Ontdek het land van zuid naar noord op deze unieke route!

ROUTE ‘ALL ROUND’

De ultieme safari-reis met voldoende tijd om elk deel van het land te verkennen en volop te genieten van elke locatie!

Een avontuur dat je meeneemt langs werkelijk alle mooie plekjes van Namibië.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-Round

Self-Drive Reis

28 Dagen (op maat te maken)

4.430 km

De reis gaat eerst in zuidelijke richting, rijdend door de schitterende, rood- en goudgekleurde landschappen van de Kalahari, richting de majestueuze Fish River Canyon. De enorme, roestkleurige duinen van Sossusvlei kunnen niet ontbreken in uw reis. De Atlantische kust heeft veel te bieden, waaronder een bezoek aan de kustplaatsen Lüderitz en Swakopmund en spannende activiteiten zoals kajakken op de oceaan en sand boarden in de duinen.

 

In het noorden, in Damaraland en Kaokoland, komen jullie in aanraking met het intrigerende culturele erfgoed van Namibië tijdens een bezoek aan de rotstekeningen van Twyfelfontein en het ontmoeten van de Himba bevolking en het zien van hun authentiek Himba-dorpen. In Etosha National Park gaan jullie op een spectaculaire safari en zien grote aantallen wild. Jullie bezoeken een traditioneel San-dorp en maken een laatste stop bij het Waterberg Plateau, waar jullie mooie wandelingen kunnen maken, voordat jullie terugkeren naar Windhoek.

Beknopt Reisschema

 • Dag 1-3: Windhoek – Kalahari
 • Dag 4-5: Fish River Canyon
 • Dag 6-7: Lüderitz – Kolmanskop
 • Dag 8-10: Tiras Mountains – Sossusvlei
 • Dag 11-12: Atlantische Kust
 • Dag 13: Cape Cross - Damaraland - Twyfelfontein
 • Dag 14-18: Kaokoland – Epupa Falls
 • Dag 19-23: Etosha Nationaal Park
 • Dag 24: San Cultuur
 • Dag 25: Waterberg Plateau
 • Dag 26-27: Windhoek - Vertrek
 • Dag 28: Aankomst thuis

Hoogtepunten

In een maand tijd het unieke gevoel krijgen van 'je heel klein voelen' in de overweldigend uitgestrekte natuur, terwijl je door uitgestrekte landschappen rijdt over eindeloze wegen in één van de meest dunbevolkte landen ter wereld

Breng een paar dagen door in de ongerepte natuur van het uiterste noordwesten van Namibië

Ervaar een geweldig natuurverschijnsel: de Fish River Canyon

Ga op safari met je eigen auto in Etosha National Park

Een kajaktocht of catamarancruise om zeehonden, pelikanen, walvissen en misschien zelfs dolfijnen te zien.

Een bezoek aan de Sossusvlei, de oudste woestijn ter wereld, is een absolute 'must'

Rotstekeningen van Twyfelfontein

Bezoek aan een traditioneel San-dorp

Gedetailleerd reisschema

Route All Round

Dag 1-3

Windhoek – Kalahari

Na aankomst in Namibië breng je een nacht door in Windhoek om even te ontspannen en te acclimatiseren.

Het avontuur gaat echt van start met een rit richting de Kalahari woestijn, bestaande uit schitterend gekleurde landschappen van rood, geel en, vooral tijdens het regenseizoen, groen.

 

De Kalahari is van oudsher de thuisbasis van de San bevolking. Hoewel de naam “grote dorst” betekent, trekt de regio wel degelijk wildlife aan. Ga op safari tijdens zonsondergang en houd je ogen geopend voor springbokken, zebra’s en wildebeesten. Strijk neer op één van de duinen, terwijl je geniet van een ‘sundowner’ met een verkoelend drankje in de hand. Sluit de dag af terwijl je geniet van een schitterende sterrenhemel.

Dag 4-5

Fish River Canyon

In Namibië’s verre zuiden vinden jullie een prachtig natuurfenomeen: de Fish River Canyon.

