Namibië als vakantiebestemming

REIZEN IN NAMIBIË

Namibië als vakantiebestemming. Dat is geweldig! Maar wanneer kun je het beste gaan? En hoe bereid je je voor op een vakantie in dit land? Wat moet je van tevoren regelen? En wat zijn handige tips tijdens je vakantie? Wij geven jou een overzicht van de belangrijkste dingen die je moet weten wanneer je naar Namibië op vakantie gaat.

Self-Drive-Safari-Namibië-Reizen-Vakantiebestemming

Beste Reisperiode

Namibië kan gedurende het gehele jaar bezocht worden. Het klimaat is over het algemeen droog en aangenaam. Namibië ontvangt slechts een kleine hoeveelheid van de regen die meer oostelijk gelegen landen ontvangen. Tussen december en maart zullen sommige dagen vochtiger en regenachtiger zijn, echter zijn dit vaak lokale regenbuien en onweer. Wildspotten is in alle parken, maar vooral in Etosha National Park, het beste in het droge seizoen, van april tot november.

 

In het regenseizoen trekken dieren weg van de waterdrinkplaatsen en verspreiden ze zich meer over de parken. Nog steeds zal je zeker wildlife zien, maar het is iets moeilijker om de dieren te vinden. De meest ideale periode om te reizen is van midden-mei tot midden-juli, wanneer landschappen groen zijn en dieren jongeren hebben – en van midden-september tot einde oktober, wanneer het landschap droger is, maar de kans om wild te spotten het grootst is.

Self-Drive-Safari-Namibië-Reizen-Vakantiebestemming

Vaccinaties

Voor Namibië en Botswana wordt DTP en vaccinatie tegen hepatitis A aangeraden. Malaria komt alleen voor in het noorden van Namibië en Botswana. Vraag uw lokale zorginstantie voor het meest up-to-date advies over vaccinaties.

Visum

Namibië Visum
Inwoners van de meeste EU landen hoeven geen visum aan te vragen voor Namibië voor een verblijf minder dan 90 dagen. Dit geldt ook voor Botswana. Echter, controleer altijd of dit van toepassing is voor je persoonlijke situatie. Let er ook op wanneer je naar deze landen reist, dat je:

een paspoort heeft met een geldigheid van minimaal 6 maanden (gerekend vanaf de vertrekdatum)

een bewijs heeft van het bezitten van voldoende financiële middelen

een bewijs van documenten voor uw eerstvolgende bestemming in Namibië na aankomst

een bewijs heeft van een vliegticket naar de eerstvolgende bestemming na je vakantie

een originele geboorteakte van minderjarige kinderen (jonger dan 18 jaar) en een toestemmingsverklaring van de natuurlijke ouder(s) indien deze niet met het kind samen reizen.

Self-Drive-Safari-Namibië-Reizen-Vakantiebestemming

Explore Namibia biedt georganiseerde self-drive vakanties aan én privé safari’s met gids en chauffeur. Ga op reis in een volledig uitgeruste huurauto. Onze self-drive safari’s omvatten alles wat je nodig hebt voor een ongelooflijk avontuur. Op maat gemaakt om aan jouw individuele behoeften en voorkeuren te voldoen.

Self-Drive-Safari-Namibia-Travelling-in-Namibia-Enjoy-Africa

Reizen

Namibia-Self-Drive-Safari

Self-Drive Reizen

Wij bieden een breed scala aan self-drive safari reizen, op maat gemaakt om aan jouw individuele behoeften en voorkeuren te voldoen.

Fotografiereizen Namibië

Fotografiereizen Namibië

Onze tours zijn ontworpen voor fotografen van alle niveaus.

Privé Safari’s in Konvooi Namibie

Safari’s in Konvooi

Je rijdt in konvooi met je eigen huurauto en volgt het voertuig welke bestuurd wordt door de gids.

Privé Safari stretched Landcruiser Namibie

Safari 'Stretched Landcruiser'

Privé safari voor maximaal zeven reizigers in ruime “stretched Landcruiser”.

Financieel - Geld

Munteenheid
De munteenheid van Namibië is de Namibische dollar (N$). Ook met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR) kan betaald worden in Namibië, echter niet andersom. De Namibische dollar is gekoppeld aan de Rand. Beide valuta’s hebben exact dezelfde waarde. Voor dagelijkse uitgaven is het beter om een portemonnee bij te hebben met wat contant geld, en de rest van de biljetten op verschillende plaatsen uit het zicht te dragen.

