Schitterende privé safari rondreizen met gids

Privé rondreis met gids in een “Stretched Landcruiser”

Privé safari’s met gids en chauffeur

Explore Namibia biedt georganiseerde privé rondreizen aan met gids naar Namibië, zodat je het avontuur van je leven kunt beleven, zonder dat je je ergens zorgen over hoeft te maken. We regelen je hele safari naar Namibië inclusief vervoer en overnachtingen, begeleid door een deskundige gids en chauffeur. Wij regelen ook de accommodaties, of je nu in luxe lodges of middenklasse guesthouses wilt verblijven.

14 DAAGSE RONDREIS “HOOGTEPUNTEN VAN NAMIBIË”

Bezoek de hoogtepunten van Namibië zoals het Etosha National Park en de spectaculaire rode zandduinen in Sossusvlei.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur

De ultieme safari voor maximaal zeven personen plus een gids/ chauffeur in de ruime comfortable “stretched Landcruiser” met openklapbaar dak.

Onze omgebouwde “stretched Landcruiser” is het perfecte safarivoertuig en biedt comfortable zitplaatsen voor max. 7 reizigers plus de chauffeur. Elke gast heeft een ruime zitplaats bij het raam en het voertuig is voorzien van airconditioning, een koelkst en een uitklapbaar ´pop-up´ dak, voor de ultieme natuurfotografie en kijkervaring.

 

Een ervaren gids neemt je mee en laat je het echte Namibië ontdekken. Maak kennis met het land en haar mensen tijdens deze prachtige reis.

Beknopt Reisschema

  • Dag 1-2: Windhoek
  • Dag 2-4: Sossusvlei
  • Dag 4-6: Swakopmund
  • Dag 6-8: Twyfelfontein
  • Dag 8-11: Etosha Nationaal Park
  • Dag 11-12: Waterberg Plateau National Park
  • Dag 12-13: Erindi Game Reserve
  • Dag 14: Vertrek
  • Dag 15: Aankomst thuis

Hoogtepunten

Verken de oudste woestijn ter wereld, de Namib.

Maak een dagtocht naar de wereldberoemde rode zandduinen van Sossusvlei.

De onstuimige Atlantische Oceaan.

Ga op zoek naar de 'Little 5' en bezoek de zeeleeuwenkolonie in Walvisbaai.

Bezoek Twyfelfontein, een UNESCO Werelderfgoed.

Spot de vele dierensoorten in het Etosha National Park.

Geplande vertrektijden
Startdatum Windhoek Einddatum Windhoek Prijs
op aanvraag op aanvraag € 3.999,- per Persoon

Namibie-Prive-safari-met-gids

Explore Namibia biedt op maat gemaakte begeleide privé-safari’s in Namibia inclusief vervoer, maaltijden, accommodatie en activiteiten. Je wordt begeleid door een ervaren en deskundige chauffeur/gids.

Prijs

Persoon in tweepersoonskamer: € 3.999,-

Persoon in éénpersoonskamer: € 4.399,-

Kind (4 - 12 jaar) op kamer ouders: € 3.099,-

safari-trip-seven-guests-driver-stretched Landcruiser-01

Wat is inbegrepen?

Een prachtige reis naar belangrijkste hoogtepunten van Namibië

Kleine groep van max. 7 personen (uitvoeringsgarantie vanaf 4 pax)

Zitplaats aan het raam

Safarivoertuig met uitklapbaar ´pop-up´ dak

Drinkwater in gidsvoertuig

Engels, Duits en Afrikaans sprekende gids. Frans, Italiaans, Spaans sprekende gids op aanvraag

Accommodaties zoals aangegeven

Tal van activiteiten inbegrepen

Maaltijden zoals vermeld

Toegangsprijzen nationale parken zoals vermeld

Uitgebreid reispakket

Wat is niet inbegrepen?