Zo’n 650 miljoen jaar geleden zorgde bewegende aardlagen voor een verlaagde vlakte waar vanaf dat moment de oude Fish River langs zou gaan stromen. De erosie van dat gebied resulteerde in de Fish River Canon. De vlakte komt abrupt tot een einde met een duizelingwekkende afgrond van 500 meter.

 

Daar, slingerend tussen de hoge rotswanden, stroomt de 650 kilometer lange Fish River, op weg naar de Oranje rivier, welke de grens met Zuid-Afrika vormt. Vanaf een aantal uitkijkpunten heeft u een spectaculair uitzicht over de Canyon. Bij Ai-Ais kunnen jullie nog een kijkje nemen bij de warm waterbron. Zouden jullie graag een langere hiking-tocht maken dan is het een overweging waard om bij een lodge te verblijven die gegidste wandelingen aanbiedt.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-Round

Explore Namibia biedt georganiseerde self-drive vakanties aan én privé safari’s met gids en chauffeur. Ga op reis in een volledig uitgeruste huurauto. Onze self-drive safari’s omvatten alles wat je nodig hebt voor een ongelooflijk avontuur. Op maat gemaakt om aan jouw individuele behoeften en voorkeuren te voldoen.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-Round

Prijzen

Camping:

Laagseizoen vanaf: € 1.597,-

Hoogseizoen vanaf: € 2.032,-

Accommodatie:

Laagseizoen vanaf: € 3.785,-

Hoogseizoen vanaf: € 4.348,-

Namibie-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-Round

Wat is inbegrepen?

Autohuur

Accommodatie (hotels, guesthouses, lodges of kampeerplaatsen)

Onbeperkte kilometers

Complete kampeeruitrusting (bij kampeerreis)

Autoverzekering met standaard verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

De meeste accommodaties worden geboekt inclusief ontbijt en kamperen is op basis van ‘self-catering’

Persoonlijke reis-app voor mobiele telefoon

24-uurs service voor noodgevallen

Tips en uitgebreide route informatie

Luchthaven/hotel transfers in Windhoek (tussen 07:00-16:30 uur)

Wat is niet inbegrepen?

Internationale vluchten

Brandstof

Entree voor nationale parken, musea

Persoonlijke uitgaven

Mogelijke excursies, game drives, boottochten, etc.

Ontbijt, lunch en diner (mits anders aangegeven)

Reis- en annuleringsverzekering

Overige routes

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Stormbezoek

9-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Centraal

21-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Hoogtepunten

14-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Combi-Botswana

25-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-In-One

22-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Cross-Border

14-Dagen Safari Reis

Dag 6-7

Lüderitz – Kolmanskop

‘Spookstad` Kolmanskop & kustplaats Lüderitz.

Terwijl jullie in Aus verblijven, kunnen jullie een bezoek brengen aan de kustplaats Lüderitz: een Duits ogend plaatsje dat haar meest welvarende periode ervoer tijdens de stormloop voor diamanten tussen de wereldoorlogen. Een bezoek aan het “spookstadje” Kolmanskop zal zeker een indruk achter laten. Wat ooit een welvarend mijnwerkersstadje was, voorzien van een casino, theater, winkelstraat en villa’s, is overgenomen door de natuur nadat het plaatsje in 1954 verlaten werd. De woestijn kreeg vrij spel, en het resultaat geeft een bizar aanzicht, en vormt een walhalla voor fotografen. Let op: verblijf 1 dag langer in Lüderitz om een bezoek te brengen aan Pomona en Bogenfels, of om een boottocht te doen naar Halifax Island.

 

Pomona is een ander verlaten mijnstadje, minder toeristisch dan Kolmanskop, en was in haar hoogtijdagen een Duits stadje met 1000 inwoners. Bogenfels is een 55 meter hoge rotspoort die met één voet stevig in de oceaan staat, en met de andere in het zand van de Namib woestijn. Halifax Island kan worden bezocht met een catamaran, waarbij jullie grote aantallen Afrikaanse pinguïns in hun natuurlijke habitat kunnen zien.

