Het ultieme Avontuur!

ROUTE ‘ALL-IN-ONE’

De perfecte safari reis voor diegenen die niet alle tijd van de wereld hebben, echter toch zo veel mogelijk van het land willen zien. Tijdens jullie reis naar Namibië gaan jullie voor de complete ervaring: van het verre zuiden naar het hoge noorden.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-In-One

Self-Drive Reis

22 Dagen (op maat te maken)

3.669 km

Al rijdend door de adembenemende woestijnlandschappen van de Kalahari zijn jullie op weg naar de majestueuze Fish River Canyon, het absolute hoogtepunt in het zuiden van Namibië. Ook is het beklimmen van ’s werelds hoogste duinen bij Sossusvlei een must! Langs de Atlantische kust wandelt u door de kustplaatsjes Lüderitz en Swakopmund. Een kajaktocht en catamaran cruise zijn de perfecte activiteiten om het leven in en rond het water te ontdekken.

 

In de uitgestrekte, ruige landschappen van noordelijk Damaraland en Kaokoland komt Namibië’s cultureel erfgoed aan bod, bezoek de eeuwenoude San-rotsschilderingen en een traditionele Himba nederzetting. Uw Afrika-avontuur is alleen compleet met een bezoek aan Etosha National Park. Het spotten van wildlife terwijl u door het park rijdt is een fantastische ervaring. Jullie zullen versteld staan van de variatie en de hoeveelheid dieren! Eindig de reis met een prachtige wandeltocht bij het Waterberg Plateau.

Beknopt Reisschema

 • Dag 1-2: Windhoek – Kalahari
 • Dag 3-4: Fish River Canyon
 • Dag 5-6: Lüderitz – Kolmanskop
 • Dag 7-8: Namib-Naukluft Park - Sossusvlei
 • Dag 9-10: Atlantische Kust
 • Dag 11: Cape Cross - Damaraland - Twyfelfontein
 • Dag 12-14: Kaokoland – Himba Cultuur – Cheetah Farm
 • Dag 15-18: Etosha Nationaal Park
 • Dag 19: Waterberg Plateau
 • Dag 20-21: Windhoek - Vertrek
 • Dag 22: Aankomst thuis

Hoogtepunten

Beleef de adembenemende schoonheid van Namibië terwijl je de uitgestrekte landschappen en diverse regio's verkent, van het diepe zuiden tot het verre noorden.

Verken de Kalahari tijdens een onvergetelijke paardrijsafari en ervaar de rust van de natuur terwijl je met het ritme van de paardenstappen meegaat.

Ervaar een geweldig natuurverschijnsel: de Fish River Canyon

Ga op safari met je eigen auto in Etosha National Park

Een kajaktocht of catamarancruise om zeehonden, walvissen, pelikanen en misschien zelfs dolfijnen te zien.

Een bezoek aan de Sossusvlei, de oudste woestijn ter wereld, is een absolute 'must'

Rotstekeningen van Twyfelfontein

Gedetailleerd reisschema

Route All-In-One

Dag 1-2

Windhoek – Kalahari

Na aankomst in Namibië breng je een nacht door in Windhoek om even te ontspannen en te acclimatiseren.

Het avontuur begint in de Kalahari woestijn, waarvan gedacht wordt dat het één van ’s werelds oudste landschappen is, en waar tevens de San-bevolking al eeuwenlang heeft doorgebracht.

 

Hoewel de naam “grote dorst” betekent, trekt het gebied veel wildlife aan. Strijk neer op één van de duinen, terwijl je geniet van een “sundowner” met een verkoelend drankje in de hand. Hou de ogen open voor springbokken, zebra’s en wildebeesten. Sluit de dag af terwijl je geniet van een schitterende sterrenhemel.

Dag 3-4

Fish River Canyon

In Namibië’s verre zuiden vinden jullie een prachtig natuurfenomeen: de Fish River Canyon.