Internationale vluchten

Visumkosten

Extra activiteiten welke niet vermeld zijn

Fooien

Uitgaven van persoonlijke aard

Dranken

Tour

safari-trip-seven-guests-driver-stretched Landcruiser

14 Daagse Rondreis “Hoogtepunten van Namibië”

Vanaf: €3.999,- EUR

Gedetailleerd reisschema

Dag 1 - 2: Windhoek

De gids verwelkomt je persoonlijk op de internationale luchthaven bij Windhoek. Hou er wel rekening mee dat de gids alleen naar de luchthaven gaat volgens de vluchttijden van Lufthansa/Euro Wings. Heb je een andere vlucht, dan dient er een alternative luchthaventransfer geregeld te worden.

 

De gids brengt je naar de geboekte accommodatie in Windhoek. Hier vindt ook de Meet and Greet plaats, waarbij de hele reis tot in detail wordt besproken en alle benodigde documenten voor de reis worden overhandigd. De rest van de dag kan men vrij besteden, bijvoorbeeld om de stad te verkennen of je kunt ervoor kiezen om na de lange reis lekker te relaxen aan het zwembad.

 

De hoofdstad van Namibië biedt een verscheidenheid aan restaurants, winkels en accommodaties. De stad is schoon en goed georganiseerd, zeker voor Afrikaanse begrippen. Bezienswaardigen in Windhoek zijn o.a. de Christus Kerk, evenals het “Tinten Palast” en de ambachtelijke markten in het stadscentrum.

 

’s Avonds komt de groep bij elkaar voor het diner in het restaurant.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Windhoek

Dag 2 - 3: Namib Desert

De eerste reisdag gaat zuidwaards en wel via Rehoboth richting de Naukluft-bergen, waarna de grote woestijnlandschappen van de Namib zichtbaar worden. Natuurlijk maakt de gids onderweg een aantal stops en rond het middaguur zijn er lunchpakketten voor iedereen beschikbaar.

 

In de middag bereiken we de prachtige lodge, waar je de rest van de dag kunt doorbrengen om wat te relaxen, bijvoorbeeld met een koel drankje aan het zwembad bijvoorbeeld. Als men wil, kan men in de middag een korte wandeling maken en genieten van de prachtige landschappen. Met een beetje geluk spot je hier de eerste wilde dieren zoals springbokken.

 

’s Avonds is er een gezamelijk diner met een geweldig uitzicht in het Lodge Restaurant.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Namib-Desert

Dag 3 - 4: Sossusvlei

Vandaag begint de dag al vroeg in de ochtend zodat we het mooie licht van de ochtenduren kunt ervaren. Allereerste gaan we naar Sesriem, de toegangspoort tot het Namib Naukluft Park. Bij zonsopgang gaat de poort open. Vervolgens rijden we over een smalle asfaltweg langs prachtige landschappen richting de hoge duinen van de Deadvlei en Sossusvlei. Een korte wandeling van ongeveer 1,5 km over kleivlakten en een kleine duin leidt naar de eeuwenoude, versteende acaciabomen van de Dead Vlei.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Dead-Vlei-Sossusvlei

Sossusvlei ligt in het Namib-Naukluft National Park, het grootste natuurgebied van Afrika. De beroemdste foto’s van Namibië komen ongetwijfeld uit Sossusvlei. De beelden zijn verbluffend mooi met de intens rode duinen en scherpe lijnen. De duinen in dit gebied zijn de hoogste ter wereld en reiken tot bijna 400 meter hoog. Beklim Dune 45 en geniet van het fantastische uitzicht. De Deadvlei, een droog meer met versteende bomen, lijkt wel een surrealistisch landschap geworden. Sossusvlei betekent “doodlopend moeras” omdat hier de duinen samenkomen die de Tsauchab rivier verhinderen de Atlantische Oceaan te bereiken. Door de droogte in de Namib-woestijn stroomt deze rivier echter zelden zo ver, vandaar dat de pan de meeste jaren droog staat. Maar tijdens een goed regenseizoen vult de Tsauchab rivier de zoutpan en komen bezoekers van over de hele wereld naar het gebied om deze spectaculaire plek te zien.

