ROUTE ALL-IN-ONE:
HET
ULTIEME AVONTUUR

Tijdens jullie reis naar Namibië gaan jullie voor de complete ervaring: van het verre zuiden naar het hoge noorden.

Route All-In-One

Al rijdend door de adembenemende woestijnlandschappen van de Kalahari zijn jullie op weg naar de majestueuze Fish River Canyon, het absolute hoogtepunt in het zuiden van Namibië. Ook is het beklimmen van ’s werelds hoogste duinen bij Sossusvlei een must! Langs de Atlantische kust wandelt u door de kustplaatsjes Lüderitz en Swakopmund. Een kajaktocht en catamaran cruise zijn de perfecte activiteiten om het leven in en rond het water te ontdekken.

In de uitgestrekte, ruige landschappen van noordelijk Damaraland en Kaokoland komt Namibië’s cultureel erfgoed aanbod, bezoek de eeuwenoude San-rotsschilderingen en een traditionele Himba nederzetting. Uw Afrika-avontuur is alleen compleet met een bezoek aan Etosha National Park. Het spotten van wildlife terwijl u door het park rijdt is een fantastische ervaring. Jullie zullen versteld staan van de variatie en het hoeveelheid dieren! Eindig de reis met een prachtige wandeltocht bij het Waterberg Plateau.

22 dagen – op maat te maken

3.669 km

1-4 pers

natuur

Voor wie:

je hebt niet alle tijd van de wereld, echter wil toch zo veel mogelijk van het land zien

Wat maakt deze route uniek:

naast de hoogtepunten ervaar je ook de weidsheid en verscheidenheid van het land, van het diepe zuiden tot het verre noorden

Hoe maak je de reis nog leuker:

ontdek te paard de Kalahari en laat de natuur op je inwerken terwijl je je langzaam voortbeweegt door deze woestijn

Reisbeschrijving

Dag 1-2: Windhoek - Kalahari

Na aankomst in Namibië zult u een nacht doorbrengen in Windhoek. Dit geeft u de mogelijkheid om te acclimatiseren, te wandelen door het centrum en voor te bereiden op de volgende dag. Uw avontuur begint in de Kalahari woestijn, waarvan gedacht wordt dat het één van 's werelds oudste landschappen is, en waar tevens de San-bevolking al eeuwenlang heeft doorgebracht. Hoewel de naam "grote dorst" betekent, trekt het gebied veel wildlife aan. Strijk neer op één van de duinen, terwijl je geniet van een "sundowner" met een verkoelend drankje in de hand. Hou de ogen open voor springbokken, zebra’s en wildebeesten. Sluit de dag af terwijl je geniet van een schitterende sterrenhemel.

Dag 3-4: Fish River Canyon

In Namibië's verre zuiden vinden jullie een prachtig natuurfenomeen: de Fish River Canyon. Zo’n 650 miljoen jaar geleden zorgde bewegende aardlagen voor een verlaagde vlakte waar vanaf dat moment de oude Fish River langs zou gaan stromen. De erosie van dat gebied resulteerde in de Fish Rver Canon. De vlakte komt abrupt tot een einde met een duizelingwekkende afgrond van 500 meter. Daar, slingerend tussen de hoge rotswanden, stroomt de 650 kilometer lange Fish River, op weg naar de Oranje rivier, welke de grens met Zuid-Afrika vormt. Vanaf een aantal uitkijkpunten heeft u een spectaculair uitzicht over de Canyon. Bij Ai-Ais kunnen jullie nog een kijkje nemen bij de warme waterbron. Zouden jullie graag een langere ‘hiking’ tocht maken dan is het een overweging waard om bij een lodge te verblijven die gegidste wandelingen aanbieden.

Dag 5-6: Lüderitz - Kolmanskop

Terwijl jullie in Aus verblijven, kunnen jullie een bezoek brengen aan de kustplaats Lüderitz: een Duits ogend plaatsje dat haar meest welvarende periode ervoer tijdens de stormloop voor diamanten tussen de wereldoorlogen. Een bezoek aan het "spookstadje" Kolmanskop zal zeker een indruk achter laten. Wat ooit een welvarend mijnwerkersstadje was, voorzien van een casino, theater, winkelstraat en villa's, is overgenomen door de natuur nadat het plaatsje in 1954 verlaten werd. De woestijn kreeg vrij spel, en het resultaat geeft een bizar aanzicht, en vormt een walhalla voor fotografen. Let op: verblijf 1 dag langer in Lüderitz om een bezoek te brengen aan Pomona en Bogenfels, of om een boottocht te doen naar Halifax Island. Pomona is een ander verlaten mijnstadje, minder toeristisch dan Kolmanskop, en was in haar hoogtijdagen een Duits stadje met 1000 inwoners. Bogenfels is een 55 meter hoge rotspoort die met één voet stevig in de oceaan staat, en met de andere in het zand van de Namib woestijn. Halifax Island kan worden bezocht met een catamaran, waarbij jullie grote aantallen Afrikaanse pinguïns in hun natuurlijke habitat kunt zien.

