WIE WIJ ZIJN

Explore Namibia is een dynamisch en professioneel bedrijf in Namibië, welke in 2006 is opgezet door de Nederlanders, Marco en Elise.

 

Samen hebben zij afgelopen jaren al veel gereisd door het Afrikaanse continent en hebben hun hart eraan verloren. Toen de mogelijkheid zich voor deed om naar Afrika op avontuur te gaan en een bedrijf te starten, was er geen twijfel voor hen mogelijk. Ze namen een beslissing en besloten hun Nederlandse leven te verruilen voor een Afrikaans avontuur 10.000 km zuidelijker. En ook nu, jaren later, helpt het team van Explore Namibia met veel enthousiasme met het organiseren van een individuele Namibië reis.

In de afgelopen 13 jaar is Explore Namibia uitgegroeid tot een professionele specialistische organisatie op het gebied van self-drive reizen in zuidelijk Afrika. Met een zeer kundig team ter plaatse in Windhoek, Namibië, heeft Explore Namibia een enorme hoeveelheid lokale ‘knowhow’ en up-to-date informatie in huis. Hierdoor heeft men ook altijd beschikking over lokale support en ondersteuning tijdens de reis. In maart 2019 heeft Explore Namibia ook een kantoor geopend in Haarlem, waar onze ervaren Nederlandstalige Tour Consultants u nog beter bij kunnen staan tijdens de voorbereidingen en de planning van het volgende Afrika-avontuur.

ELISE VAN DER MEIJ

Het begon allemaal in 2006 toen mijn man en ik Nederland verlieten om een nieuw leven te beginnen in Namibië.

Namibië was al vele jaren onze favoriete bestemming en dit wilden we heel graag delen met anderen. Explore Namibia was geboren. De tijd vliegt en het is inmiddels al 13 jaar geleden dat wij ons gevestigd hebben in Windhoek. In deze periode hebben we al onnoemelijk veel prachtige self-drive reizen georganiseerd. Dit concept van zelf rijden is wat wij zelf graag doen en ik geloof dat dit ook de ultieme manier van reizen is voor veel andere reizigers. Een reis moet op het tempo van de reiziger plaatsvinden en focussen op zijn of haar eigen interesse. En het moet een avontuur zijn!

 

Natuurliefhebbers zullen in hun element zijn in Namibië, aangezien het 200% natuur is, met haar landschappen, nationale parken, duinen en kustlijn. Vogelaars kunnen in Etosha NP op zoek gaan naar de paradijskraanvogel en naar de Caprivi voor de ‘Great Eagle Owl’ en de ijsvogels. Namibië is ook perfect voor familievakanties met kinderen, zo lang je het rustig aan doet en een goede planning hebt. Dit fantastische land is verder een paradijs voor fanatieke fotografen: bekijk de wilde dieren van dichtbij, geniet van prachtige kleuren en contrasten en maak spectaculaire foto’s van de Melkweg in de nacht. Explore Namibia!

 

We luisteren en we plannen. Op basis van uw wensen organiseren wij een persoonlijk Self Drive avontuur dat voor altijd bij u blijft.

ONS TEAM

Ons fantastische team, in Namibië of Nederland, helpt u bij het organiseren van uw droomvakantie! Wij regelen uw auto, kampeeruitrusting, accommodaties en leuke activiteiten. We staan in nauw contact met u om te zorgen dat u precies krijgt wat u wilt op vakantie en we behandelen uw vakantie met dezelfde passie en zorg alsof het onze eigen vakantie zou zijn.

Riekie

Ruim zeven jaar geleden, tijdens onze eerste Afrikaanse self-drive reis werd ik verliefd op dit prachtige land Namibië. Na verschillende keren teruggekeerd te zijn, heeft ons innerlijk gevoel ons gezegd er iets mee te doen. Samen met mijn man hebben we besloten om toen in Namibië te gaan wonen. Door deel te worden van het Explore Namibia team kon ik ook andere mensen verliefd laten worden op het mooie Namibië en Botswana.

 

Enige tijd geleden heeft Explore Namibia een kantoor geopend in Haarlem. Dat was ook het moment dat ik Namibië verlaten heb, maar nooit in mijn hart. Nu ben ik in staat de reizigers dichter bij huis te ontmoeten en nog steeds de mooiste reizen voor hen te organiseren.

Hilma

Ik ben gepassioneerd door reizigers van over de hele wereld te helpen met het plannen van hun eigen reis en hen van allerlei informatie te voorzien over Namibië en Botswana. Want beide landen zijn ontzettend bijzonder en verbazingwekkend mooi.

 

Ik leef met het citaat dat zegt: “Laat anderen je niet vertellen hoe geweldig de wereld is, maar ontdek het zelf”. Het is beter om iets met eigen ogen gezien te hebben, dan er duizend keer over te horen spreken door anderen.

Louanne

Ik ben bij het Explore Namibia team op de boekhoudafdeling begonnen en kwam uit een salarisadviseur-consultant/trainerspositie. En ik ben heel erg blij dat ik de overstap gemaakt heb en deel uit maak van deze leuke organisatie. Er is een Afrikaans gezegde dat ‘een verandering net zo goed is als een HOLIDAY’ en dat klopt helemaal. Explore Namibia is heel anders dan de bedrijfsomgeving die ik van andere bedrijven ken. Ze zijn als familie en ik heb het voorrecht deel uit te maken van dit team.