Zo’n 650 miljoen jaar geleden zorgden bewegende aardlagen voor een verlaagde vlakte waar vanaf dat moment de oude Fish River langs zou gaan stromen. De erosie van dat gebied resulteerde in de Fish River Canon. De vlakte komt abrupt tot een einde met een duizelingwekkende afgrond van 500 meter.

 

Daar, slingerend tussen de hoge rotswanden, stroomt de 650 kilometer lange Fish River, op weg naar de Oranje rivier, welke de grens met Zuid-Afrika vormt. Vanaf een aantal uitkijkpunten heeft u een spectaculair uitzicht over de Canyon. Bij Ai-Ais kunnen jullie nog een kijkje nemen bij de warme waterbron. Zouden jullie graag een langere hiking-tocht maken dan is het een overweging waard om bij een lodge te verblijven die gegidste wandelingen aanbiedt.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-In-One

Explore Namibia biedt georganiseerde self-drive vakanties aan én privé safari’s met gids en chauffeur. Ga op reis in een volledig uitgeruste huurauto. Onze self-drive safari’s omvatten alles wat je nodig hebt voor een ongelooflijk avontuur. Op maat gemaakt om aan jouw individuele behoeften en voorkeuren te voldoen.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-In-One

Prijzen

Camping:

Laagseizoen vanaf: € 1.281,-

Hoogseizoen vanaf: € 1.619,-

Accommodatie:

Laagseizoen vanaf: € 2.868,-

Hoogseizoen vanaf: € 3.257,-

Namibia-Self-Drive-Safari-Tours-Route-All-In-One

Wat is inbegrepen?

Autohuur

Accommodatie (hotels, guesthouses, lodges of kampeerplaatsen)

Onbeperkte kilometers

Complete kampeeruitrusting (bij kampeerreis)

Autoverzekering met standaard verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

De meeste accommodaties worden geboekt inclusief ontbijt en kamperen is op basis van ‘self-catering’

Persoonlijke reis-app voor mobiele telefoon

24-uurs service voor noodgevallen

Tips en uitgebreide route informatie

Luchthaven/hotel transfers in Windhoek (tussen 07:00-16:30 uur)

Wat is niet inbegrepen?

Internationale vluchten

Brandstof

Entree voor nationale parken, musea

Persoonlijke uitgaven

Mogelijke excursies, game drives, boottochten, etc.

Ontbijt, lunch en diner (mits anders aangegeven)

Reis- en annuleringsverzekering

Overige routes

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Stormbezoek

9-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Centraal

21-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Hoogtepunten

14-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Combi-Botswana

25-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-Round

28-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Cross-Border

14-Dagen Safari Reis

Dag 5-6

Lüderitz – Kolmanskop

‘Spookstad` Kolmanskop & kustplaats Lüderitz.

Terwijl jullie in Aus verblijven, kunnen jullie een bezoek brengen aan de kustplaats Lüderitz: een Duits ogend plaatsje dat haar meest welvarende periode ervoer tijdens de stormloop voor diamanten tussen de wereldoorlogen. Een bezoek aan het “spookstadje” Kolmanskop zal zeker een indruk achter laten. Wat ooit een welvarend mijnwerkersstadje was, voorzien van een casino, theater, winkelstraat en villa’s, is overgenomen door de natuur nadat het plaatsje in 1954 verlaten werd.

 

De woestijn kreeg vrij spel, en het resultaat geeft een bizar aanzicht, en vormt een walhalla voor fotografen. Let op: verblijf 1 dag langer in Lüderitz om een bezoek te brengen aan Pomona en Bogenfels, of om een boottocht te doen naar Halifax Island. Pomona is een ander verlaten mijnstadje, minder toeristisch dan Kolmanskop, en was in haar hoogtijdagen een Duits stadje met 1000 inwoners. Bogenfels is een 55 meter hoge rotspoort die met één voet stevig in de oceaan staat, en met de andere in het zand van de Namib woestijn. Halifax Island kan worden bezocht met een catamaran, waarbij jullie grote aantallen Afrikaanse pinguïns in hun natuurlijke habitat kunnen zien.