 

Vooral wanneer je van plan bent om meerdere dagen door te brengen in een natuurgebied, zoals een nationaal park, wees er dan zeker van om genoeg contant geld bij te hebben. Ook is het noodzakelijk om over verschillende betaalmiddelen te beschikken wanneer je op reis bent: naast cash is een creditcard (VISA or MasterCard) zeer aan te raden. Er zijn altijd gevallen waarbij niet met een normale pinas betaald kan worden, en bovendien heeft men altijd een creditcard nodig om een auto te kunnen huren. Ook Amerikaanse Dollars of Euro’s zijn altijd goed om bij te hebben voor noodgevallen. Dit is tevens nodig om de grens over te gaan naar Botswana en Zimbabwe.

 

ATM
In de grotere plaatsen in Namibië zijn er voldoende pinautomaten. Vergeet ook niet om de beveiligingsinstellingen van de pinpassen naar ‘Wereldwijd’ te veranderen – vraag je eigen bank naar instructies.

Verzekering

Reis- en annuleringsverzekering
We raden u sterk aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, zodat onverwachte kosten door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval, of voor het vervangen van gestolen of verloren bagage, gedekt zijn. We raden je aan om je lokale verzekeringsmaatschappij of bank om advies te vragen.

 

Ook is het verstandig om je eigen zorgverzekeraar te vragen naar de dekking van mogelijke medische uitgaven wanneer er zich lokaal iets voordoet.

Een dag uit een Self-Drive reis in Namibië

 • Wordt wakker met het geluid van zingende vogels en nieuwsgierige apen. Maak een vuurtje op de nog brandende kolen voor koffie en eieren in de vroege ochtend. En maak gelijk wat extra voor de lunch!
 • Klap de daktent in en maak de banden klaar voordat jullie op pad gaan. Jullie rijden door uitgestrekte landschappen over kilometers lange wegen.
 • Geniet onderweg van Afrikaanse beats, en let op overstekend wild! Houd jullie ogen open voor wildlife, vooral bij drinkplaatsen!
 • Terwijl de zon ondergaat, verandert het landschap in adembenemende kleuren. Dit levert prachtige plaatjes op!
 • Eenmaal gesetteld op een nieuwe campsite, is het etenstijd. Maak een vuurtje en geniet van een heerlijke ‘braai’ en een koud biertje terwijl jullie nagenieten van alles wat jullie vandaag gezien hebben.
 • Val in slaap onder de sterrenhemel en het geluid van tjirpende krekels. Laat geen eten achter, want dit zal hongerig wild aantrekken!

Fooien

Fooi geven
In hotels en restaurants is het gebruikelijk om een kleine fooi te geven, reken op circa 10%. Ook (taxi)bestuurders en tourgidsen verwachten een kleine fooi. Dit is niet alleen een extraatje, maar is vaak een toevoeging op een laag salaris waarvan vaak een hele familie moet leven. Mensen die je in het openbaar een gunst verlenen, zoals het schoonmaken van de ruiten of het passen op de auto, kun je een kleine fooi geven, bijv. N$ 5 of N$ 10.

Eten - Drinken

Eten
De meeste producten die in Europa te koop zijn kunnen ook gevonden worden in Namibië. De nadruk ligt echter op vlees, waaronder wild (bijv. gemsbok, koedoe en struisvogel), rundvlees en lam. Desondanks zullen vegetariërs zich prima kunnen redden, er wordt vaak een alternatief menu geboden en ook in de supermarkt is er keuze uit verschillende vleesvervangers. Aan de kust vindt u heerlijke visgerechten. Ook Duitse invloeden zijn aanwezig, waaronder de ‘Bratwurst’ en ‘Apfelstrudel’.

 

Waarschijnlijk één van de meest gebruikte woorden in Namibië is “braai” (BBQ), een belangrijke sociale gebeurtenis, welke aangevuld wordt met salades, aardappels en een lekker koud biertje. ‘Biltong’ is de meest populaire snack en ligt in bijna ieder dashboardkastje. Het is rauw, gedroogd vlees dat op smaak is gebracht met kruiden. Vanwege de lange houdbaarheid is dit een heerlijk tussendoortje tijdens een safari. Een ander belangrijk gerecht is ‘pap’, gemaakt van maismeel, en gegeten met de hand.

