ROUTE STORMBEZOEK:
KORT
MAAR KRACHTIG

Je hebt weinig tijd, echter het is nu of nooit: je wilt Namibië ervaren op z’n best. Een Stormbezoek is de perfecte vakantie.

Route STORMBEZOEK

Tijdens dit self-drive avontuur kunnen jullie ’s werelds hoogste duinen beklimmen en al peddelend zeerobben en dolfijnen ontmoeten op de Atlantische Oceaan. In het stoffige, uitgestrekte Damaraland, zult u versteld staan van de kunst van oeroude rotstekeningen.

Een bezoek aan Etosha National Park is perfect om uw reis spectaculair af te sluiten. Hier spotten jullie een grote variatie aan wild zoals olifanten, leeuwen en neushoorns in één van de grootste parken van Zuidelijk Afrika.

9 dagen – op maat te maken

1.778 km

1-4 pers

natuur

Voor wie:

je wilt een avontuurlijke vakantie in een korte tijd

Wat maakt deze route uniek:

beleef Namibië’s contrasterende landschappen, vele dieren en oude culturen, en dat alles in een korte tijd

Hoe maak je de reis nog leuker:

kajak tussen zeerobben en dolfijnen op de Atlantische Oceaan – een spectaculaire belevenis!

Reisbeschrijving

Dag 1-2: Windhoek - Sossusvlei

Na aankomst in Windhoek is er de tijd om te relaxen en te acclimatiseren. Vanuit de hoofdstad beginnen jullie aan jullie self-drive avontuur, terwijl jullie koers zetten naar jullie eerste bestemming: Sossusvlei. De intens roodgekleurde zandduinen van de oudste woestijn ter wereld, maken deel uit van het grootste beschermde gebied van Afrika, Namib-Naukluft Park. Beklim één van 's werelds hoogste duinen voor spectaculaire vergezichten, en bereid uw camera voor op prachtige foto's van scherpe contrasten tussen een oogverblindend witte zoutvlakte omgeven door roetig gekleurde zandduinen en zwartgeblakerde oude bomen bij Deadvlei. Het lijkt bijna surrealistisch!

Dag 3: Atlantische Kust

Terwijl je door adembenemende woestijnlandschappen rijdt, gaar de reis voort in westelijke richting. Jullie zijn op weg naar de Atlantische kust. Geniet van de zeebries en overweeg om het water op te gaan en tijdens een catamaran cruise of kajak tocht dolfijnen, pelikanen en zeerobben te ontmoeten. Of neem deel aan het ‘Living Desert Adventure’ en zie hoe het leven zich op bewonderenswaardige wijze heeft aangepast aan. Het kustplaatsje Swakopmund laat nog steeds iets van de Duitse koloniale invloed zien, zoals dit terugkomt in de architectuur en de taal. Het is een dorp met een kleine, echter aangename boulevard met verschillende restaurants, terrasjes en lunchrooms met een internationale smaak zoals Village Café.

Dag 4: Damaraland - Twyfelfontein

De reis leidt jullie in noordelijke richting langs de Atlantische kust. Ten noorden van Henties Bay kunnen jullie de Cape Cross zeehondenkolonie bezoeken. Hierna laat je de kust achter zich en rijden jullie door het schitterende landschap van Damaraland gekenmerkt door de enorme zandkleurige rotspartijen en droge rivierbeddingen. Hier is een bezoek aan Twyfelfontein zeker de moeite waard. Twyfelfontein staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is beroemd om het grote aantal rotstekeningen. Ooit gemaakt door de San-bevolking, dienden deze tekeningen als communicatiemiddel om stamgenoten te informeren over nabije waterbronnen en mogelijke roofdieren. Als je geluk hebt, komen jullie misschien wel een groep woestijnolifanten tegen! Het is fantastisch om te zien hoe deze enorme dieren zich hebben aangepast aan de droge omstandigheden van het woestijnklimaat.

Dag 5-6: Etosha National Park

Het is tijd om de verrekijkers tevoorschijn te halen, en leeuwen, cheeta’s en luipaarden te spotten in het 22,270 vierkante kilometer beslaande, beschermde natuurgebied van Etosha National Park. Zelf rijden door een wildpark is een fantastische ervaring en Etosha is één van de weinige plekken op het Afrikaanse continent waar dit mogelijk is. Tijdens zonsondergang kunt u neerstrijken bij één van de waterplaatsen in het park, gelegen nabij uw accommodatie. Zo kunnen jullie genieten van de olifanten, giraffes, zebra's en antilopen die zich verzamelen om aan het einde van de dag hier te drinken. Dit is werkelijk een onvergetelijke ervaring!

Dag 7-9: Windhoek – Vertrek

Vervolgens laat je de dierenwereld van Etosha achter je en gaat de reis terug naar Windhoek. Hier kan men laatste inkopen doen voor souvenirs voordat men terug naar huis gaat. Overweeg om de laatste avond te dineren bij Joe’s Beerhouse, Stellenbosch Wine Market of O’Portuga. Een reis om nooit te vergeten!

Dag 9: Aankomst thuis

Route Stormbezoek