 

Rond het middaguur kun je genieten van uw lunchpakket onder de kameeldoornbomen bij de Sossusvlei Dry Pan. Daarna gaat de rit terug naar de toegangspoort bij Sesriem, waar ook de Sesriem Canyon kan worden verkend. In de middag ga je weer terug naar de prachtige lodge.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Dead-Vlei-Sossusvlei

Dag 4 - 5: Swakopmund

Op deze route laat de Namib zich van veel verschillende kanten zien. Je rijdt langs bergen, rode duinen, passeert de Gaub en Kuiseb Canyon en doorkruist de woestijngebieden van de Namib. Onderweg zie je altijd typische woestijndieren zoals de oryx, springbokken, struisvogels en met een beetje geluk ook een giraffe.

 

Het kleine plaatsje Solitaire bestaat alleen uit een tankstation, winkel en restaurant en is een geweldige plek om even te stoppen. Het is perfect gelegen voor een tussenstop op weg naar Swakopmund. In de kleine Solitaire Bakery zijn veel lekkernijen te vinden, waaronder de beste appeltaart van Namibië.

 

Zodra je de Atlantische Oceaan bereikt, kunen we een korte trip maken naar de haven en de lagune van Walvisbaai. Honderden flamingo’s scharrelen hier vaak rond in het ondiepe water van de zoute lagune. Vanaf daar rijden we de laatste 40 km over een mooie asfaltweg langs de zee. We zijn onderweg naar Swakopmund, waarschijnlijk de meest Duitse stad van het zuidelijk halfrond.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Solitaire

Dag 5 - 6: Swakopmund

Vandaag heb je de keuze uit één van de volgende twee activiteiten (inbegrepen in reispakket)

Living Desert Tour
Je wordt vandaag om 8:00 uur opgehaald bij het hotel door de activiteitenoperator. Met een terreinwagen rijdt je naar de duinstrook ten zuiden van Swakopmund, om op zoek te gaan naar de “Little 5”. Dit is een zeer interessante rit waarbij je veel te weten komt over het duin-ecosysteem met zijn vele interessante bewoners. Rond het middaguur wordt je teruggebracht naar het hotel. De middag is ter vrije besteding om Swakopmund en de omgeving te verkennen.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Living-Desert-Tour

Bootcruise
Deze cruise is gericht op het ontdekken van het lokale onderwaterleven, zoals tuimelaar dolfijnen en de Kaapse pelsrob. Geniet van een glaasje mousserende wijn en heerlijke oesters uit de Walvisbaai terwijl deze dieren rondom de boot spelen. Je wordt ook hier ’s ochtends opgehaald bij de receptie van het hotel. De excursie vertrekt vanuit de haven van Walvisbaai, vanwaar je een catamaran vertrekt richting Pelican Point, de thuisbasis van de zeerobben. Rond het middaguur wordt je weer teruggebracht naar het hotel in Swakopmund.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Boat-Safari-dolphins

Dag 6 - 7: Twyfelfontein

Vandaag verlaten we de koude Altlantische kust. Vanuit Swakopmund rijden we noordwaarts langs de kust naar Hentiesbaai. Vandaar rijden we landinwaarts langs de hoogste berg van Namibië, de machtige Brandberg, die zijn naam dankt aan de vurige gloed die ontstaat wanneer de laatste zonnestralen hem aan het einde van de dag ontsteken. In de middag bereiken we Twyfelfontein. In de namiddag is er de mogelijkheid om de beroemde San rotstekeningen en de ´Organ Pipes´ van Twyfelfontein te bezoeken. Dit wordt dan geregeld met een lokale gids. Toegang tot deze bezienswaardigheden is niet inbegrepen in het tourpakket.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Twyfelfontein

Dag 7 - 8: Twyfelfontein

Na het ontbijt gaan we in de droge rivierenbeddingen van dit gebied op zoek naar de beroemde woestijn olifanten. Deze dieren zwerven bijna het hele jaar door in deze regio, maar soms lijken ze gewoon onvindbaar te zijn. Hoewel het niet zeker is dat we de olifanten daadwerkelijk ook zullen gaan vinden, je wordt zeker getrakteerd op prachtige woestijnlandschappen tijdens deze avontuurlijke dagtocht.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Twyfelfontein

