De adembenemende hoogtepunten van Namibië met onze fotoreis naar het noorden

REISROUTE ‘NAMIBIË FOTOGRAFIEREIS NOORD-NAMIBIE MET GIDS’

Ontdek de natuurlijke schoonheid van Namibië en laat ons jou helpen onvergetelijke herinneringen vast te leggen. Onze professionele fotogids begeleidt je op jouw fotoreis naar Namibië en toont je de beste plekken om de perfecte foto te maken in Namibië.

Fotografiereis door Noord-Namibië

Begeleide Fotografiereis

14 Dagen

Op aanvraag

Fotografiereis Noord-Namibië
Namibië is een paradijs voor fotografen, met zijn adembenemende landschappen, diverse wilde dieren en fascinerende cultuur. De Fotografiereis Noord-Namibië neemt je mee naar veel van Namibië’s hoogtepunten, van de rode duinenzee van de Namib, naar de koude diverse Atlantische kust, naar Namibië’s Matterhorn en naar de eeuwenoude rotstekeningen en versteende bomen van Twyfelfontein. Natuurlijk mogen dierrijke safari’s niet ontbreken. Van olifantendrives in Damaraland tot gamedrives in het beroemde Etosha National Park. Privé-natuurreservaten zullen de harten van fotografen sneller doen kloppen.

 

Onze ervaren gidsen zullen je begeleiden en assisteren bij het vastleggen van de perfecte foto, van technische aspecten van fotografie zoals belichting en compositie, tot meer creatieve technieken om het unieke karakter van Namibië vast te leggen. Ga met ons mee op fotosafari in ons speciaal omgebouwde safari 4×4 voertuig met pop-up dak.

Beknopt Reisschema

  • Dag 1-3: Windhoek – Sossusvlei
  • Dag 4-5: Swakopmund
  • Dag 6: Spitzkoppe
  • Dag 7-8: Twyfelfontein
  • Dag 9-10: Etosha Nationaal Park
  • Dag 11-12: Windhoek - Vertrek - Aankomst Thuis

Hoogtepunten

Toegang tot enkele van de beste fotolocaties in het land,

Reizen met een kleine groep gelijkgestemde fotografen zodat je tips, technieken en inspiratie met elkaar kunt delen.

Op fotosafari in ons speciaal omgebouwde safari 4×4 voertuig met pop-up dak.

De iconische rode zandduinen van de Sossusvlei

Verken 's werelds oudste woestijn: De Namib

Bezoek aan de flamingo- en zeehondenkolonie in Walvis Bay

Ontdek rotstekeningen van de Bosjesmannen, de bekende 'Rock Pool'

Beroemde aan de woestijn aangepaste olifanten.

Aanschouw duizenden dieren in Etosha National Park

Geplande vertrektijden
Startdatum Windhoek Einddatum Windhoek Prijs (vanaf)
op aanvraag op aanvraag € 4.299,- per persoon

Gedetailleerd reisschema

Fotografiereis Noord-Namibië met gids

Dag 1-2

Windhoek – Sossusvlei

Jouw fotogids en chauffeur wachten je op op de internationale luchthaven van Windhoek.

De gids begeleidt je naar het pension in Windhoek. Hier vindt ook de ‘Meet and Greet’ plaats, waarbij de hele reis nog eens uitgebreid wordt doorgenomen en alle documenten voor jouw reis aan je worden overhandigd. De rest van de dag is ter vrije besteding, bijvoorbeeld om de stad te verkennen of om inkopen te doen voor de rondreis, of je kunt ontspannen bij het zwembad na de inspanning van de reis.

 

Windhoek is de hoofdstad van Namibië en biedt een verscheidenheid aan restaurants, winkels en accommodatie. De stad is schoon en goed georganiseerd. Bezienswaardig in Windhoek zijn de Christuskerk en de ambachtelijke markten in het centrum van de stad. In de avond rijdt de groep naar een goed restaurant voor het diner.

 

Inclusief:
Ontbijt

Fotografiereis door Noord-Namibië

Onze fotoreizen naar Namibië zijn ontworpen voor fotografen van alle niveaus, of je nu een professional of een amateur bent. Onze ervaren gidsen zullen je begeleiden en helpen bij het maken van de perfecte foto om het unieke karakter van Namibië vast te leggen.

