ACTIVITEITEN:
MAAK JE
REIS COMPLEET

Boek extra activiteiten en maak je Namibië ervaring nog intenser! Wij geven u een idee van de mogelijke activiteiten die er in heel Namibië zijn. Hoewel u soms activiteiten kunt boeken bij aankomst, raden wij u aan deze van tevoren te boeken om teleurstelling te voorkomen!

23

ACTIVITEITEN

100

VERSCHILLENDE EXPERIENCES

6475

BLIJE GEZICHTEN

Explore Namibia

ACTIVITEITEN

EXTRA

ADRENALINE

Van het rijden door de prachtige natuur van Namibië tijdens een safari tot schitterende vergezichten over uitgestrekte landschappen vanuit een luchtballon of helikopter, en van kajakken op de Atlantische Oceaan tot sand boarding in de duinen – in Namibië kan het allemaal!

 

Activiteiten kunnen je ervaring van Namibië nog intenser maken: ga dieper de wildernis in, bekijk dieren van dichtbij, leer meer over de manier waarop plant- en diersoorten overleven in de woestijn, of ervaar juist die extra adrenaline! Explore Namibia biedt een overzicht van de mogelijke activiteiten die men kan ondernemen. Ook al kunnen sommige activiteiten ook bij aankomst geboekt worden, wij raden aan om ze van tevoren te boeken om zo teleurstelling te voorkomen!

SAFARI’S

Ook al is het zelf rijden in een 4×4 een unieke ervaring op zich, het kan ook zeker interessant zijn om op een georganiseerde safari te gaan. Safari’s zijn er in veel verschillende vormen. Geniet van prachtige natuur tijdens een traditionele safari, terwijl een gids je voorziet van alle interessante feitjes en je de mooiste plekjes laat zien, of ga op een game drive om zo veel mogelijk wild te zien.

Wil je er zeker van zijn dat je thuis komt met de mooiste foto’s? Ga dan op een ‘photographic safari’. Of wat dacht je van een avontuurlijke ‘walking safari’, waar je niet alleen toekijkt, maar onderdeel wordt van de wereld van het wild en de natuur voelt, hoort en ruikt.

Als u zich totaal wilt onderdompelen in de wildernis, ga dan op een ‘mobile safari’, waarbij je met een tentenkamp rondtrekt van de ene plaats naar de ander. Dit kan zelfs op het water met een exclusieve en avontuurlijke ‘houseboat safari’!

 

De beste safari’s vinden plaats in de ochtend tijdens zonsopkomst en tegen de avond vlak voor zonsondergang, wanneer wild het meest actief is.

HOOG IN DE LUCHT

Rijden door de prachtige landschappen van Namibië te midden van de natuur is natuurlijk schitterend. Voor spectaculaire uitzichten kan je ook de hoogte opzoeken.

 

Stap in een klein vliegtuigje of helikopter en zie de uitgestrekte landschappen, oceanen, rivieren, gebergtes en zandduinen. Vanuit de lucht is het net een kleurrijk schilderij.

 

Doe je liever wat rustiger aan, stap dan aan boord van een hete luchtballon voor een authentieke ervaring en met afsluitend een ontbijt midden in de natuur. De Kalahari, Sossus Vlei en de Atlantische Kust, maar ook de Okavango Delta en de Victoria Falls zijn geweldige locaties voor een avontuur in de lucht.

WILD EN WATER

Hoewel Namibië bekend staat als een droog land, zijn er genoeg mogelijkheden om nat te worden. De Atlantische Oceaan biedt vele belevenissen voor degenen die graag het leven op en in het water willen ontdekken.

 

Wat dacht je van ronddobberen tussen de zeerobben in een kajak? Of genieten van een glas champagne en verse oesters aan boord van een catamaran, terwijl je gevolgd wordt door dolfijnen?

Ook raften behoort tot de mogelijkheden, op de Kunene rivier of de Kavango rivier in het noorden, of op de Oranje rivier in het zuiden. Spetter er op los!

VERANTWOORDELIJK REIZEN

Het behoud van Namibië’s natuur en dieren, het stimuleren van sociaal-economische ontwikkelingen en het in ere houden van traditionele culturen zijn dingen die Explore Namibia graag wenst te ondersteunen. Bezoek één van de dieren opvangcentra, ervaar oeroude culturen met een bezoek aan een traditioneel dorp, of maak een fietstocht door één van de ‘townships’. Explore Namibia zorgt ervoor dat je reis een positieve impact zal hebben.

…EN VEEL MEER

Maar er is meer te ontdekken! Stap op een quad of een paard en trek het wild in: een geweldige manier om de natuur van dichtbij te beleven. Waaghalzen kunnen ervoor kiezen om te ‘skydiven’ of een off-road tour te doen, adrenaline gegarandeerd! Als de avond valt, zijn er in Namibië veel mogelijkheden om de met sterren bezaaide hemel te ontdekken.

De beste manier om Namibië te ontdekken is door met uw eigen voertuig te rijden.