Dag 8-10

Tiras Mountains – Sossusvlei

Rode duinen, van elkaar onderscheiden door scherpe lijnen, een oogverblindend witte zoutpan en verschroeide zwarte bomen…

De reis gaat verder over één van Namibië’s mooiste wegen, langs het Tiras gebergte. Een bezoek aan ’s werelds oudste woestijn, de Sossusvlei, is een absolute ‘must’ tijdens dit self-drive avontuur. Maak de camera gereed voor vele artistieke foto’s die gemaakt gaan worden. Het landschap lijkt bijna surrealistisch!

 

Scherpe lijnen onderscheiden de intense rode duinen, welke een oogverblindend witte zoutvlakte omgeven, met zwartgeblaakte dode bomen bij Dead Vlei. Het beklimmen van één van ’s werelds hoogste duinen wordt zeker beloond, vooral tijdens een vroege ochtend of bij zonsondergang. Juist dan zijn de kleurveranderingen en de contrasten door schaduwen het meest spectaculair. Een nature drive in het gebied of een wandeling door Sesriem Canyon zijn zeker de moeite waard wanneer je net iets meer van de omgeving wilt zien.

Dag 11-12

Atlantische Kust

Geniet van een heerlijke frisse bries aan de Atlantische kust, terwijl je door het kustplaatsje Swakopmund slentert.

Dit historische stadje heeft hier en daar de kenmerken van een Duitse badplaats: naast een oceaan, strand en wuivende palmbomen vind je zo ook nog koloniale invloeden. Geniet van een kop koffie met een “Apfelstrudel” of een “Schwarzwälder Kirschtorte” en bekijk de typisch Duitse architectuur. Hoewel Swakopmund stedelijk gebied is, is het omgeven door natuur. Juist dat zorgt voor een gevarieerd aanbod van activiteiten voor natuurliefhebbers en waaghalzen, te denken aan een kajaktocht of een catamaran cruise om zo zeerobben en misschien wel dolfijnen te ontmoeten.

 

Of ga op een quad bike of sandboard de duinen in. Deelname aan de ‘living desert tour’ is een geweldige manier om meer te weten te komen over the Little Five en de bewonderenswaardige wijze waarop leven zich heeft aangepast aan de barre omstandigheden van het woestijnklimaat.

Dag 13

Cape Cross - Damaraland - Twyfelfontein

Voordat je de kust verlaat kun je een stop maken bij Cape Cross: hier liggen zeerobben verspreid langs de kustlijn voor zover als je kunt kijken!

De reis gaat verder naar Damaraland, waar een enorm gebergte voor je opdoemt: de Brandberg, waar een oeroude rotsschildering genaamd “White Lady” te vinden is.

 

Het prehistorische landschap is bezaaid met gigantische rotsen, welke het grootste geheim van het gebied bewaren: de meer dan 2,500 rotstekeningen van Twyfelfontein. Ooit gemaakt door de San-bevolking, dienden deze tekeningen om stamgenoten te informeren over nabijgelegen waterbronnen en roofdieren. Wanneer je geluk heeft, kom je de grootste inwoners van het gebied tegen: de mysterieuze woestijnolifanten. Deze prachtige dieren hebben zich op merkwaardige wijze aangepast aan de barre omstandigheden van het woestijnklimaat.

Dag 14-18

Kaokoland – Himba Dorp – Epupa Falls

Kaokoland staat bekend als Namibië’s laatste wildernis, en is tevens het gebied waar de Himba-bevolking leeft.

Tijd en moderniteit lijken gemakkelijk voorbij te gaan aan diens tradities: de Himba leven een authentiek, nomadisch bestaan waarbij het leven draait om vee. Een bezoek met een gids aan één van de nederzettingen geeft meer inzicht in hun manier van leven.

 

Opuwo is de hoofdstad van het noorden. Het is een typisch Afrikaanse stad waar mensen van alle stammen elkaar ontmoeten voor handel en plezier. Wandel op je gemak door het stadje en ervaar de levendige Afrikaanse sfeer. Jullie bereiken het meest noordelijke punt van de reis wanneer jullie verblijven langs de Kunene rivier, de natuurlijke grens met Angola. Hier kun je de indrukwekkende Epupa Falls bezoeken en relaxen aan de waterkant met het gezang van vele vogels op de achtergrond. Voordat je Etosha National Park ingaat, zul je een nacht doorbrengen op een cheetah farm, waar je een onvergetelijke ervaring zult hebben wanneer je deze prachtige grote katten van dichtbij ziet.

