ROUTE COMBI BOTSWANA:
ONTDEK
SCHITTEREND NAMIBIA & BOTSWANA

Diversiteit; van de uitgestrekte savanne vlaktes tot weelderige, groene oases. Je wilt de grote diversiteit van de natuur ervaren en doorkruist daarvoor 3 landen; Namibië, Botswana en Zimbabwe.

Route Combi Botswana

In Namibië neemt de reis je door roestig rood en bruin gekleurde landschappen van Sossus Vlei en Damaraland. Neem deel aan een kajaktocht of catamaran cruise op de Atlantische wateren om het leven weg van de kust te ontdekken. Het spotten van wildlife in Etosha National Park kan zeker niet missen in deze reis: jullie zullen versteld staan van het grote aantal dieren!
Eenmaal in de Zambezi regio veranderen niet alleen de kleuren van het landschap, echter ook het dierenleven. Geniet van een prachtige zonsondergang terwijl u over de Kavango rivier vaart en geniet van het geknor van de immens grote nijlpaarden. In Botswana wacht jullie het prachtige Chobe National Park en in Zimbabwe bezoeken jullie de spectaculaire Victoria Falls. De reis is compleet met een bezoek aan de waterwereld van de majestueuze Okavango Delta.

25 dagen – op maat te maken

4.287 km

1-4 pers

natuur

Voor wie:

je bent een natuurliefhebber en wilt de nationale parken van Namibië en Botswana bezoeken, en de dieren zowel vanaf het land alsook vanaf het water spotten!

Wat maakt deze route uniek:

de verschillende landschappen dat je zult tegenkomen, van woestijnen tot zoutvlaktes, rivieren, en natuurlijk een spectaculaire delta

Hoe maak je de reis nog leuker:

stap in een ‘mokoro boot’ en betreedt de mysterieuze waterwereld van de delta, terwijl u speurt naar wildlife

Routebeschrijving

Dag 1-3: Windhoek – Sossusvlei

Na aankomst in Windhoek is er tijd om te relaxen en te acclimatiseren. Vanuit de hoofdstad beginnen jullie aan jullie self-drive avontuur, terwijl jullie koers zetten naar jullie eerste bestemming: Sossus Vlei. De intens roodgekleurde zandduinen van de oudste woestijn ter wereld, maken deel uit van het grootste beschermde gebied van Afrika, Namib-Naukluft Park. Beklim één van 's werelds hoogste duinen voor spectaculaire vergezichten, en bereid uw camera voor op prachtige foto's van scherpe contrasten tussen een oogverblindend witte zoutvlakte omgeven door roetig gekleurde zandduinen en zwartgeblakerde oude bomen bij Dead Vlei. Het lijkt bijna surrealistisch! Een game drive of een bezoek aan Sesriem Canyon zijn goede manieren om de omgeving verder te verkennen.

Dag 4-5: Atlantische Kust

Terwijl u door adembenemende woestijnlandschappen rijdt, zet u uw reis voort in westelijke richting. Jullie zijn op weg naar de Atlantische kust. Geniet van de zeebries en overweeg om het water op te gaan en tijdens een catamaran cruise of kajaktocht dolfijnen, pelikanen en zeerobben te ontmoeten. Of neem deel aan het ‘Living Desert Adventure’ en zie hoe het leven zich op bewonderenswaardige wijze heeft aangepast aan. Het kustplaatsje Swakopmund laat nog steeds iets van de Duitse koloniale invloed zien, zoals dit terugkomt in de architectuur en de taal. Het is een dorp met een kleine, echter aangename boulevard met verschillende restaurants, terrasjes en lunchrooms met een internationale smaak zoals Village Café.

Dag 6: Cape Cross - Damaraland - Twyfelfontein

De reis leidt jullie in noordelijke richting langs de Atlantische kust. Ten noorden van Henties Bay kunnen jullie de Cape Cross zeehondenkolonie bezoeken. Hierna laten jullie verlaten jullie de kust en rijden jullie door het schitterende landschap van Damaraland, gekenmerkt door de enorme zandkleurige rotspartijen en droge rivierbeddingen. Hier is een bezoek aan Twyfelfontein zeker de moeite waard. Twyfelfontein staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is beroemd om het grote aantal rotstekeningen. Ooit gemaakt door de San-bevolking, dienden deze tekeningen als communicatiemiddel om stamgenoten te informeren over nabije waterbronnen en mogelijke predatoren. Als jullie geluk hebben, komen jullie misschien wel een groep woestijnolifanten tegen! Het is fantastisch om te zien hoe deze enorme dieren zich hebben aangepast aan de droge omstandigheden van het woestijnklimaat.

Dag 7-10: Etosha National Park

Het is tijd om de verrekijkers tevoorschijn te halen, en leeuwen, cheeta’s en luipaarden te spotten in het 22,270 vierkante kilometer beslaande, beschermde natuurgebied van Etosha National Park. Zelf rijden door een wildpark is een fantastische ervaring, en Etosha is één van de weinige plekken op het Afrikaanse continent waar dit mogelijk is. Tijdens zonsondergang kunt u neerstrijken bij één van de waterplaatsen in het park, gelegen nabij uw accommodatie. Zo kunnen jullie genieten van de olifanten, giraffes, zebra's en antilopen die zich verzamelen om aan het einde van de dag hier te drinken. Dit is werkelijk een onvergetelijke ervaring!