Dag 7-8

Namib-Naukluft Park - Sossusvlei

Rode duinen, van elkaar onderscheiden door scherpe lijnen, een oogverblindend witte zoutpan en verschroeide zwarte bomen…

Sossus Vlei is waarschijnlijk het bekendste plaatje van Namibië, en kan in geen enkele reis ontbreken. De vormen en contrasterende kleuren doen het bijna onwerkelijk lijken. Beklim in de oudste woestijn ter wereld de zeer hoge zandduinen voor een spectaculaire zonsopgang of zonsondergang, een lust voor het oog! Dit gedeelte van het Namib-Naukluft Park wordt ook “Namib Sand Sea” genoemd: zo ver als jullie kunnen kijken zien jullie duinen van rood zand. Een safari tijdens zonsondergang en een bezoek aan Sesriem Canyon zijn zeker de moeite waard wanneer je de omgeving wilt ontdekken.

Dag 9-10

Atlantische Kust

De Atlantische Kust heeft veel te bieden. Geniet van de zeebries en overweeg om het water op te gaan en tijdens een catamaran cruise of kajaktocht dolfijnen, walvissen, pelikanen en zeerobben te ontmoeten.

Deelname aan de ‘living desert tour’ is een geweldige manier om op zoek te gaan naar the Little Five en om meer te weten te komen over de bewonderenswaardige wijze waarop leven zich heeft aangepast aan de barre omstandigheden van het woestijnklimaat.

 

Voor wat meer adrenaline kun je de duinen in met een sandboard of quadbike! Het kustplaatsje Swakopmund laat nog steeds iets van de Duitse koloniale invloed zien, zoals dit terugkomt in de architectuur en de taal. Het is een dorp met een kleine, echter aangename boulevard met verschillende restaurants, terrasjes en lunchrooms met een internationale smaak zoals Village Café.

Dag 11

Cape Cross - Damaraland - Twyfelfontein

Voordat je de kust verlaat kun je een stop maken bij Cape Cross: hier liggen zeerobben verspreid langs de kustlijn voor zover als je kunt kijken!

De reis gaat verder naar Damaraland, waar een enorm gebergte voor je opdoemt: de Brandberg, waar een oeroude rotsschildering genaamd “White Lady” te vinden is.

 

Het prehistorische landschap is bezaaid met gigantische rotsen, welke het grootste geheim van het gebied bewaren: de meer dan 2,500 rotstekeningen van Twyfelfontein. Ooit gemaakt door de San-bevolking, dienden deze tekeningen om stamgenoten te informeren over nabijgelegen waterbronnen en roofdieren. Wanneer je geluk heeft, kom je de grootste inwoners van het gebied tegen: de mysterieuze woestijnolifanten. Deze prachtige dieren hebben zich op merkwaardige wijze aangepast aan de barre omstandigheden van het woestijnklimaat.

Dag 12-14

Kaokoland – Himba Cultuur – Cheetah Farm

Kaokoland staat bekend als Namibië’s laatste wildernis, en is tevens het gebied waar de Himba-bevolking leeft.

Tijd en moderniteit lijken gemakkelijk voorbij te gaan aan diens tradities: de Himba leven een authentiek, nomadisch bestaan waarbij het leven draait om vee. Een bezoek met een gids aan één van de nederzettingen geeft meer inzicht in hun manier van leven. Opuwo is de hoofdstad van het noorden. Het is een typisch Afrikaanse stad waar mensen van alle stammen elkaar ontmoeten voor handel en plezier. Wandel op je gemak door het stadje en ervaar de levendige Afrikaanse sfeer.

