Verzekeringen

Zorg dat u goed voorbereid en verzekerd op reis gaat. De kans dat er met uw familie of uzelf vooraf of tijdens uw reis iets vervelends gebeurd is klein, maar juist in die gevallen is het belangrijk om de juiste verzekering te hebben. Zo kunt u uzelf veel ellende en kosten achteraf besparen.

Reis- en Annuleringsverzekering

Wij raden ten zeerste aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, zodat eventuele onverwachte kosten als gevolg van ziekte, ongevallen, kosten ter vervanging van gestolen of zoekgeraakte bagage of noodzakelijke repatriëring gedekt zijn.

Wij adviseren u om contact met uw lokale verzekeringsagent of bank op te nemen om u goed te laten informeren over de mogelijkheden.

ZiektekostenverzekeringEtosha Namibia

Wij adviseren u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om u te laten informeren over de dekking van mogelijke medische kosten.

Autoverzekering

In Namibië en veel andere Afrikaanse landen is men niet verplicht het voertuig te verzekeren. Veel voertuigen rijden dan ook onverzekerd rond.

Als gevolg hiervan wijken de aangeboden autoverzekeringen in Namibië (en Botswana) in veel gevallen af van de Europese of Westerse verzekeringen.

Zo kent men bijvoorbeeld hier niet het All-risk of Omnium verzekeringsprincipe. Het is daarom van groot belang om u goed te informeren over de verschillende mogelijke verzekeringsvormen.

U kunt hier een document downloaden waarin de belangrijkste aspecten van de autoverzekering worden besproken:

Download Insurance

DOWNLOAD UITLEG AUTOVERZEKERING

Bij sommige reisverzekeringen is het mogelijk zich te verzekeren voor schade aan de huurauto, welke niet gedekt worden door de hierboven genoemde verzekering van de verhuurmaatschappij. Ook dekken sommige creditcards mogelijke schades. Wij raden dus ten zeerste aan om vooraf het nodige uit te zoeken en te regelen.

 

Meerkat Namibia