WIE WIJ ZIJN

Explore Namibia is een dynamische en professionele reisorganisatie in Namibië, welke in 2006 is opgezet door de Nederlanders, Marco en Elise.

Samen hebben zij afgelopen jaren al veel gereisd door het Afrikaanse continent en hebben hun hart eraan verloren. Toen de mogelijkheid zich voor deed om naar Afrika op avontuur te gaan en een bedrijf te starten, was er geen twijfel voor hen mogelijk. Ze namen een beslissing en besloten hun Nederlandse leven te verruilen voor een Afrikaans avontuur 10.000 km zuidelijker. En ook nu, jaren later, helpt het team van Explore Namibia met veel enthousiasme met het organiseren van een individuele Namibië reis.

In de afgelopen 13 jaar is Explore Namibia uitgegroeid tot een professionele specialistische organisatie op het gebied van self-drive reizen in zuidelijk Afrika. Met een zeer kundig team ter plaatse in Windhoek, Namibië, heeft Explore Namibia een enorme hoeveelheid lokale ‘knowhow’ en up-to-date informatie in huis. Hierdoor heeft men ook altijd beschikking over lokale support en ondersteuning tijdens de reis. In maart 2019 heeft Explore Namibia ook een kantoor geopend in Haarlem, waar onze ervaren Nederlandstalige Tour Consultants u nog beter bij kunnen staan tijdens de voorbereidingen en de planning van het volgende Afrika-avontuur.

In 2018 besloot ook Julia om in dit avontuur te stappen. Julia is geboren en getogen op een guestfarm in Namibië en is van kleins af aan geïnteresseerd geweest in de gasten die van over de hele wereld naar hun guestfarm kwamen om Namibië te bezoeken. Na enkele jaren in Europa te hebben doorgebracht, is Julia blij om ‘weer thuis’ in Afrika te zijn, om zodoende de unieke aspecten die Botswana en Namibië te bieden hebben met anderen te delen.

 

Onlangs zijn de activiteiten samengevoegd met My Namibia Safaris en werden Mirela en Rainer verwelkomd als partners, net als Johannes, de betere helft van Julia. Het portfolio werd uitgebreid met meer bestemmingen in Afrika en met gespecialiseerde 4×4 safari´s met gids, allemaal onder de nieuwe naam ´Explore Africa Group´.

ELISE VAN DER MEIJ

Het begon allemaal in 2006 toen mijn man en ik Nederland verlieten om een nieuw leven te beginnen in Namibië.

Namibia had been our favorite destination for many years and this we wanted to share with others. Explore Namibia was born. Time flies and it is now already 13 years ago that we settled in Windhoek. During this time, we organized many self-drive tours. This self-drive concept is simply what we enjoy ourselves and I believe it is the way ‘to go’ for many others as well. Travelling should be at the traveler’s own pace, and focus on their own interests. And it has to be an adventure!

Elise

Natuurliefhebbers zullen in hun element zijn in Namibië, aangezien het 200% natuur is, met haar landschappen, nationale parken, duinen en kustlijn. Vogelaars kunnen in Etosha NP op zoek gaan naar de paradijskraanvogel en naar de Caprivi voor de ‘Great Eagle Owl’ en de ijsvogels. Namibië is ook perfect voor familievakanties met kinderen, zo lang je het rustig aan doet en een goede planning hebt.

Dit fantastische land is verder een paradijs voor fanatieke fotografen: bekijk de wilde dieren van dichtbij, geniet van prachtige kleuren en contrasten en maak spectaculaire foto’s van de Melkweg in de nacht. Explore Namibia!

 

We luisteren en we plannen. Op basis van uw wensen organiseren wij een persoonlijk Self Drive avontuur dat voor altijd bij u blijft.

ONS TEAM

Ons fantastische team, in Namibië of Nederland, helpt u bij het organiseren van uw droomvakantie! Wij regelen uw auto, kampeeruitrusting, accommodaties en leuke activiteiten. We staan in nauw contact met u om te zorgen dat u precies krijgt wat u wilt op vakantie en we behandelen uw vakantie met dezelfde passie en zorg alsof het onze eigen vakantie zou zijn.

Riekie

Ruim zeven jaar geleden, tijdens onze eerste Afrikaanse self-drive reis werd ik verliefd op dit prachtige land Namibië. Na verschillende keren teruggekeerd te zijn, heeft ons innerlijk gevoel ons gezegd er iets mee te doen. Samen met mijn man hebben we besloten om toen in Namibië te gaan wonen. Door deel te worden van het Explore Namibia team kon ik ook andere mensen verliefd laten worden op het mooie Namibië en Botswana.

