Namibië met een vleugje Botswana en Zimbabwe

ROUTE ‘CROSS BORDER’

De ultieme safari-reis met voldoende tijd om elk deel van het land te verkennen en volop te genieten van elke locatie! Bezoek een aantal spectaculaire hoogtepunten van nabijgelegen Botswana en Zimbabwe terwijl je naar Namibië gaat.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Cross-Border

Self-Drive Reis

28 Dagen (op maat te maken)

3.188 km

De reis begint in de roestig rode landschappen van de Kalahari woestijn en Sossus Vlei, waar jullie één van ‘s werelds hoogste duinen kunnen beklimmen. De Atlantische kust heeft veel te bieden, van kajakken op de oceaan tot ‘sand boarden’ in de duinen. In de oeroude landschappen van Damaraland en Kaokoland vinden jullie het intrigerende culturele erfgoed van San-rotskunst en de traditionele Himba dorpen.

 

Natuurlijk kan een safari in Etosha National Park met haar grote aantallen wildlife niet ontbreken in de reis. Een paradijselijke, weelderig groene wereld presenteert zich terwijl jullie de Zambezi regio inrijden. Deze brengt jullie naar de adembenemende natuur van Chobe National Park in Botswana en de spectaculaire Victoria Falls in Zimbabwe. Jullie reis eindigt met een prachtige wandeltocht over het Waterberg Plateau.

Beknopt Reisschema

 • Dag 1-3: Windhoek – Kalahari
 • Dag 4-5: Namib-Naukluft Park – Sossusvlei
 • Dag 6-7: Atlantische Kust
 • Dag 8: Cape Cross - Damaraland - Twyfelfontein
 • Dag 9-12: Kaokoland – Himba Cultuur – Cheetah Farm
 • Dag 13-16: Etosha Nationaal Park
 • Dag 17-19: San Culture - Zambezi Regio
 • Dag 20-22: Chobe National Park – Victoria Falls
 • Dag 23-24: Zambezi Regio
 • Dag 25: Waterberg Plateau
 • Dag 26-27: Windhoek - Vertrek
 • Dag 28: Aankomst thuis

Hoogtepunten

In een maand tijd krijg je echt het unieke gevoel een klein individu te zijn, rijdend door uitgestrekte landschappen op eindeloze wegen in een van de minst dichtbevolkte landen ter wereld.

Een paar dagen doorbrengen in de ongerepte natuur van het uiterste noordwesten van Namibië

Neem deel aan een boottocht tijdens zonsondergang op de Kavango rivier

De Victoria watervallen in Zimbabwe

Ga op safari met je eigen auto in Etosha National Park

Een kajaktocht of catamarancruise om zeehonden, pelikanen, walvissen en misschien zelfs dolfijnen te zien.

Een bezoek aan de Sossusvlei, de oudste woestijn ter wereld, is een absolute 'must'

Bezoek een traditioneel San-dorp

Gedetailleerd reisschema

Route Cross Border

Dag 1-3

Windhoek – Kalahari

Na aankomst in Namibië breng je een nacht door in Windhoek om even te ontspannen en te acclimatiseren.

Het avontuur gaat echt van start met een rit richting de Kalahari woestijn, bestaande uit schitterend gekleurde landschappen van rood, geel en, vooral tijdens het regenseizoen, groen. De Kalahari is van oudsher de thuisbasis van de San bevolking. Hoewel de naam “grote dorst” betekent, trekt de regio weldegelijk wildlife aan. Ga op safari tijdens zonsondergang en hou de ogen open voor de “alternatieve big 5”: gemsbok, leeuw, springbok, eland en luipaard. Strijk neer op één van de duinen, terwijl je geniet van een ‘sundowner’ met een verkoelend drankje in de hand. Sluit de dag af terwijl je geniet van een schitterende sterrenhemel.

Dag 4-5

Namib-Naukluft Park – Sossusvlei

Beklim een van de hoogste duinen ter wereld voor de meest spectaculaire zonsopgang en zonsondergang.

Landschappen blijven continu veranderen terwijl jullie naar de volgende bestemming rijden: de Sossus Vlei. Deze prachtige zee van zand is gelegen binnen Afrika’s grootste beschermde natuurgebied, Namib-Naukluft Park. De meest bekende foto’s van Namibië zijn zeker hier genomen: de scherpe lijnen die de intense rode duinen onderscheiden, dit in contrast met een oogverblindend witte zoutvlakte en zwartgeblaakte bomen in Dead Vlei. Dit lijkt surrealistisch!

 

Het beklimmen van één van ’s werelds hoogste duinen wordt zeker beloond met schitterende vergezichten over de uitstrekkende landschappen van de Namib. Wanneer jullie meer van het gebied willen zien, is een nature drive of een bezoek aan Sesriem Canyon het zeker waard.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Cross-Border

Explore Namibia biedt georganiseerde self-drive vakanties aan én privé safari’s met gids en chauffeur. Ga op reis in een volledig uitgeruste huurauto. Onze self-drive safari’s omvatten alles wat je nodig hebt voor een ongelooflijk avontuur. Op maat gemaakt om aan jouw individuele behoeften en voorkeuren te voldoen.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Cross-Border

Prijzen

Camping:

Laagseizoen vanaf: € 1.597,-

Hoogseizoen vanaf: € 2.028,-

Accommodatie:

Laagseizoen vanaf: € 3.992,-

Hoogseizoen vanaf: € 4.545,-

Namibia-Self-Drive-Safari-Tours-Route-Cross-Border

Wat is inbegrepen?