Dag 19-23

Etosha National Park

Het is tijd om Etosha National Park binnen te gaan en op ‘safari’ te gaan!

Pak een verrekijker erbij en speur naar wild in het 22,270 vierkante kilometer uitgestrekte Etosha National Park. De accommodaties en campsites in het park zorgen ervoor dat jullie op een rustig tempo door het park kunnen trekken. Ook net buiten de parkgrenzen zijn er verschillende leuke verblijven.

 

Jullie gaan zelfstandig op een eigen safari, wat uniek is in Afrika! Zoek naar leeuwen, cheetah’s en luipaarden. En wat dacht je van een spannende safari te voet? Strijk neer bij één van de waterplaatsen in het park en laat je verrassen door het grote aantal dieren dat zich hier verzamelt om hun dorst te lessen. Olifanten, giraffen, zebra’s en antilopen arriveren in grote aantallen en vanuit alle richtingen. Dit is werkelijk een onvergetelijke ervaring! En wat dacht je van een spannende safari te voet in het naast Etosha gelegen Onguma Private Game Reserve?

Dag 24

San Cultuur

Bezoek een traditioneel San-dorp.

Nabij Grootfontein hebben jullie de mogelijkheid om een traditioneel San-dorp te bezoeken, waar alles te leren is over deze intrigerende en oeroude jager-verzamelaars cultuur en levensstijl. Wanneer jullie een extra dag te besteden hebben, is het een geweldige ervaring om hier een nacht door te brengen.

Dag 25

Waterberg Plateau

Waterberg Plateau, een plateau dat hoog uit de vlakte oprijst.

Een laatste stop op weg naar Windhoek is het Waterberg Plateau, een plateau dat tot 400 meter hoog uit de vlakte oprijst. Het Waterberg Plateau en de omliggende 41 000 hectaren werden in 1972 als natuurpark bestempeld. Het rode zandstenen plateau met haar groene vegetatie komt met een diversiteit aan flora en fauna. Ook is het een gebied dat zich uitstekend leent voor wandeltochten. Heb je nog niet genoeg van het wild spotten? Ga dan op een game drive en zoek naar buffels en de zeldzame witte neushoorn.

Dag 26-28

Windhoek - Vertrek - Aankomst Thuis

Ontspan en kom bij van een geweldig avontuur.

Onderweg naar Windhoek is het de moeite waard om nog een stop te maken bij de Craft market in Okahandja. Jullie reis komt ten einde in Windhoek. Hier kunnen jullie relaxen en nagenieten van de reis, en shoppen voor de laatste souvenirs voordat jullie terug naar huis vliegen. Wat een fantastisch avontuur! Een reis om nooit te vergeten!

Namibië Reisadvies op maat

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw self-drive reis naar Namibië? Dan staan onze ervaren tour consultants klaar om je te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Wij kunnen je op veel verschillende manieren van dienst zijn. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om je te helpen bij het maken van een persoonlijk voorstel voor jouw self-drive rondreis op maat naar Namibië en om al je vragen te beantwoorden.

Ontdek de Wonderen van Namibië: Een Inspirerende Self-Drive Reis!

Wat is inbegrepen?

Hieronder vind je een overzicht van wat er inbegrepen is bij een Explore Namibia boeking.

Vervoer:

Luchthaven/hotel transfers in Windhoek (tussen 07:00-16:30 uur)

Autohuur

Uitgebreide uitleg van het voertuig en testrit (4×4)

Complete kampeeruitrusting (bij kampeerreis)

Autoverzekering met standaard verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Onbeperkte kilometers

24-uurs service voor noodgevallen

Informatie:

Persoonlijke ‘Meet & Greet’ vooraf bij ons kantoor in Haarlem en/of bij aankomst in Windhoek

Uitgebreide informatiemap

Gedetailleerde routebeschrijving

Persoonlijke reis-app voor mobiele telefoon

Routekaarten

Beschrijving van bezienswaardigheden

Tips en informatie

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-Round

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-Round

Accommodatie:

Alle overnachtingen worden geboekt in middenklasse hotels, chalets of lodges (incl. ontbijt), tenzij anders gewenst.