Prijs

Persoon in een tweepersoonskamer: € 4.299,-

Persoon in een eenpersoonskamer: € 4.499,-

Fotografiereis door Noord-Namibië

Wat is inbegrepen?

Een afwisselende reis naar belangrijke fotografische hoogtepunten van Namibië

Kleine groep met max. 6 personen

Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen

Zitplaats aan het raam

Drinkwater aan boord van het safarivoertuig

Safarivoertuig met airconditioning en een pop-up dak

Duits- en Engelstalige fotografiegids

Chauffeur inbegrepen zodat jouw fotografiegids je alle aandacht kunt geven.

Accommodatie zoals vermeld

Talrijke activiteiten: waaronder een boottocht of 'living desert tour', woestijnolifantensafari, bezoek aan het Versteende Woud en diverse andere safari's

Maaltijden zoals vermeld

Entreegelden voor nationale parken zoals aangegeven

Uitgebreid reisinformatiepakket

Wat is niet inbegrepen?

Internationale vluchten

Fotoapparatuur

Visumkosten

Extra activiteiten welke niet vermeld zijn

Fooien

Uitgaven van persoonlijke aard

Uitgaven van persoonlijke aard

Reis- en annuleringsverzekering

Andere Fotografiereizen

Namibië fotoreizen met gids

15 Dagen Begeleide Fotografiereis

Dag 2-3

Sossusvlei

Ontdekking van de oudste woestijn ter wereld: De Namib

Tijdens de fotografie reis door Namibië brengt onze fotoreis je van Rehoboth naar de adembenemende Spreetshoogte Pass, waar je een prachtig uitzicht heeft op de eindeloze woestijnlandschappen van de Namib. De gids zal onderweg verschillende fotostops maken en je voorzien van heerlijke lunchpakketten rond het middaguur.

 

In de middag kom je aan bij een prachtige lodge, waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Tijdens de zonsondergang word je meegenomen naar een nabijgelegen duinlandschap, waar je de eerste indrukwekkende duinfoto’s kunt maken. s Avonds wacht je een heerlijk diner met een adembenemend uitzicht in het restaurant van de lodge. Geniet van de ontspannen sfeer en laat je betoveren door de schoonheid van Namibië.

 

Inclusief:
Ontbijt, lichte lunch, diner, water in het voertuig.

Dag 3-4

Sossusvlei

Dagtocht naar de wereldberoemde rode duinen van Sossusvlei

De tocht begint vroeg in de ochtend, zodat je het prachtige licht van de ochtenduren kunt meemaken. Vroege toegang tot het park is mogelijk omdat onze lodge in het park ligt. Een smalle teerweg brengt je langs prachtige landschappen en hoge duinen naar Deadvlei en Sossusvlei. Een wandeling van 1,5 km brengt je over kleivlaktes en een klein duin naar de oude, verdroogde acaciabomen van de Deadvlei, die nu wereldberoemd zijn.

 

Informatie Sossusvlei
De Sossusvlei ligt in het Namib-Naukluft National Park, het grootste natuurreservaat van Afrika. De beroemdste foto’s van Namibië komen ongetwijfeld uit Sossusvlei. De beelden zijn verbluffend met de intens rode duinen en scherpe lijnen. De duinen in dit gebied zijn de hoogste ter wereld en bereiken immense hoogten van bijna 400 meter. Beklim Duin 45 en geniet van het fantastische uitzicht over de andere duinen in het gebied. Een andere stop is de Deadvlei, een drooggevallen meer met boomstronken dat een bijna surrealistisch landschap is geworden.

 

Sossusvlei betekent “doodlopend moeras” omdat hier de duinen samenkomen die de Tsauchab rivier verhinderen de Atlantische Oceaan te bereiken. Door de droogte in de Namib-woestijn stroomt deze rivier echter zelden zo ver, vandaar dat de pan de meeste jaren droog staat. Maar tijdens een goed regenseizoen vult de Tsauchab rivier de zoutpan en komen bezoekers van over de hele wereld naar het gebied om deze spectaculaire plek te zien.