 

Enige tijd geleden heeft Explore Namibia een kantoor geopend in Haarlem. Dat was ook het moment dat ik Namibië verlaten heb, maar nooit in mijn hart. Nu ben ik in staat de reizigers dichter bij huis te ontmoeten en nog steeds de mooiste reizen voor hen te organiseren.

Riekie

Hilma

Ik ben gepassioneerd door reizigers van over de hele wereld te helpen met het plannen van hun eigen reis en hen van allerlei informatie te voorzien over Namibië en Botswana. Want beide landen zijn ontzettend bijzonder en verbazingwekkend mooi.

 

Ik leef met het citaat dat zegt: “Laat anderen je niet vertellen hoe geweldig de wereld is, maar ontdek het zelf”. Het is beter om iets met eigen ogen gezien te hebben, dan er duizend keer over te horen spreken door anderen.

Hilma
Explore-Namibia-georganiseerde-self-drive-vakanties-Kerstin

Kerstin

Werken in het toerisme lijkt bijna een erfelijke factor te zijn in mijn familie. Mijn grootvader was zijn hele leven reisleider en die passie gaf hij ons door. Ik werk sinds 2012 in het toerisme en ben begonnen als receptioniste bij een lodge in Namibië. Uiteindelijk heb ik de positie bereikt van lodgemanager. Na 7 jaar bij verschillende lodges te hebben gewerkt, verhuisde ik terug naar mijn geboorteplaats Swakopmund, waar ik op een bij een reisorganisatie terecht kwam voor het maken van reserveringen.

 

Toerisme is geen baan; het is een levensstijl en ik geniet van elke minuut.

Kerstin
Explore-Namibia-Jasper-01

Jasper

Het maken van een roadtrip is voor mij ongetwijfeld de mooiste manier om een land te ontdekken!

 

De vrijheid van reizen over eindeloze wegen met een stevige 4WD. Avonturen beleven in de mooiste wildparken en afgelegen gebieden. Samen de dag afsluiten rond het kampvuur. Slapen in een daktent met in de verte het gebrul van wilde dieren.

 

Dit maakt voor mij Namibië en Botswana tot de ultieme bestemming voor een avontuurlijke roadtrip. En een flinke dosis goede muziek mag daarbij zeker niet ontbreken.

 

Na twee jaar in Namibië te hebben gewoond en gewerkt bij Explore Namibia en jaren vanuit Nederland reizen naar Namibië en Botswana te hebben georganiseerd, ben ik nu weer terug op het oude nest. Ik help je graag met het organiseren van jouw eigen roadtrip avontuur.

Jasper

Silvia

Zolang ik me kan herinneren namen mijn ouders me mee op safari’s door Afrika met onze eigen 4WD aangedreven auto. Soms sliepen we in lodges, maar we overnachten ook vaak buiten op campings in daktenten bovenop onze oude Toyota 4×4 Landcruiser. Hoewel het als een ‘normale’ vakantie werd beschouwd, voelde het altijd als een groot avontuur voor mij. Het geluid van wilde dieren tijdens de nacht en slapen onder de miljoenen sterren – dat gevoel is gewoon onbeschrijfelijk.

 

Ik heb een passie voor avontuurlijke kampeerreizen, natuurfotografie en geniet van het tonen van de schoonheid van de natuur aan mijn twee kleine dochters. Ik spreek Engels, Duits en Afrikaans en kan ondertussen behoorlijk goed Nederlands verstaan.

Silvia

Julia

Als kind was een familiesafari altijd een groot avontuur – om nieuwe bestemmingen te ontdekken, een kamp op te zetten, onbekende planten te ontdekken en wilde dieren te spotten. Nog steeds geniet ik van een gezinsvakantie in ons mooie Namibië en leer ik nieuwe aspecten van mijn land bij elke reis of excursie.

 

Ik hou ervan om anderen te helpen bij het plannen van hun eigen self-drive avontuur en beschouw het als een voorrecht om de twinkeling in de klant zijn ogen te zien wanneer ze terugkeren van hun reis. Er is gewoon geen betere ontsnapping aan ons drukke leven dan tijd doorbrengen in de ongerepte natuur.

Julia
Explore-Namibia-Luzelle-01

Luzelle

Nadat ik klaar was met school en mijn studie niet verder meer voort kon zetten, ben ik in 2003 gaan werken in de toeristische sector.

 

Ik ben begonnen als receptioniste en ben later doorgegroeid naar reisadviseuse waar ik veel geleerd en mogen ervaren. Bovenal wat Namibië en zijn mensen te bieden hebben.
Ik ben geïnteresseerd in de branche en help graag lokale en buitenlandse klanten bij het plannen van hun droomvakantie en deel mijn kennis van ons land met hen. Het is echt een eer om deel uit te maken van het Explore Namibia-team en ik kan met trots zeggen dat dit de beste beslissing is die ik ooit heb genomen.