 

Drinken
Water uit de kraan kan het beste vermeden worden om te drinken, want het smaakt en ruikt erg naar chloor. Zorg altijd voor voldoende water op voorraad: flessen van 5 liter worden verkocht in supermarkten en tankstations. Natuurlijk wordt Zuid-Afrikaanse wijn in overvloed geschonken, welke van goede kwaliteit is. Bier wordt vaak wel lokaal gebrouwen.

Essentieel voor je reis naar Namibië.

 • Verrekijker
 • Camera met extra SD-kaart
 • Reisgids / app
 • Gids voor dieren / app
 • Hoofdlampje
 • Pet of hoed
 • CD’s of USB met Afrikaanse beats
 • Bordspellen
 • Waterfles met filter
 • Zakmes

Self-Drive-Safari-Namibië-Reizen-Vakantiebestemming

Self-Drive-Safari-Namibië-Reizen-Vakantiebestemming

Self-Drive-Safari-Namibië-Reizen-Vakantiebestemming

Fotografie - Boeken

Fotografie
Het is gegarandeerd dat je schitterende foto’s zult nemen. Voor de echte professionals is een telelens een must voor ‘wildlife’ fotografie. Onthoud echter een aantal basisregels terwijl je foto’s neemt. Wanneer je een foto wilt maken van mensen, vraag dan altijd eerst om hun toestemming. Op plaatsen die veel bezocht worden door toeristen zullen sommige lokale mensen om geld kunnen vragen. Onderhandel vriendelijk en maak niet stiekem foto’s.

 

Leestips
Er zijn veel goede reisgidsen te vinden over Namibië, zoals Dominicus, Nelles of de Engelstalige Lonely Planet. Een erg leuke toevoeging is een dierengids, vogelgids of sporengids, welke ook voor kinderen verkrijgbaar zijn. Wil je er zeker van zijn dat de gidsen specifiek de flora en fauna van Namibië bevatten, bezoek dan een lokale boekwinkel. Mooie romans die zich afspelen in Namibië zijn bijvoorbeeld ‘Ik ben Hendrik Witbooi’, ‘The Sheltering Desert’ en ‘Solitaire’.

Namibië Reisadvies

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw reis naar Namibië? Dan staan onze ervaren tour consultants klaar om je te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om je te helpen bij het maken van een persoonlijk voorstel voor jouw rondreis op maat naar Namibië en om al je vragen te beantwoorden.

Namibië Reis op maat

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw reis naar Namibië? Dan staan onze ervaren tour consultants klaar om je te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om je te helpen bij het maken van een persoonlijk voorstel voor jouw rondreis op maat naar Namibië en om al je vragen te beantwoorden.

Ontdek een van de meest fascinerende en diverse landen ter wereld

Namibië Safari Reizen

De reizen die wij aanbieden naar Namibië zijn volledig aan te passen aan jouw wensen. Je kunt deze boeken, of je kunt ze gebruiken als inspiratie om een eigen, op maat gemaakte reis samen te stellen naar Namibië. Bekijk hieronder enkele van onze andere voorbeeldroutes die we hebben samengesteld. Explore Namibia zal er altijd voor zorgen dat je de reis van jouw dromen beleeft!

Self-Drive Routes
Self-Drive Reizen Namibië
Self-drive safari reizen Namibië, op maat gemaakt om aan je individuele behoeften en voorkeuren te voldoen. Onze reizen omvatten alles wat je nodig hebt voor een ongelooflijk avontuur in Namibië!

Reisduur: vanaf 9 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €633,- EUR

Begeleide Fotografiereizen
Fotografiereizen Namibië
Fotografietours voor fotografen van alle niveaus. Onze ervaren gidsen zullen je begeleiden bij het maken van de perfecte foto om het unieke karakter van Namibië vast te leggen.

Reisduur: vanaf 12 dagen

Prijs vanaf: €4.299,- EUR

Privé Safari’s
Safari’s in Konvooi
Je rijdt in konvooi met je eigen huurauto en volgt het voertuig welke bestuurd wordt door de ervaren gids.

Reisduur: op maat te maken

Prijs vanaf: €1.089,- EUR

Privé Safari’s
Safari in “stretched Landcruiser”
De ultieme privé safari voor maximaal zeven reizigers plus een gids/chauffeur in ruime comfortabele “stretched Landcruiser”.

Reisduur: 13 Dagen

Prijs vanaf: €3.999,- EUR

De beste manier om Namibië te ontdekken is rijden met uw eigen 4×4 voertuig.