Dag 11: San Cultuur

Nabij Grootfontein hebben jullie de mogelijkheid om een traditioneel San-dorp te bezoeken, waar alles te leren is over deze intrigerende en oeroude jager-verzamelaars cultuur en levensstijl. Wanneer jullie een extra dag te besteding hebben, is het een geweldige ervaring om hier een nacht door te brengen.

Dag 12-14: Zambezi regio

Op weg naar de Zambezi regio komen jullie langs het ‘veterinary checkpoint’, een controlepost ten noorden van Grootfontein, ingesteld ter voorkoming van verspreiding van dierenziekten. Direct na deze controlepost verandert het leven en zien jullie vele dorpjes en bedrijvigheid langs de weg. De droge landschappen van Namibië maken plaats voor een weelderige wereld van bossen en rivieren in een gebied dat beter bekend staat onder de voormalige naam ‘Caprivi strook’. Geniet van de zonsondergang tijdens een ontspannen boottocht over de Kavango rivier of de Kwando rivier. Vergeet niet te stoppen bij de elegante ‘Popa Falls’. De nationale parken Mahango en Mudumu zijn geweldig voor safaris. Jullie zullen andere diersoorten tegenkomen dan in Etosha National Park, te denken aan roan antilopen, sabelantilopen, wilde honden, krokodillen en nijlpaarden. Het traditionele leven in de Caprivi strook is weer anders dan het leven in het zuiden en Damaraland. Er zijn twee living museums, dichtbij Rundu en Kongola, welke zeker een bezoek waard zijn.

Dag 15-17: Chobe National Park - Victoria Falls

Na het oversteken van de grens van Botswana verblijven jullie in Kasane, dé perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Chobe National Park. Hier kunnen jullie zelf rondrijden of deelnemen aan een game drive. Jullie zullen versteld staan van het grote aantal olifanten dat jullie tegenkomen: meer dan 70,000 van deze prachtige reuzen leven in dit gebied, waarmee het de grootste olifantenpopulatie van het Afrikaanse continent is. Geniet van een lekkere lunch op één van de picknickplaatsen, echter wees alert op hongerige apen! Een waar spektakel is de Chobe River waar jullie van zeer dichtbij olifanten kunnen zien baden in het verkoelende rivierwater tijdens een sunset boat cruise. De Victoria Falls in Zimbabwe liggen op 2 uren rijden van Kasane, en zijn zeker een hoogtepunt van de reis. Vergeet uw regenjas niet!

Dag 18: Makgadikgadi National Park

Na Kasane gaat uw reis verder in zuidelijke richting, waar u een bezoek kunt brengen aan de enorme zoutvlaktes van Makgadikgadi National Park: de overblijfselen van wat ooit een super meer was. Hoewel dit gebied veelal droog is, tovert een beetje regen het om in een savanne, wat duizenden dieren aantrekt. Jullie kunnen springbokken, impala’s, gemsbokken, cheeta’s, vossen en bruine hyena's tegenkomen. Ook olifanten, giraffen, leeuwen en luipaarden kunnen worden gespot. En houdt jullie ogen open voor de verlegen stokstaartjes! Zijn jullie op zoek naar meer avontuur, stap dan op een quad bike, en verblijf onder de open sterrenhemel (vooraf boeken noodzakelijk).

Dag 19-20: Okavango Delta

Maun is de toegangspoort naar de Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta ter wereld. Deze schittert als een oasis in de uitgestrekte Kalahari woestijn. De dierenwereld is hier overweldigend! Stap in een mokoro, een kano gemaakt van een uitgeholde boomstam, en ga met de gids/pooler op zoek naar nijlpaarden, krokodillen, schildpadden en kikkertjes en geniet van de stilte op het heldere water. Of bezoek het prachtige Moremi Game Reserve, het gedeelte van de delta waar jullie zelf kunnen rijden, en ga op zoek naar leeuwen, luipaarden, wilde honden, hyena's, zebra's, giraffen en olifanten. Hebben jullie nog niet genoeg van dit paradijs? Overweeg dan ook om per vliegtuig over deze prachtige groen- en blauw gekleurde delta wereld te vliegen. Let op: een geweldige manier om de Okavango Delta te ontdekken is door deel te nemen aan een meerdaagse mobiele safari. Deze tour, voorzien van een professionele gids, brengt jullie diep in de wereld van de Delta. Jullie slapen in tenten en worden meegenomen over de zanderige tracks en langs lagunes terwijl jullie zoeken naar wildlife.

Dag 21-24: Maun – Windhoek – Vertrek

Nadat jullie Maun achter jullie gelaten hebben, is Ghanzi de laatste stop in Botswana. Hier hebben jullie nogmaals de mogelijkheid om meer te leren over de traditioneel San-cultuur. Het avontuur komt ten einde in Windhoek, waar jullie de tijd heeft om te ontspannen en terug te kijken op een geslaagde en onvergetelijke vakantie.

Dag 25: Aankomst thuis

Route Combi Botswana