 

We hebben een team dat er altijd alles aan doet om al onze klanten gelukkig te maken en de perfecte droomvakantie te organiseren welke ze nooit zullen vergeten. Mijn persoonlijke droom en ultieme doel is om ooit zelf de wereld rond te reizen en de diverse culturen en natuur te ervaren!

Luzelle
Explore-Namibia-georganiseerde-self-drive-vakanties-Erika

Erika

Opgroeien in Windhoek en elke vakantie in het dorp doorbrengen was leuk en zelden eentonig. Ik was nieuwsgierig naar de reden waarom mensen bleven zeggen: “Namibië is een topbestemming voor het toerisme.” Ik wilde het voor mezelf zien en iets anders zien dan de dagelijkse geiten en koeien. Mijn nieuwsgierigheid leidde me naar het bestuderen van toerisme in Namibië en nu organiseer ik met passie reizen. Ik ben dol op interactie met mensen uit verschillende delen van de bevolking.

 

Reizen naar Namibië is meer dan alleen ‘safari’. Het gaat over de mensen, de cultuur, de omgeving en de geschiedenis van het land. Reizen met Explore Namibia omvat de hele Afrikaanse ervaring.

Erika
Explore-Namibia-Abigail-01

Abigail

Ook al kan ik me nog maar weinig herinneren uit mijn vroege kindertijd en mijn allereerste reizen, ik weet wel dat ik van toen al van de natuur hield, zoals ik dat nog steeds doe.

 

De zonsop- en ondergang in Afrika zijn verreweg het meest spectaculaire dat ik ooit gezien heb. In 2017 ben ik begonnen te werken in de toeristenbranche. Het is een geweldige industrietak omdat je zoveel verschillende verhalen van mensen te horen krijgt over waar ze vandaan komen en waar ze naartoe gaan. Je leert zo de hele wereld kennen. Werken bij het team van Explore heeft me nu ook de mogelijkheid gegeven om ´mijn eigen verhaal´ over ons prachtige land te kunnen delen.

 

Ik vind het geweldig om deel uit te maken van zo’n energiek en leuk team. Ik kijk er altijd naar uit om mijn best te doen voor onze klanten en mijn collega’s.

Abigail
Explore-Namibia-Sonja-01

Sonja

Ik ben geboren en getogen in het Namibië, ook wel het ´land van de onverschrokkene´ genoemd. De eerste 3-4 jaar van mijn leven heb ik op een boerderij gewoond, waarna we verhuisden we naar een klein stadje genaamd Omaruru. Mijn vader had daar een bedrijfje waarbij hij boerderijen bezocht om windmolens te repareren en om naar water te boren.

 

Tijdens de schoolvakanties vergezelden we hem vaak op zijn ´reizen´, genietend van de alle bezienswaardigheden, waarbij we leerden over de natuur en de verschillende wilde dieren, maar ook alles over de uitgestrekte landschappen van Namibië.

 

Tijdens het kamperen in de bush keken we samen naar de miljoenen sterren die aan de hemel fonkelden. Het reizen door Namibië zit in mijn ´boerenbloed´ en geeft me een geweldig gevoel van vrijheid. Van noord naar zuid, van oost naar west, het is altijd opmerkelijk verbazingwekkend. Een land waar avonturen worden beleefd, herinneringen worden vastgelegd en de opgedane kennis wordt doorgegeven aan toekomstige generaties.

Sonja
Explore-Namibia-Etienne-01

Etienne

Toerisme ligt me aan het hart, net zoals bij de meeste Namibiërs. Het is de natuur en de wilde dieren , tezamen met de traditionele lokale cultuur wat Namibië tot een unieke reisbestemming maakt. Toerisme speelt een centrale rol in de economie van Namibië en heeft ook een grote impact op andere industrieën. Ik ben blij dat ik bij het team van Explore Namibia terecht ben gekomen. Als voormalig padvinder en eigenaar van een boogschietbaan in de buitenlucht, maar ook als kampeerliefhebber, kon ik niet gelukkiger zijn.

Etienne
Explore-Namibia-Africa-01

Africa

Tot een paar jaar geleden hield ik me met iets heel anders bezig, maar wel zonder mijn grote passie op te geven, namelijk de wereld rondreizen en nieuwe plekken ontdekken.

 

Dankzij Explore Namibia heb ik vandaag een manier gevonden om mijn passie voor reizen te combineren met het ontdekken van de herkomst van mijn naam, want ik heet namelijk ´Africa´). En dankzij deze baan kan ik andere reizigers over de hele wereld helpen om de schoonheid van de schoonheid van het Afrikaanse continent te ontdekken.

 

Want slapen onder de sterrenhemel, luisterend naar de wilde dieren en wakker worden met uitzicht op de Afrikaanse savanne, is een ervaring om nooit meer te vergeten.

