EXPLORE NAMIBIA IN DE MEDIA

Het is lastig om de pracht van Namibië in woorden te vatten, maar foto’s en films bieden een levendige indruk van deze ervaring. Explore Namibia ondersteunt televisie- en filmteams, resulterend in schitterend filmmateriaal. Ontdek Namibië door een van de onderstaande programma’s te verkennen.

FLOORTJE NAAR HET EINDE VAN DE WERELD

Niet douchen maar slechts wassen met een nat doekje. Geen toilet, maar een gat in de grond. Nooit eens een verse maaltijd. Maar wél de ultieme vrijheid.

Floortje Dessing, die we kennen als dé reislegende van de Nederlandse televisie, bezoekt in deze serie mensen die een bestaan hebben opgebouwd buiten de bewoonde wereld die wij kennen. In deze aflevering reist Floortje naar Namibië om een paar dagen door te brengen met een echtpaar die ver in het noorden van Namibië wonen, waar niet de mens maar de natuur overheerst: Kaokoland.

 

De Nederlandse Lianne en haar Zuid-Afrikaanse partner Will zijn twee filmmakers die hun droom naleven door een film te produceren over een groep woestijnleeuwen. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het leven van deze bijzondere dieren, leven zij een primitief bestaan in de droge Namib woestijn. Met hun 4×4 als permanente woning zijn zij vaak onbereikbaar voor de buitenwereld en komen hier alleen voorbrandstof, water en eten.

WAAR IS DE MOL?

In deze aflevering van Waar is de Mol, geproduceerd in samenwerking met Explore Namibia, neemt Johnny de Mol de Olympische turner en ‘Lord of the Rings’ Yuri van Gelder mee naar Namibië: van skydiven aan de Atlantische kust tot een bezoek aan een Himba stam in Kaokoland. En natuurlijk een echte Afrikaanse safari, waarbij er verschillende dieren worden gespot, waaronder de zeldzame zwarte neushoorn!

FREEK’S WILDE WERELD

Dit is zó cool! Ongelofelijk! Het is fantastisch om te zien! Ik zou eigenlijk het liefst tussen deze zeehonden willen zwemmen!

Freek Vonk is een evolutiebioloog die gefascineerd is door de manier waarop dieren zich aanpassen aan hun omgeving. We kennen hem van zijn jeugdseries op televisie, waarbij hij kinderen vol enthousiasme vertelt over de intrigerende wereld van veel verschillende diersoorten. In deze 5 afleveringen, geproduceerd in samenwerking met Explore Namibia, zoekt Freek voor vreemde wezens in Namibië, en legt hij uit hoe zij zich aangepast hebben aan het droge woestijnklimaat.

 

Aan de Atlantische kust kajakt hij tussen de zeerobben, legt hij uit hoe flamingo’s aan hun roze kleur komen en zoekt hij naar de ‘little 5’: de gecko, de hagedis, de kameleon, de ‘dancing white lady spider’ en de ‘sidewinder’ slang. In het binnenland van Namibië waagt hij zichzelf op een territorium van cheeta’s en komt hij in aanraking met de “prins van de Namibische woestijn”: de gemsbok.

Freek’s Wilde Wereld – Woestijn

Freek’s Wilde Wereld – Pelsrobben

Freek’s Wilde Wereld – Cheeta

Freek’s Wilde Wereld – Sossusvlei

Freek’s Wilde Wereld – Skelettenkust