, koedoe en springbok. Ook zebra’s en struisvogels worden hier vaak gezien.

 

In de middag verlaten we de Hoanib over stoffige gebieden en rijden via het dorp Sesfontein naar onze prachtige camping; die ligt bij Khowarib Lodge. De prachtige Khowarib Lodge ligt direct aan de Hoanib rivier. Hier stroomt de rivier door een smalle kloof die Khowarib heet.

 

We overnachten op de prachtige camping van Khowarib Lodge. Je hebt ook de mogelijkheid om in een van de kamers van de lodge te overnachten. Laat ons bij boeken van de tour weten of je een upgrade naar een kamer wenst. We dineren dan gezamenlijk in het restaurant van de lodge.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië-sesfontein

Dag 11 - 12: Khowarib Gorge

De gids verlaat u vandaag
Vandaag komt de gezamenlijke tour ten einde. Na het ontbijt gaat iedereen zijn eigen weg en kan men genieten van meer self-drive dagen door Namibië. Als je wil, kun je ook de gids begeleiden die vandaag naar Windhoek rijdt. Wij plannen en boeken ook graag een aanvullend programma voor de rest van je self-drive reis.

 

Ontbijt is inbegrepen in de prijs.

4×4-konvooi-reizen-gids-door-Kaokoland-Damaraland-Namibië-Windhoek

Namibië reisadvies op maat

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw self-drive reis naar Namibië? Dan staan onze ervaren tour consultants klaar om je te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Wij kunnen je op veel verschillende manieren van dienst zijn. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om je te helpen bij het maken van een persoonlijk voorstel voor jouw reis op maat naar Namibië en om al je vragen te beantwoorden.

De mooiste safari rondreizen op maat

Andere routes om te inspireren

Deze tour is slechts één van onze voorbeeldroutes. De routes die wij aanbieden zijn volledig aan te passen aan jouw wensen. Je kunt deze boeken, of je kunt ze gebruiken als inspiratie om jouw eigen, op maat gemaakte reis samen te stellen. Bekijk hieronder enkele van onze andere voorbeeldroutes die we hebben samengesteld. Explore Namibia zal er altijd voor zorgen dat je de reis van jouw dromen beleeft!

Self-Drive Routes
Self-Drive Reizen Namibië
Self-drive safari reizen Namibië, op maat gemaakt om aan je individuele behoeften en voorkeuren te voldoen. Onze reizen omvatten alles wat je nodig hebt voor een ongelooflijk avontuur in Namibië!

Reisduur: vanaf 9 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €633,- EUR

Begeleide Fotografiereizen
Fotografiereizen Namibië
Fotografietours voor fotografen van alle niveaus. Onze ervaren gidsen zullen je begeleiden bij het maken van de perfecte foto om het unieke karakter van Namibië vast te leggen.

Reisduur: vanaf 12 dagen

Prijs vanaf: €4.299,- EUR

Privé Safari’s
Safari’s in Konvooi
Je rijdt in konvooi met je eigen huurauto en volgt het voertuig welke bestuurd wordt door de ervaren gids.

Reisduur: op maat te maken

Prijs vanaf: €1.089,- EUR

Privé Safari’s
Safari in “stretched Landcruiser”
De ultieme privé safari voor maximaal zeven reizigers plus een gids/chauffeur in ruime comfortabele “stretched Landcruiser”.

Reisduur: 13 Dagen

Prijs vanaf: €3.999,- EUR

Op maat gemaakte privé rondreizen met gids. Ontdek dit bijzondere land samen met ons!

Kaokoland-Camping-and-Lodge-Tour-Footer-01