Africa
Explore-Namibia-Kim-01

Kim

Al sinds ik een tiener was en geconfronteerd werd met de vraag “Wat wil je worden als je klaar bent met school?”, was mijn antwoord: “Ik wil in het toerisme werken!”
Het biedt zo’n breed scala aan mogelijkheden en perspectief.

 

Dus na mijn studie ben ik naar de Tourismusschule in Bludenz, Oostenrijk gegaan. Daar studeerde ik een universitair programma dat alles omvatte wat met de toeristenindustrie te maken heeft, met de nadruk op management, gastvrijheid en vreemde talen.
Dankzij toerisme hebben we de mogelijkheid om onze cultuur, erfgoed en de natuur te behouden!

 

En vergeet niet dat we het enige land ter wereld zijn….

Waar de Welwitschia Mirabilis leeft – één van de oudste planten ter wereld

Waar het San-volk de oudste bewoners van Zuidelijk Afrika zijn en ze al minstens 20.000 jaar wonen.

En nog veel mee feiten die trots en vreugde wekken bij het presenteren van mijn land Namibië.

Kim

Aishe

Mijn jeugd was geweldig! Ik was het enige meisje onder de jongens, wat voor mij het beste gevoel ooit gaf. Ik ben opgegroeid in een klein plaatsje nabij Ondangwa in het noorden van Namibië en woon nu in Windhoek. Hoewel ik niet echt een stadsmeisje ben, ben ik dankbaar om hier te zijn. Men zegt wel “er zijn veel kansen in de stad” en dit is inderdaad waar, er zijn veel meer mogelijkheden dan op het platteland. Dus ben ik nu hier, gezegend met de beste baan die ik me ooit heb kunnen voorstellen, met geweldige collega’s die als familie zijn geworden.

 

De toeristenindustrie heeft veel voordelen, en mijn meest favoriete opnderdeel van het werken in toerisme is dat ik veel mensen uit verschillende landen ontmoet. Onze klanten ontmoeten is een geweldige kans om onze culturen uit te wisselen. Ik ben zelf ook een echte reisliefhebster, ik hou ervan om te reizen en verschillende plaatsen te zien, en vooral om het lokale ETEN te proeven! Als je uit een klein plaatsje komt zoals ik, is het overweldigend, omdat je normaliter niet uit veel verschillende soorten voedsel kunt kiezen.

 

Nu ik zoveel verschillende mensen ontmoet, kan ik luid en trots zeggen dat ik veel nieuwe dingen voel, zie en kan proeven.

Aishe

Keana

Ik ben geboren en getogen in Namibië en kom uit een grote familie die dol is op reizen, er is zoveel te zien en te beleven in de wereld. Maar ik kan zonder twijfel zeggen dat Namibië één van de mooiste en meest unieke landen ter wereld is om te ontdekken. Er is zoveel te zien, eigenlijk te veel voor slechts één reis😉. Of u nu met gids wilt reizen of als u liever zelf rijdt: laat ons helpen bij het maken van uw beslissing. Vast en zeker wordt het een geweldige ervaring! Van de desolate Afrikaanse woestijn tot de prachtige Zambezi-rivier met een overvloed aan verschillende soorten wilde dieren op de Afrikaanse vlaktes, zoals olifanten, neushoorns en roofdieren.

 

Je kunt zelfs inheemse lokale gerechten proeven en inzicht krijgen in allerlei verschillende tradities van onze eeuwenoude culturen.

 

Dus waarom zou u niet met onze hulp een geweldige avontuur in Afrika maken?

Marco
Explore-Namibia-Johannes-01

Johannes

Namibië is een land van contrasten, vol met natuurlijke wonderen en heeft een grote culturele diversiteit: een perfecte plek voor een multiculturele ziel! Opgroeien in dit gebied heeft een onuitwisbare, Afrika-vormige stempel op mijn hart gedrukt. Ik hoop zoveel mogelijk anderen te helpen dit prachtige continent zelf te ontdekken.

 

Er is iets ontzagwekkends aan de eenzaamheid van de wijd open en ongerepte natuur van Afrika wat je simpelweg niet uit kunt leggen, je moet het gewoon ervaren!

Johannes

Marco

Miljoenen heldere sterren aan de hemel ’s nachts, een gezellig BBQ-kampvuur in het midden van de natuur, de bijzondere ervaring van vrij rondlopende wilde dieren en adembenemende landschappen met een eindeloze horizon. In een zoektocht naar avontuur en ultieme vrijheid, maakten deze elementen dat ik verliefd werd op Afrika.

 

En tot vandaag besef ik heel goed dat Elise en ik heel veel geluk hebben gehad om onze dromen waar te kunnen maken, iets waarvoor ik de rest van mijn leven dankbaar zal zijn.

Marco