Bij kampeerreizen zullen de meeste overnachtingen geboekt worden bij kampeerplaatsen, gecombineerd met enkele nachten in middenklasse hotels, chalets of lodges (incl. ontbijt)

Bijna alle kampeerplaatsen en accommodaties hebben een restaurant en bieden faciliteiten zoals een zwembad, bar, activiteitenbureau, etc.

Wanneer de reis ook nationale parken aandoet, dan zullen overnachtingen zoveel mogelijk in het park geboekt worden.

Maaltijden:

De meeste accommodaties worden geboekt inclusief ontbijt en kamperen is op basis van ‘self-catering’. Er wordt duidelijk aangegeven welke maaltijden in het reisvoorstel zijn opgenomen.

Bij de meeste accommodaties is het ook mogelijk om het diner van tevoren te reserveren. Laat het ons weten als je dit in je voorstel wilt opnemen.

Wat is niet inbegrepen?

Hieronder vind je een overzicht van wat er niet is inbegrepen bij een Explore Namibia boeking.

Wat is niet inbegrepen?

Internationale vluchten (los te boeken met Explore Namibia)

Brandstof

Entree voor nationale parken, musea, etc. (mits anders aangegeven)

Mogelijke excursies, game drives, boottochten, etc.

Ontbijt, lunch en diner (mits anders aangegeven)

Reis- en annuleringsverzekering

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-Round

Optionele extra’s?

In het onderstaande overzicht vind je de mogelijke extra’s die je kunt toevoegen aan een boeking bij Explore Namibia.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-Round

Optionele extra’s?

Internationale vluchten

Toeslag gereduceerd eigen risico op autoverzekering

Satelliettelefoon, die overal in Namibië kan worden gebruikt

GPS-navigatiesysteem

Compressor

27mc zender/ontvangers (‘bakkies’)

Lees hier meer over op onze pagina: Extra Opties voor Autohuur

Inspirerende Self-Drive Avonturen in Namibië!

Andere routes om te inspireren

De reisroutes die wij aanbieden naar Namibië zijn volledig aan te passen aan je wensen. Je kunt deze boeken, of je kunt ze gebruiken als inspiratie om je eigen, op maat gemaakte reis samen te stellen naar Namibië. Bekijk hieronder enkele van onze andere reizen naar Namibië die we hebben samengesteld. Explore Namibia zal er altijd voor zorgen dat je de reis van je dromen beleeft!

Self-Drive Rondreis
Stormbezoek
Kort maar krachtig. Bezoek de hoogste zandduinen ter wereld, de skelettenkust en Etosha Nationaal

Reisduur: 9 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €633,- EUR

Self-Drive Rondreis
Centraal
Geniet van Namibië’s grote variëteit aan landschappen, nationale parken en culturele rijkdom.

Reisduur: 21 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.239,-EUR

Self-Drive Rondreis
Hoogtepunten
Ontdek alle hoogtepunten van Namibië. Geniet van de schitterende landschappen en Afrikaanse dieren.

Reisduur: 14 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €879,- EUR

Self-Drive Rondreis
All In One
Het ultieme reisavontuur! Bezoek Namibië en beleef het allemaal zelf, van het uiterste zuiden tot het verre noorden.

Reisduur: 22 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.281,- EUR

Self-Drive Rondreis
Combi Botswana
Kies voor diversiteit: van uitgestrekte savanne vlaktes, tot waterrijke moerassen en een uitbundige dierenwereld.

Reisduur: 25 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.539,-EUR

Self-Drive Rondreis
Cross Border
Voeg de meest spectaculaire hoogtepunten van het naastgelegen Botswana en Zimbabwe toe aan je Namibië rondreis.

Reisduur: 28 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.597,- EUR

Verken Namibië in je eigen tempo – huur nu een auto!

Namibia-Self-Drive-Safari-Tours-Route-All-Round-footer