Dag 7-8: Namib-Naukluft Park - Sossusvlei

Rode duinen, van elkaar onderscheiden door scherpe lijnen, een oogverblindende witte zoutvlakte en zwartgeblaakte bomen... Sossus Vlei is waarschijnlijk het bekendste plaatje van Namibië, en kan in geen enkele reis ontbreken. De vormen en contrasterende kleuren doen het bijna onwerkelijk lijken. Beklim in de oudste woestijn ter wereld de zeer hoge zandduinen voor een spectaculaire zonsopgang of zonsondergang, een lust voor het oog! Dit gedeelte van het Namib-Naukluft Park wordt ook “Namib Sand Sea” genoemd: zo ver als jullie kunnen kijken zien jullie duinen van rood zand. Een safari tijdens zonsondergang en een bezoek aan Sesriem Canyon zijn zeker de moeite waard wanneer u de omgeving wilt ontdekken.

Dag 9-10: Atlantische Kust

De Atlantiche Kust heeft veel te bieden. Geniet van de zeebries en overweeg om het water op te gaan en tijdens een catamaran cruise of kajak tocht dolfijnen, pelikanen en zeerobben te ontmoeten. Of neem deel aan het ‘Living Desert Adventure’ en zie hoe het leven zich op bewonderenswaardige wijze heeft aangepast aan. Voor wat meer adrenaline kun je de duinen in met een sandboard of quadbike! Het kustplaatsje Swakopmund laat nog steeds iets van de Duitse koloniale invloed zien, zoals dit terugkomt in de architectuur en de taal. Het is een dorp met een kleine, echter aangename boulevard met verschillende restaurants, terrasjes en lunchrooms met een internationale smaak zoals Village Café.

Dag 11: Cape Cross - Damaraland - Twyfelfontein

Voordat u de kust verlaat kunt u een stop maken bij Cape Cross: hier liggen zeerobben verspreid langs de kustlijn voor zover als u kunt kijken! De reis gaat verder naar Damaraland, waar een enorm gebergte voor u opdoemt: de Brandberg, waar een oeroude rotsschildering genaamd "White Lady" huist. Het prehistorische landschap is bezaaid met gigantische rotsen, welke het grootste geheim van het gebied bewaren: de meer dan 2,500 rotstekenimgen van Twyfelfontein. Ooit gemaakt door de San-bevolking, dienden deze tekeningen om stamgenoten te informeren over nabijgelegen waterbronnen en predatoren. Wanneer u geluk heeft, komt u de grootste inwoners van het gebied tegen: de mysterieuze woestijnolifanten. Deze prachtige dieren hebben zich op merkwaardige wijze aangepast aan de barre omstandigheden van het woestijnklimaat.

Dag 12-14: Kaokoland - Himba Cultuur – Cheeta Farm

Kaokoland staat bekend als Namibië's laatste wildernis, en is tevens het gebied waar de Himba-bevolking leeft. Tijd en moderniteit lijken gemakkelijk voorbij te gaan aan diens tradities: de Himba leven een authentiek, nomadisch bestaan waarbij het leven draait om vee. Een bezoek met een gids aan één van de nederzettingen geeft meer inzicht in hun manier van leven. Opuwo is de hoofdstad van het noorden. Het is een typisch Afrikaanse stad waar mensen van alle stammen elkaar ontmoeten voor handel en plezier. Wandel op uw gemak door het stadje en ervaar de levendige Afrikaanse sfeer. Voordat u Etosha National Park ingaat, zult u een nacht doorbrengen op een Cheeta Farm, waar u een onvergetelijke ervaring zult hebben wanneer u deze prachtige grote katten van dichtbij ziet. Let op: met één of twee dagen meer te besteden is een bezoek aan de Epupa Falls in het uiterste noorden zeker de moeite waard. Zie hiervoor ook Route All Round.

Dag 15-18: Etosha National Park

Haal uw verrekijker tevoorschijn en speur naar wild in het 22,270 vierkante kilometer beslaande natuurgebied van het Etosha National Park. De accommodaties en campsites in het park zorgen ervoor dat jullie op een rustig tempo door het park kunnen trekken. Ook net buiten de park grenzen zijn er verschillende leuke verblijven. U gaat zelfstandig op een eigen safari, wat uniek is in Afrika! Zoek naar leeuwen, cheeta’s en luipaarden. En wat dacht u van een spannende safari te voet? Tijdens zonsondergang kunt u zich begeven naar één van de waterplaatsen in Etosha, nabij uw accommodatie. Zo kunnen jullie genieten van de olifanten, giraffes, zebra's en antilopen die zich verzamelen om aan het einde van de dag hier te drinken. Dit is werkelijk een onvergetelijke ervaring!

Dag 19: Waterberg Plateau

Laat de dierenwereld van Etosha achter jullie en vertrek naar het Waterberg Plateau, een plateau dat tot 400 meter hoog uit de vlakte oprijst. Het Waterberg Plateau en de omliggende 41 000 hectaren werden in 1972 als natuurpark bestempeld. Het rode zandstenen plateau met haar groene vegetatie komt met een diversiteit aan flora en fauna. Ook is het een gebied dat zich uitstekend leent voor wandeltochten. Heb je nog niet genoeg van het wild spotten? Ga dan op een game drive en zoek naar buffels en de zeldzame witte neushoorn.

Dag 20-21: Windhoek – Vertrek

Onderweg naar Windhoek is het de moeite waard om nog een stop te maken bij de Craft market in Okahandja. Jullie reis komt ten einde in Windhoek. Hier kunt u relaxen en nagenieten van de reis, en shoppen voor de laatste souvenirs voordat u terug naar huis vliegt. Wat een fantastisch avontuur! Een reis om nooit te vergeten!

Dag 22: Aankomst thuis

Route All-In-One