ROUTE HOOGTEPUNTEN:
ONTDEK
NAMIBIË’S MOOISTE PLEKJES!

Ontdek Namibië’s meest bewonderenswaardige plekjes tijdens Route Hoogtepunten.

Route Hoogtepunten

Geniet van de meest schitterende zonsondergang bij ’s werelds hoogste duinen van de Sossusvlei, ontdek leven rond de Atlantische kust tijdens een kajaktocht of catamaran-cruise en wandel langs de oeroude rotsschilderingen in Damaraland.

Natuurlijk kan het majestueuze Etosha National Park niet ontbreken in deze reis. Hier zult u een echte Afrikaanse safari beleven, jullie zien prachtige dieren! Het Waterberg Plateau is een geweldige plek om uw reis te beëindigen, terwijl je een mooie wandeling maakt en geniet van het schitterende uitzicht over de omgeving.

14 dagen – op maat te maken

2.152 km

1-4 pers

natuur

Voor wie:

je wilt de beroemde foto’s van Namibië tot leven zien komen

Wat maakt deze route uniek:

het land doorkruisen over prachtige, eindeloze wegen en je bij iedere bestemming laten verassen door weer een ander, schitterend hoogtepunt

Hoe maak je de reis nog leuker:

kijk uit over de spectaculaire rode duinen van de Namib Naukluft ‘zee van zand’ vanuit een luchtballon en eindig met een heerlijk ‘Out of Africa’ ontbijt

Reisbeschrijving

Dag 1-2: Windhoek - Kalahari

Na een nacht in Windhoek begint uw avontuur met een rit richting de Kalahari woestijn bestaande uit schitterend gekleurde landschappen van rood, geel en vooral tijdens het regenseizoen, groen. De Kalahari is van oudsher de thuisbasis van de San bevolking. Hoewel de naam "grote dorst" betekent, trekt de regio wel degelijk veel wildlife aan. Ga op safari tijdens zonsondergang en houd je ogen geopend voor springbokken, zebra's en wildebeesten. Strijk neer op één van de duinen, terwijl je geniet van een ‘sundowner’ met een verkoelend drankje in de hand. Sluit de dag af terwijl je geniet van een schitterende sterrenhemel.

Dag 3-4: Namib-Naukluft Park - Sossusvlei

Landschappen blijven continu veranderen terwijl jullie naar de volgende bestemming rijden: de Sossusvlei. Deze prachtige zee van zand is gelegen binnen Afrika's grootste beschermde natuurgebied, Namib-Naukluft Park. De meest bekende foto's van Namibië zijn zeker hier genomen: de scherpe lijnen die de intense rode duinen onderscheiden, dit in contrast met een oogverblindend witte zoutvlakte en zwartgeblaakte bomen in ‘Dead Vlei’. Dit lijkt surrealistisch! Het beklimmen van één van 's werelds hoogste duinen wordt zeker beloond met schitterende vergezichten over de uitstrekkende landschappen van de Namib.

Dag 5-6: Atlantische Kust

Geniet van een heerlijke frisse bries aan de Atlantische kust, terwijl u door het kustplaatsje Swakopmund slentert. Dit historische stadje heeft hier en daar de kenmerken van een Duitse badplaats: naast een oceaan, strand en wuivende palmbomen vind je zo ook nog koloniale invloeden. Geniet van een kop koffie met een “Apfelstrudel” of een “Schwartzwälder Kirschtorte” en bekijk de typisch Duitse architectuur. Hoewel Swakopmund stedelijk gebied is, is het omgeven door natuur. Juist dat zorgt voor een gevarieerd aanbod van activiteiten voor natuurliefhebbers en waaghalzen, te denken aan een kajaktocht of een catamaran cruise om zo zeerobben en misschien wel dolfijnen te ontmoeten. Of ga op een quad bike of sandboard de duinen in. Deelname aan de ‘living desert tour’ is een geweldige manier om meer te weten te komen over de bewonderenswaardige wijze waarop leven zich heeft aangepast aan de barre omstandigheden van het woestijnklimaat.

Dag 7: Cape Cross - Damaraland - Twyfelfontein

Voordat u de kust verlaat kunt u een stop maken bij Cape Cross: zo ver je kunt kijken liggen zeerobben verspreid langs de kustlijn! Wanneer jullie landinwaarts het schitterende Damaraland binnenrijden, voelt het alsof jullie terug in de tijd gaan. Dit oeroude landschap, bezaaid met enorme rotsen en gekenmerkt door de droge rivierbedden, verbergt de meer dan 2,500 rotstekeningen van Twyfelfontein, ooit gemaakt door de San-bevolking, om zo stamgenoten te informeren over nabije waterbronnen en het aanwezige wild. Wanneer jullie geluk hebben, rijden jullie de grootste inwoners van het gebied tegemoet: de mysterieuze woestijnolifanten. Deze prachtige dieren hebben zich op een merkwaardige wijze aan weten te passen aan het droge klimaat.

Dag 8-10: Etosha National Park

Haal uw verrekijker tevoorschijn en speur naar wild in het 22,270 vierkante kilometer beslaande natuurgebied van het Etosha National Park. De accommodaties en campsites in het park zorgen ervoor dat jullie op een rustig tempo door het park kunnen trekken. Ook net buiten de park grenzen zijn er verschillende leuke verblijven. U gaat zelfstandig op een eigen safari, wat uniek is in Afrika! Zoek naar leeuwen, cheeta’s en luipaarden. En wat dacht u van een spannende safari te voet? Tijdens zonsondergang kunt u zich begeven naar één van de waterplaatsen in Etosha, nabij uw accommodatie. Zo kunnen jullie genieten van de olifanten, giraffes, zebra's en antilopen die zich verzamelen om aan het einde van de dag hier te drinken. Dit is werkelijk een onvergetelijke ervaring!

Dag 11: Waterberg Plateau

Laat de dierenwereld van Etosha achter jullie en vertrek naar het Waterberg Plateau, een plateau dat tot 400 meter hoog uit de vlakte oprijst. Het Waterberg Plateau en de omliggende 41 000 hectaren werden in 1972 als natuurpark bestempeld. Het rode zandstenen plateau met haar groene vegetatie komt met een diversiteit aan flora en fauna. Ook is het een gebied dat zich uitstekend leent voor wandeltochten. Heb je nog niet genoeg van het wild spotten? Ga dan op een game drive en zoek naar buffels en de zeldzame witte neushoorn.

Dag 12-14: Windhoek – Vertrek

Onderweg naar Windhoek is het de moeite waard om nog een stop te maken bij de Craft market in Okahandja. Jullie reis komt ten einde in Windhoek. Hier kunt u relaxen en nagenieten van de reis, en shoppen voor de laatste souvenirs voordat u terug naar huis vliegt. Wat een fantastisch avontuur! Een reis om nooit te vergeten!

Dag 14: Aankomst thuis

Route Hoogtepunten