 

Rond het middaguur kun je genieten van een lunchpakket onder de kameeldoornbomen bij de Sossusvlei Dry Pan. Daarna gaat de rit terug naar de toegangspoort bij Sesriem, waar ook de Sesriem Canyon kan worden verkend. In de middag ga je weer terug naar de prachtige lodge.

 

Opmerking: Toegang tot Namib-Naukluft Park en bezoeken aan Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon inbegrepen in de tourprijs.

 

Inclusief:
Ontbijt, lichte lunch, diner, water in het voertuig.

Dag 4-5

Swakopmund

Een hoogtepunt staat je vandaag te wachten!

Luchtballon:
Voor zonsopgang word je opgehaald bij de lodge en naar de lanceerplaats van de luchtballon gebracht. Beleef de zonsopgang hoog boven het woestijnlandschap, met een onbeschrijfelijk uitzicht. (Deze activiteit is niet inbegrepen in de tourprijs en kan extra geboekt worden)

 

Rit naar de Atlantische Oceaan
Op deze route laat de Namib zich van vele kanten zien. Je rijdt langs bergen, rode duinen, Gaub en Kuiseb Canyon en later de kale gebieden van de Namib. Op bijzonder warme dagen kun je hier een zogenaamde Fata Morgana zien. Onderweg kun je altijd typische woestijndieren zien zoals een oryx, springbok, struisvogel en met een beetje geluk zelfs een giraffe.

 

Stop voor een stuk appeltaart
Het kleine tankstation en rustplaats, Solitaire, is een geweldige plek om te stoppen. Het is zeer gunstig gelegen op je tocht door zuidwest Namibië en op weg naar Swakopmund. In de kleine bakkerij van Solitaire vind je vele lekkernijen, waaronder de beste appeltaart van Namibië. Er is hier een oud autokerkhof dat uitnodigt tot het maken van mooie foto’s.

 

Zodra je de Atlantische Oceaan heeft bereikt, rijd je de laatste 40 km over een prachtige teerweg, steeds langs de zee, naar Swakopmund, waarschijnlijk de meest Duitse stad van het zuidelijk halfrond. Swakopmund nodigt je uit met veel mooie gebouwen uit de koloniale tijd en een prachtige strandpromenade. s Avonds gaat de groep gezamenlijk eten in een goed restaurant in Swakopmund.

 

Inclusief:
Ontbijt, lichte lunch, diner, water in het voertuig.

Dag 5-6

Swakopmund

Vandaag ontdek je de “Kleine 5” van de Namib en bezoek je de flamingo- en zeehondenkolonie in Walvis Bay.

Vandaag neemt de groep deel aan een spannende en educatieve activiteit die in de tourprijs is inbegrepen.

 

Living Desert Tour
Je wordt vandaag om 8:00 uur stipt opgehaald van je hotel door een activiteitenbegeleider. In de duinstrook ten zuiden van Swakopmund, gaan we met een terreinwagen op zoek naar de “Little 5”. Dit is een zeer spannende rit waarbij je veel leert over het duinecosysteem met zijn vele interessante bewoners. Rond het middaguur word je teruggebracht naar het hotel in Swakopmund. Iedereen dient vandaag voor zijn eigen lunch zorgen, maar dat is geen probleem, want in het centrum van Swakopmund zijn daar veel mogelijkheden voor.

 

In de middag rijd je naar Walvis Bay. Hier spartelen vaak honderden flamingo’s in het ondiepe water van de zoute lagune, en ook de zeehondenkolonie bij Pelican Point kan worden bezocht. s Avonds gaat de groep naar een heerlijk restaurant in Walvis Bay voor het diner.

 

Opmerking: Living Desert Tour en middagexcursie naar Walvis Bay is inbegrepen in de tourprijs.

 

Inclusief:
Ontbijt, Diner

Dag 6-7

Spitzkoppe

Spitzkoppe: de “Matterhorn” van Namibië

Vandaag gaan we weer landinwaarts naar de Spitzkoppe. De reis van vandaag voert naar het noorden, steeds langs de koude Atlantische Oceaan. Een zoutweg brengt je naar de kleine badplaats Henties Bay. Kort voor Henties Bay kun je nog het scheepswrak Zeila zien liggen, dat in augustus 2008 op het strand aanspoelde.