Dag 8 - 9: Etosha West

Op weg naar het Etosha National Park maken we een stop bij het ´Petrified Forrest´ waar eeuwenoude versteende boomstammen te vinden zijn. In de middag komen we aan in het Hobatere Concessie-gebied dat grenst aan het westelijke Etosha National Park. Hier zijn vaak leeuwen, olifanten en antilopen te zien. Als je wil, kun je je aanmelden voor een nachtsafari bij de lodge.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Etosha-National-Park

Dag 9 - 10: Etosha Zuid

Vandaag brengen we de hele dag door op safari in het Etosha National Park. We rijden van de westelijke Galton Gate naar de Anderson Gate ten zuiden van Okaukuejo. We starten na een vroeg ontbijt, want de voortgang zal traag zijn vandaag. Er zijn vele soorten dieren te ontdekken in Etosha National Park en de meeste zijn te vinden bij de waterplaatsen. Afhankelijk van het seizoen kan het behoorlijk druk zijn en je wordt omringd door honderden springbokken, zebra’s en olifanten.

 

Dieren spotten doe je met geduld, zodoende rijden we in alle rust van drinkplaats naar drinkplaats, waar we tijdje verblijven om wild te kunnen spotten. Ons safarivoertuig is hier bijzonder geschikt, omdat het een open pop-up dak heeft. Dit is geweldig om foto’s te maken en de dieren van nabij te kunnen observeren. We genieten van onze lunchpakketten op een van de rustplekken in het park. ’s Middags verlaten we het park in het zuiden en overnachten we in de nabijgelegen lodge.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Etosha-National-Park

Dag 10 - 11: Etosha Oost

Onze safari begint ook vandaag direct na het ontbijt. Via de Andersson Gate rijden we terug het park in. Vanuit Okaukuejo rijden we langs de zuidelijke rand van de zoutpan. Dit gebied is erg populair bij de dieren en door de schaarse begroeiing heb je de mogelijkheid om de dieren al van ver te zien. We genieten van een lunchpauze bij de Halali-rustplaats.

 

Daarna gaan we verder richting het oude Duitse fort Namutoni, dat dateert uit de tijd van de ´Schutztruppe´. We moeten het park uiterlijk voor zonsondergang hebben verlaten. Aan de oostkant van het park wacht ons een prachtige lodge.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Etosha-National-Park-Salt-Pan

Dag 11 - 12: Waterberg Plateau National Park

Vandaag verlaten we Etosha NP en rijden we via Tsumeb en Grootfontein naar het Waterberg Plateau. Geasfalteerde en onverharde wegen brengen ons nabij de prachtige Waterberg. Miljoenen jaren geleden was dit gebied ooit een moeras waar dinosaurussen rondzwierven. Het moeras is versteend en het gebied eromheen is weggeërodeerd. Wat overbleef was een prachtig rood en vruchtbaar Plateau, waar je nog steeds dinosaurusvoetafdrukken kunt vinden in het zandsteen. We raden de begeleide plateau wandeling & de Rhino Drive aan, maar de wandelroutes zijn ook erg leuk om zelfstandig te verkennen.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Waterberg-Plateau

Plateau wandeling
Een lokale gids zal samen met jou het Waterbergplateau beklimmen en informatie geven over het gebied. Ook geeft hij inzicht in het dagelijks leven en de cultuur van de Herero-bevolking die in dit gebied woont. Boven wacht je een geweldig uitzicht over de vallein en de vlaktes van de Kalahari.

 

Neushoorn tracking
Ga op pad met de Bosjesmannen. Met de tracker kun je in het wildrijke natuurgebied Oryx, Hartebeest, Kudu of giraffe opsporen – of kom oog in oog met de neushoorns.