 

Voordat je Etosha National Park ingaat, zul je een nacht doorbrengen op een Cheetah Farm, waar je een onvergetelijke ervaring zult hebben wanneer je deze prachtige grote katten van dichtbij ziet. Let op: met één of twee dagen meer te besteden is een bezoek aan de Epupa Falls in het uiterste noorden zeker de moeite waard. Zie hiervoor ook Route All Round.

Dag 15-18

Etosha National Park

Haal een verrekijker tevoorschijn en speur naar wild in het 22,270 vierkante kilometer beslaande natuurgebied van het Etosha National Park.

De accommodaties en campsites in het park zorgen ervoor dat jullie op een rustig tempo door het park kunnen trekken. Ook net buiten de parkgrenzen zijn er verschillende leuke verblijven. U gaat zelfstandig op een eigen safari, wat uniek is in Afrika!

 

Zoek naar leeuwen, cheetah’s en luipaarden. Tijdens zonsondergang kunt u zich begeven naar één van de waterplaatsen in Etosha, nabij uw accommodatie. Zo kunnen jullie genieten van de olifanten, giraffes, zebra’s en antilopen die zich verzamelen om aan het einde van de dag hier te drinken. Dit is werkelijk een onvergetelijke ervaring! En wat dacht je van een spannende safari te voet in het naast Etosha gelegen Onguma Private Game Reserve?

Dag 19

Waterberg Plateau

Waterberg Plateau, een plateau dat hoog uit de vlakte oprijst.

Laat de dierenwereld van Etosha achter jullie en vertrek naar het Waterberg Plateau, een plateau dat tot 400 meter hoog uit de vlakte oprijst. Het Waterberg Plateau en de omliggende 41 000 hectaren werden in 1972 als natuurpark bestempeld. Het rode zandstenen plateau met haar groene vegetatie komt met een diversiteit aan flora en fauna.

 

Ook is het een gebied dat zich uitstekend leent voor wandeltochten. Heb je nog niet genoeg van het wild spotten? Ga dan op een game drive en zoek naar buffels en de zeldzame witte neushoorn.

Dag 20-22

Windhoek - Vertrek - Aankomst Thuis

Ontspan en kom bij van een geweldig avontuur.

Onderweg naar Windhoek is het de moeite waard om nog een stop te maken bij de Craft market in Okahandja. Jullie reis komt ten einde in Windhoek. Hier kun je relaxen en nagenieten van de reis, en shoppen voor de laatste souvenirs voordat je terug naar huis vliegt. Wat een fantastisch avontuur! Een reis om nooit te vergeten!

Namibië Reisadvies op Maat

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw self-drive reis naar Namibië? Dan staan onze ervaren tour consultants klaar om je te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Wij kunnen je op veel verschillende manieren van dienst zijn. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om je te helpen bij het maken van een persoonlijk voorstel voor jouw self-drive rondreis op maat naar Namibië en om al je vragen te beantwoorden.

Verken Namibië: Een Safari Roadtrip door Adembenemende Landschappen

Wat is inbegrepen?

Hieronder vind je een overzicht van wat er inbegrepen is bij een Explore Namibia boeking.

Vervoer:

Luchthaven/hotel transfers in Windhoek (tussen 07:00-16:30 uur)

Autohuur

Uitgebreide uitleg van het voertuig en testrit (4×4)

Complete kampeeruitrusting (bij kampeerreis)

Autoverzekering met standaard verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Onbeperkte kilometers

24-uurs service voor noodgevallen

Informatie:

Persoonlijke ‘Meet & Greet’ vooraf bij ons kantoor in Haarlem en/of bij aankomst in Windhoek

Uitgebreide informatiemap

Gedetailleerde routebeschrijving

Persoonlijke reis-app voor mobiele telefoon

Routekaarten

Beschrijving van bezienswaardigheden

Tips en informatie

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-In-One

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-In-One

Accommodatie:

Alle overnachtingen worden geboekt in middenklasse hotels, chalets of lodges (incl. ontbijt), tenzij anders gewenst.

