Voorbeeldreizen

Naast onderstaande vaste routes is het natuurlijk ook mogelijk om een van de betreffende rondreizen 'opmaat' aan te passen aan uw persoonlijke situatie en wensen.

Klik op een van de onderstaande kaartjes of het menu aan linkerzijde voor meer detail informatie.

 A. Route Stormbezoek - 9 dagen

Personen met weinig tijd kunnen een stormbezoek aan Namibië maken. U bezoekt natuurlijk de hoogtepunten van Namibië, Windhoek, de zandduinen in de Sossusvlei, Swakopmund aan de kust en natuurlijk verblijft u een aantal dagen in Etosha NP.

 

 Route A Stormbezoek

 B. Route Hoogtepunten - 14 dagen

Deze route brengt u bij alle hoogtepunten van Namibië. De Kalahari, Sossusvlei en de kust inclusief Cape Cross. Na een aantal dagen in Etosha NP gaat u naar Waterberg Plateau, waarna u terugkeert naar Windhoek.

 

Route B Hoogtepunten

 C. Route Centraal - 21 dagen

Een hele mooie route, waar echt bijna alles in zit. Via Lake Oanob Dam en de Kalahari gaat u naar de Sossusvlei en de kust inclusief Cape Cross. U trekt door Damaraland naar Opuwo waar de Himba's leven, vervolgens gaat u richting een cheeta opvang farm. Na een aantal dagen in Etosha NP bezoekt u de Bosjesmannen, waarna u via het Waterberg Plateau langzaam afzakt naar Windhoek.

Route C Centraal

 D. Route All-in-One - 22 dagen

Via de Kalahari en het Kokerbomenwoud gaat u richting de op één na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon waar u twee dagen verblijft. Na een bezoek aan Aus en Lüderitz met haar spookstad komen de rode zandduinen en vergezichten van de Sossusvlei aan bod. Via de kust met haar dolfijnen, robben (Cape Cross) en walvissen rijdt u verder richting Brandberg en Damaraland, waar het versteende woud en rotstekeningen van de Bosjesmannen bezocht kunnen worden. In het ongerepte noorden ontmoet u de inheemse Zemba en Himba bevolking, die een zeer traditioneel leven erop nahouden. Vervolgens bezoekt u een cheeta opvang farm, waarna u vertrekt richting Etosha NP, één van de bekendste nationale parken van Namibië. Na 3 dagen zakt u via het Waterberg plateau NP langzaam weer af richting Windhoek om een fantastische reis compleet te maken!Route D All-in-One

 E. Route Combi Botswana - 25 dagen New

Deze route combineert Namibië met Botswana. Zo brengt u een bezoek aan de rode zandduinen van de Sossusvlei en gaat u via de kust naar Damaraland. Enkele dagen in Etosha mag natuurlijk ook niet ontbreken. Daarna gaat u op weg naar de schitterende Caprivi strook. In dit gebied komen hele andere dieren voor als elders in Namibië zoals waterbuffels, nijlpaarden en krokodillen. Bezoek ook zeker de nog minder bezochte parken Mudumu en Mamili. Daarna gaat u de grens over naar Botswana, naar Chobe NP. Hier kunt u een daguitstap maken naar de Victoria watervallen in Zimbabwe of Zambia. Via de Makgadikgadi Pannen reist u naar Maun. Vanaf hier kunt u de Okavango Delta en Moremi NP ontdekken! Via de Kalahari, waar u nog een ontmoeting kan hebben met de Bosjesmannen reist u terug naar Windhoek.
Route E Combi Botswana 

 

 F. Route Cross Border - 28 dagen

Een prachtige route die ook Botswana aandoet. Uw reis begint met de Lake Oanob Dam, de Kalahari, Sossusvlei en de kust. Na Cape Cross gaat u via de Brandberg naar Opuwo waar de Himba's leven. Vervolgens bezoekt u een cheeta opvang farm en verblijft een aantal dagen in Etosha NP. Daarna bezoekt u de Bosjesmannen en gaat u op weg naar de schitterende Caprivi strook. In dit gebied leeft heel veel wild wat nergens anders in Namibië voortkomt, waaronder de waterbuffel, nijlpaarden en krokodillen. U reist verder naar het oosten en gaat de grens over naar Botswana. Hier verblijft u een aantal dagen in Chobe NP. Eventueel kunt u ook een dagtrip naar de Victoria watervallen in Zambia of Zimbabwe maken. Op de terugweg doet u de nog wilde en onontdekte parken Mamili en Mudumu aan. Via Rundu gaat u richting het Waterberg Plateau en waarna u terugkeert naar Windhoek. 
 


 Route F Cross Border

 

 

 G. Route All Round - 28 dagen

Hierbij ziet u werkelijk alle mooie plekjes van Namibië. In het zuiden bezoekt u het Kokerbomenwoud, de Fish River Canyon, Aus en Lüderitz met haar spookstad. Sossusvlei en de kust ontbreken ook zeker niet, waarna u naar het ongerepte noorden afreist. Hier ontmoet u de Himba en Herero bevolking en ziet u de indrukwekkende Epupa Falls (alleen met 4x4). Na dit deel "echte" Afrika, gaat u richting een cheeta opvang farm. Na een aantal dagen in Etosha NP gaat u naar de Bosjesmannen en daarna zakt u via het Waterberg Plateau langzaam af naar Windhoek. 

 

 

 Route G All Round