 

(Eventuale extra activiteiten op de Waterberg zijn niet inbegrepen en kunnen ter plaatse geboekt en betaald worden.)

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Waterberg-Plateau

Dag 12 - 13: Erindi Private Game Reserve

Een relatief korte rit vandaag brengt ons bij het uitgestrekte Erindi Private Nature Reserve. Na aankomst wordt is er een uitgebreide lunch in het Lodge Restaurant.

 

Voor de middag staat er een safari op de planning, waarbij er een grote verscheidenheid aan dieren gespot kan worden. Ook is er hier altijd veel actie te zien vanaf het terras van het restaurant, wat aan een waterpoel is gelegen.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Erindi-Private-Nature-Reserve

Dag 13 - 14: WINDHOEK EN OMGEVING

In de vroege morgen kun je een ochtend Game Drive maken en nog een laatste keer genieten van de schoonheid van Namibië en haar wilde dieren.

 

Daarna vertrekken we richting Windhoek, waar we rond het middaguur zullen aankomen. Daar aangekomen gaan we naar een goed restaurant om te lunchen. In de namiddag brengt de gids je naar de internationale luchthaven voor de terugvlucht, waar iedereen afscheid zal nemen.

 

(Hou er wel rekening mee dat de gids alleen naar de luchthaven gaat volgens de vluchttijden van Lufthansa/Euro Wings. Heb je een andere vlucht, dan dient er een alternative luchthaventransfer geregeld te worden. Je bent natuurlijk ook welkom om een ​​aansluitende selfdrive tour te boeken. Ons team staat altijd klaar voor gedegen advies.)

 

We hopen dat je een prachtige rondreis hebt gehad langs de hoogtepunten van Namibië.

Namibië Privé safari's met gids en chauffeur-Erindi-Private-Nature-Reserve

Reisadvies Namibië

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw reis naar Namibië? Dan staan onze ervaren tour consultants klaar om je te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Wij kunnen je op veel verschillende manieren van dienst zijn. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om je te helpen bij het maken van een persoonlijk voorstel voor jouw reis op maat naar Namibië en om al je vragen te beantwoorden.

De mooiste safari rondreizen naar Namibië

Andere routes om te inspireren

Deze tour is slechts één van onze voorbeeldroutes. De routes die wij aanbieden zijn volledig aan te passen aan jouw wensen. Je kunt deze boeken, of je kunt ze gebruiken als inspiratie om jouw eigen, op maat gemaakte reis samen te stellen. Bekijk hieronder enkele van onze andere voorbeeldroutes die we hebben samengesteld. Explore Namibia zal er altijd voor zorgen dat je de reis van jouw dromen beleeft!

Self-Drive Routes
Self-Drive Reizen Namibië
Self-drive safari reizen Namibië, op maat gemaakt om aan je individuele behoeften en voorkeuren te voldoen. Onze reizen omvatten alles wat je nodig hebt voor een ongelooflijk avontuur in Namibië!

Reisduur: vanaf 9 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €633,- EUR

Begeleide Fotografiereizen
Fotografiereizen Namibië
Fotografietours voor fotografen van alle niveaus. Onze ervaren gidsen zullen je begeleiden bij het maken van de perfecte foto om het unieke karakter van Namibië vast te leggen.

Reisduur: vanaf 12 dagen

Prijs vanaf: €4.299,- EUR

Privé Safari’s
Safari’s in Konvooi
Je rijdt in konvooi met je eigen huurauto en volgt het voertuig welke bestuurd wordt door de ervaren gids.

Reisduur: op maat te maken

Prijs vanaf: €1.089,- EUR

Privé Safari’s
Safari in “stretched Landcruiser”
De ultieme privé safari voor maximaal zeven reizigers plus een gids/chauffeur in ruime comfortabele “stretched Landcruiser”.

Reisduur: 13 Dagen

Prijs vanaf: €3.999,- EUR

Op maat gemaakte privé rondreizen met gids. Ontdek dit bijzondere land samen met ons!

Namibia-Private-Guided-Safari-Tours-Stretched-Landcruiser-footer