Bij kampeerreizen zullen de meeste overnachtingen geboekt worden bij kampeerplaatsen, gecombineerd met enkele nachten in middenklasse hotels, chalets of lodges (incl. ontbijt)

Bijna alle kampeerplaatsen en accommodaties hebben een restaurant en bieden faciliteiten zoals een zwembad, bar, activiteitenbureau, etc.

Wanneer de reis ook nationale parken aandoet, dan zullen overnachtingen zoveel mogelijk in het park geboekt worden.

Maaltijden:

De meeste accommodaties worden geboekt inclusief ontbijt en kamperen is op basis van ‘self-catering’. Er wordt duidelijk aangegeven welke maaltijden in het reisvoorstel zijn opgenomen.

Bij de meeste accommodaties is het ook mogelijk om het diner van tevoren te reserveren. Laat het ons weten als je dit in je voorstel wilt opnemen.

Wat is niet inbegrepen?

Hieronder vind je een overzicht van wat er niet is inbegrepen bij een Explore Namibia boeking.

Wat is niet inbegrepen?

Internationale vluchten (los te boeken met Explore Namibia)

Brandstof

Entree voor nationale parken, musea, etc. (mits anders aangegeven)

Mogelijke excursies, game drives, boottochten, etc.

Ontbijt, lunch en diner (mits anders aangegeven)

Reis- en annuleringsverzekering

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-In-One

Optionele extra’s?

In het onderstaande overzicht vind je de mogelijke extra’s die je kunt toevoegen aan een boeking bij Explore Namibia.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-In-One

Optionele extra’s?

Internationale vluchten

Toeslag gereduceerd eigen risico op autoverzekering

Satelliettelefoon, die overal in Namibië kan worden gebruikt

GPS-navigatiesysteem

Compressor

27mc zender/ontvangers (‘bakkies’)

Lees hier meer over op onze pagina: Extra Opties voor Autohuur

Reizen naar Namibië: Een Unieke Ervaring in Afrika

Namibië Safari Rondreizen

De reisroutes die wij aanbieden naar Namibië zijn volledig aan te passen aan jouw wensen. Je kunt deze boeken, of je kunt ze gebruiken als inspiratie om je eigen, op maat gemaakte reis samen te stellen naar Namibië. Bekijk hieronder enkele van onze andere reizen naar Namibië die we hebben samengesteld. Explore Namibia zal er altijd voor zorgen dat je de reis van je dromen beleeft!

Self-Drive Rondreis
Stormbezoek
Kort maar krachtig. Bezoek de hoogste zandduinen ter wereld, de skelettenkust en Etosha Nationaal

Reisduur: 9 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €633,- EUR

Self-Drive Rondreis
Centraal
Geniet van Namibië’s grote variëteit aan landschappen, nationale parken en culturele rijkdom.

Reisduur: 21 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.239,-EUR

Self-Drive Rondreis
Hoogtepunten
Ontdek alle hoogtepunten van Namibië. Geniet van de schitterende landschappen en Afrikaanse dieren.

Reisduur: 14 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €879,- EUR

Self-Drive Rondreis
Combi Botswana
Kies voor diversiteit: van uitgestrekte savanne vlaktes, tot waterrijke moerassen en een uitbundige dierenwereld.

Reisduur: 25 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.539,-EUR

Self-Drive Rondreis
All Round
Neem tijd om Namibië volledig te bezoeken. Van de Fish River Canyon in het uiterste zuiden tot de Epupa watervallen in het noorden.

Reisduur: 28 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.597,- EUR

Self-Drive Rondreis
Cross Border
Voeg de meest spectaculaire hoogtepunten van het naastgelegen Botswana en Zimbabwe toe aan je Namibië rondreis.

Reisduur: 28 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.597,- EUR

Verken Namibië in je eigen tempo – huur nu een auto!

Namibia-Self-Drive-Safari-Tours-Route-All-In-One-footer