Mijn hobby’s zijn paardrijden, fietsen en joggen, tekenen, schilderen en haken/breien voor de ontspanning. Mijn moerstaal is Afrikaans, echter ik spreek ook Engels spreken en ik begrijp een beetje Duits en Nederlands, maar dan moet er wel langzaam gesproken worden 😊

Wanda

Ik ben een geboren en getogen Duits-Namibische boerendochter, die ver van de drukte van de steden is opgegroeid. Namibië stroomt in mijn aderen en er is niets meer rustgevend voor mij dan een wandeling te maken door de adembenemende Namibische natuur. Of wat te denken van het maken van een rondreis door de meest verbazingwekkende landschappen en natuur.

 

Mijn ouders zijn tijdens vakanties altijd op kampeertochten geweest – we vonden het geweldig! We wisten zelden waar we de volgende dag zouden slapen. Het was allemaal een groot avontuur en de reis was de bestemming.

 

‘Je kunt Afrika verlaten, maar Afrika zal jou nooit verlaten’.

Silvia

Zolang ik me kan herinneren namen mijn ouders me mee op safari’s door Afrika met onze eigen 4WD aangedreven auto. Soms sliepen we in lodges, maar we overnachten ook vaak buiten op campings in daktenten bovenop onze oude Toyota 4×4 Landcruiser. Hoewel het als een ‘normale’ vakantie werd beschouwd, voelde het altijd als een groot avontuur voor mij. Het geluid van wilde dieren tijdens de nacht en slapen onder de miljoenen sterren – dat gevoel is gewoon onbeschrijfelijk.

 

Ik heb een passie voor avontuurlijke kampeerreizen, natuurfotografie en geniet van het tonen van de schoonheid van de natuur aan mijn twee kleine dochters. Ik spreek Engels, Duits en Afrikaans en kan ondertussen behoorlijk goed Nederlands verstaan.

Julia

Als kind was een familiesafari altijd een groot avontuur – om nieuwe bestemmingen te ontdekken, een kamp op te zetten, onbekende planten te ontdekken en wilde dieren te spotten. Nog steeds geniet ik van een gezinsvakantie in ons mooie Namibië en leer ik nieuwe aspecten van mijn land bij elke reis of excursie.

 

Ik hou ervan om anderen te helpen bij het plannen van hun eigen self-drive avontuur en beschouw het als een voorrecht om de twinkeling in de klant zijn ogen te zien wanneer ze terugkeren van hun reis. Er is gewoon geen betere ontsnapping aan ons drukke leven dan tijd doorbrengen in de ongerepte natuur.

Marjolein

Reizen, het spreken van verschillende talen en toerisme in het algemeen had altijd al mijn interesse. Tijdens mijn studie waren dit ook de gebieden die mijn volle aandacht hadden. In mijn werkende leven duurde het een beetje om hier te komen, maar nu ben ik waar ik me thuis voel en dat is in de wereld van reizen met Explore Namibia.

 

Ik heb veel plaatsen over de hele wereld gezien en heb ook in de Verenigde Staten gewoond, maar Afrika heeft mijn hart veroverd. Prachtige landschappen en een goed uitgeruste 4×4, dat is alles wat ik nodig heb om me gelukkig te voelen. Laat me je helpen met het organiseren van je avontuur in de Afrikaanse wildernis.

Ndapewa

Door werkzaam te zijn in toerisme ervaar ik allerlei nieuwe dingen en ontmoet ik mensen uit alle hoeken van de wereld – de dagelijkse werkzaamheden worden zo een avontuur. Daarom ben ik dus begonnen te werken in het toerisme, om zodoende mensen uit andere landen te helpen ervaren en genieten van wat Namibië en Botswana als toeristische bestemmingen te bieden hebben. Zodat bezoekers kennis kunnen maken met onze cultuur en bezienswaardigheden.

 

Toerisme brengt mensen uit verschillende culturen en tradities samen. We willen onze bezoekers graag kennis laten maken met de overweldigende natuur, maar ook met de culturele bezienswaardigheden en geweldige gastvrijheid die we te bieden hebben.

Carmen

Mijn allereerste reis door Zuid-Afrika maakte al zo’n indruk op me dat ik vanaf dat moment ook aandacht ben gaan besteden aan alle andere landen in zuidelijk Afrika. De woestijn, de oneindige landschappen, de natuur met al zijn wilde dieren en de sterrenhemel zijn gewoonweg adembenemend. Dit is waar ik van hou wanneer ik door Namibië en Botswana reis. Wat ik het leukst vind, is olifanten van dichtbij te zien!

 

Ik wil mijn kennis gebruiken om uw onvergetelijke reis te maken die volledig voldoet aan uw persoonlijke wensen.

Erika

Opgroeien in Windhoek en elke vakantie in het dorp doorbrengen was leuk en zelden eentonig. Ik was nieuwsgierig naar de reden waarom mensen bleven zeggen: “Namibië is een topbestemming voor het toerisme.” Ik wilde het voor mezelf zien en iets anders zien dan de dagelijkse geiten en koeien. Mijn nieuwsgierigheid leidde me naar het bestuderen van toerisme in Namibië en nu organiseer ik met passie reizen. Ik ben dol op interactie met mensen uit verschillende delen van de bevolking.

 

Reizen naar Namibië is meer dan alleen ‘safari’. Het gaat over de mensen, de cultuur, de omgeving en de geschiedenis van het land. Reizen met Explore Namibia omvat de hele Afrikaanse ervaring.

Marco

 

Miljoenen heldere sterren aan de hemel ‘s nachts, een gezellig BBQ-kampvuur in het midden van de natuur, de bijzondere ervaring van vrij rondlopende wilde dieren en adembenemende landschappen met een eindeloze horizon. In een zoektocht naar avontuur en ultieme vrijheid, maakten deze elementen dat ik verliefd werd op Afrika.

 

En tot vandaag besef ik heel goed dat Elise en ik heel veel geluk hebben gehad om onze dromen waar te kunnen maken, iets waarvoor ik de rest van mijn leven dankbaar zal zijn.