 

Vanaf Henties Bay verlaat je de kust en sla je af naar het oosten, richting binnenland. Een deels zanderige grindweg brengt je naar de Spitzkoppe (ca. 175 km). De Spitzkoppe is de Matterhorn van Afrika. Het is een typische vulkanische inselberg die op ongeveer 1.728 meter boven zijn omgeving uittorent. De machtige granieten stenen vormen een spectaculair landschap dat zeer geliefd is bij fotografen en klimmers. Hier is het de moeite waard om de auto achter te laten en een korte wandeling te maken. Er is ook een “Klein Spitzkoppe” van 1.572 meter en het “Pondok gebergte”. De Spitzkoppe heeft prachtige rotstekeningen, zoals in Bushman’s Paradise.

 

Hier kun je rotstekeningen van de Bosjesmannen ontdekken, de bekende “Rock Pool”, die in het regenseizoen gevuld is met water, en de “Rock Arch” die een geweldig fotomoment is. De gids neemt je mee naar de beste fotomogelijkheden.

 

Opmerking: fotosessies bij de Spitztkoppe hotspots zijn inbegrepen in de reisprijs.

 

Inclusief:
Ontbijt, lichte lunch, diner, water in het voertuig.

Dag 7-8

Twyfelfontein

Het werelderfgoed van Twyfelfontein

De route van vandaag voert naar het noordwesten, alleen over gravelwegen, die bij toerbeurt goed of slecht kunnen zijn. Aangezien de reis indrukwekkend is, moet je nooit over de gravelwegen haasten. Vooral niet omdat je wordt beloond met een adembenemend landschap. Je laat de prachtige Erongo Mountains en de Spitzkoppe achter, want het is de moeite waard om te stoppen en de Spitzkoppe vanaf de noordzijde te bewonderen. Vervolgens rijden we verder langs de hoogste berg van Namibië, de Brandberg, die 2573 m hoog is.

 

In de namiddag bereiken we Twyfelfontein. Er is deze middag de mogelijkheid om de beroemde rotstekeningen en de stenen van Twyfelfontein te bezoeken. Je kunt dit dan regelen met de gids. Als alternatief is een bezoek aan het “Living Damara Museum” mogelijk.

 

Opmerking: De toegang tot de sites is niet inbegrepen in de tourprijs en dient ter plaatse worden betaald.

 

Inclusief:
Ontbijt, lichte Lunch, Diner, water in het voertuig.

Dag 8-9

Twyfelfontein

Op zoek naar de woestijnolifanten

Na het ontbijt ga je in de droge rivieren van de regio op zoek naar de beroemde woestijnolifanten.

 

Ons 4×4 voertuig is perfect om de droge rivieren van de regio te verkennen en de gids gaat tot het uiterste om de grijze reuzen van de woestijn op te sporen. Deze dieren zwerven bijna het hele jaar door door de regio, maar er zijn tijden dat de dieren simpelweg onvindbaar zijn. Hoewel het misschien niet lukt met de olifanten, word je zeker getrakteerd op prachtige woestijnlandschappen.

 

Opmerking: De rit op zoek naar de woestijnolifanten is inbegrepen in de tourprijs.

 

Inclusief:
Ontbijt, lichte Lunch, Diner, water in het voertuig.

Dag 9-10

Etosha Nationaal Park

Het versteende woud van Namibië

Op weg naar het Etoscha National Park passeren we vandaag het gebied van de versteende bomen. We stoppen hier en vergapen ons aan de machtige versteende boomstammen.

 

Daarna gaan we rechtstreeks naar de zuidelijke ingang van het Etosha National Park, dat we in de middag bereiken. Onze accommodatie ligt in het park en de aangrenzende waterpoel biedt 24 uur per dag mogelijkheden om wild te bekijken. Met een beetje geluk kun je ’s avonds vaak geweldige neushoorns zien bij de waterhole.

 

Opmerking: Bezoek aan het Versteende Woud en Etosha Park kosten zijn inbegrepen in de tour prijs.

 

Inclusief:
Ontbijt, lichte lunch, diner, water in het voertuig.

Dag 10-11

Etosha Nationaal Park

Vandaag ben je de hele dag op safari in Etosha Nationaal Park

Na een vroeg ontbijt gaan we van start. Er zijn duizenden dieren van allerlei soorten te ontdekken in Etosha National Park en de meeste zijn te vinden bij de waterholes. Afhankelijk van het seizoen kan het er behoorlijk druk zijn en zul je omringd worden door honderden springbokken, zebra’s en olifanten.

 

Dieren kijken moet met geduld gebeuren, je rijdt comfortabel van waterplaats naar waterplaats en blijft er een tijdje. Ons safarivoertuig is hier bijzonder geschikt voor, want het heeft een opendak en is ideaal om foto’s te maken en te observeren. We genieten van ons lunchpakket op een van de rustplaatsen in het park.

 

In de namiddag bereiken we opnieuw het rustkamp van Okaukuejo. Hier kan nog meer wild gespot worden bij de goed bezochte waterpoel.

 

Opmerking: Park kosten en begeleide Etosha Safari zijn inbegrepen in de tour prijs.

 

Inclusief:
Ontbijt, lichte lunch, diner, water in het voertuig.

Dag 11-12

Windhoek en omgeving

Dag van vertrek

Na het ontbijt vertrekken we naar Windhoek, dat we rond het middaguur bereiken. Aangekomen in Windhoek brengt de gids je naar een goed restaurant waar je welkom bent om nog even te blijven. In de middag gaat de rit naar de internationale luchthaven bij Windhoek, waar het afscheid plaatsvindt.

 

Je bent ook welkom om een aansluitende tour of extra dagen te boeken. Ons team is altijd beschikbaar voor advies.

 

Inclusief:
Ontbijt

Reisadvies Namibië

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw self-drive reis naar Namibië? Dan staan onze ervaren tour consultants klaar om je te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Wij kunnen je op veel verschillende manieren van dienst zijn. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om je te helpen bij het maken van een persoonlijk voorstel voor jouw reis op maat naar Namibië en om al je vragen te beantwoorden.

Ontdek een van de meest fascinerende en diverse landen ter wereld

Andere routes om te inspireren

Deze route is slechts één van onze voorbeeldroutes. De routes die wij aanbieden zijn volledig aan te passen aan jouw wensen. Je kunt deze boeken, of je kunt ze gebruiken als inspiratie om jouw eigen, op maat gemaakte reis samen te stellen. Bekijk hieronder enkele van onze andere voorbeeldroutes die we hebben samengesteld. Explore Namibia zal er altijd voor zorgen dat je de reis van jouw dromen beleeft!

Self-Drive Routes
Self-Drive Reizen Namibië
Self-drive safari reizen Namibië, op maat gemaakt om aan je individuele behoeften en voorkeuren te voldoen. Onze reizen omvatten alles wat je nodig hebt voor een ongelooflijk avontuur in Namibië!

Reisduur: vanaf 9 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €633,- EUR

Begeleide Fotografiereizen
Fotografiereizen Namibië
Fotografietours voor fotografen van alle niveaus. Onze ervaren gidsen zullen je begeleiden bij het maken van de perfecte foto om het unieke karakter van Namibië vast te leggen.

Reisduur: vanaf 12 dagen

Prijs vanaf: €4.299,- EUR

Privé Safari’s
Safari’s in Konvooi
Je rijdt in konvooi met je eigen huurauto en volgt het voertuig welke bestuurd wordt door de ervaren gids.

Reisduur: op maat te maken

Prijs vanaf: €1.089,- EUR

Privé Safari’s
Safari in “stretched Landcruiser”
De ultieme privé safari voor maximaal zeven reizigers plus een gids/chauffeur in ruime comfortabele “stretched Landcruiser”.

Reisduur: 13 Dagen

Prijs vanaf: €3.999,- EUR

De beste manier om Namibië te ontdekken is rijden met uw eigen 4×4 voertuig.

Guided Namibia Photography Tour North