Autohuur

Accommodatie (hotels, guesthouses, lodges of kampeerplaatsen)

Onbeperkte kilometers

Complete kampeeruitrusting (bij kampeerreis)

Autoverzekering met standaard verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

De meeste accommodaties worden geboekt inclusief ontbijt en kamperen is op basis van ‘self-catering’

Persoonlijke reis-app voor mobiele telefoon

24-uurs service voor noodgevallen

Tips en uitgebreide route informatie

Luchthaven/hotel transfers in Windhoek (tussen 07:00-16:30 uur)

Wat is niet inbegrepen?

Internationale vluchten

Brandstof

Entree voor nationale parken, musea

Persoonlijke uitgaven

Mogelijke excursies, game drives, boottochten, etc.

Ontbijt, lunch en diner (mits anders aangegeven)

Reis- en annuleringsverzekering

Overige routes

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Stormbezoek

9-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Centraal

21-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Hoogtepunten

14-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-Round

28-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-In-One

22-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Combi-Botswana

25-Dagen Safari Reis

Dag 6-7

Atlantische Kust

De Atlantische Kust heeft veel te bieden!

Geniet van de zeebries en overweeg om het water op te gaan en tijdens een catamaran cruise of kajak tocht dolfijnen, pelikanen en zeerobben te ontmoeten. Deelname aan de ‘living desert tour’ is een geweldige manier om op zoek te gaan naar the Little Five en om meer te weten te komen over de bewonderenswaardige wijze waarop leven zich heeft aangepast aan de barre omstandigheden van het woestijnklimaat.

 

Voor wat meer adrenaline kun je de duinen in met een sandboard of quadbike! Het kustplaatsje Swakopmund laat nog steeds iets van de Duitse koloniale invloed zien, zoals dit terugkomt in de architectuur en de taal. Het is een dorp met een kleine, echter aangename boulevard met verschillende restaurants, terrasjes en lunchrooms met een internationale smaak zoals Village Café.

Dag 8

Cape Cross - Damaraland - Twyfelfontein

Meer dan 2,500 rotstekeningen van Twyfelfontein.

Voordat jullie de kust verlaten, kunnen jullie een bezoek brengen aan de zeerobben kolonie van Cape Cross. Zeerobben liggen verspreid langs de kustlijn en spelen in de golven voor zo ver je kunt kijken. Eenmaal landinwaarts doemt al snel de Brandberg op. Dit is de hoogste berg van Namibia en is mede bekend om de “White Lady” rotsschildering.

 

Het oeroude landschap van Damaraland is bezaaid met enorme rotsen waar zich het grootste geheim van het gebied verschuilt: de meer dan 2,500 rotstekeningen van Twyfelfontein. Ooit gemaakt door de San-bevolking, dienden deze tekeningen om stamgenoten te informeren over nabijgelegen waterbronnen en het aanwezige wild. Wanneer jullie geluk hebben, rijden jullie de grootste inwoners van het gebied tegemoet: de mysterieuze woestijnolifanten. Deze prachtige dieren hebben zich op een merkwaardige wijze aan weten te passen aan het droge klimaat.

Dag 9-12

Kaokoland – Himba Cultuur – Cheetah Farm

In Kaokoland bereik je het noordelijkste deel van je reis.

Kaokoland staat bekend als Namibië’s laatste wildernis, en is tevens het gebied waar de Himba-bevolking leeft. Tijd en moderniteit lijken gemakkelijk voorbij te gaan aan diens tradities: de Himba leven een authentiek, nomadisch bestaan waarbij het leven draait om vee. Een bezoek met een gids aan één van de nederzettingen geeft meer inzicht in hun manier van leven.

 

Opuwo is de hoofdstad van het noorden. Het is een typisch Afrikaanse stad waar mensen van alle stammen elkaar ontmoeten voor handel en plezier. Wandel op uw gemak door het stadje en ervaar de levendige Afrikaanse sfeer. Voordat je Etosha National Park ingaat, zul je een nacht doorbrengen op een Cheetah Farm, waar je een onvergetelijke ervaring zult hebben wanneer je deze prachtige grote katten van dichtbij ziet. Let op: met één of twee dagen meer te besteden is een bezoek aan de Epupa Falls in het uiterste noorden zeker de moeite waard. Zie hiervoor ook Route All Round.

Dag 13-16

Etosha National Park

Pak een verrekijker erbij en speur naar wild in het 22,270 vierkante kilometer uitgestrekte Etosha National Park.

De accommodaties en campsites in het park zorgen ervoor dat jullie op een rustig tempo door het park kunnen trekken. Ook net buiten de parkgrenzen zijn er verschillende leuke verblijven. Jullie gaan zelfstandig op een eigen safari, wat uniek is in Afrika! Zoek naar leeuwen, cheetah’s en luipaarden. En wat dacht je van een spannende safari te voet in het naast Etosha gelegen Onguma Private Game Reserve?

 

Strijk neer bij één van de waterplaatsen in het park en laat je verrassen door het grote aantal dieren dat zich hier verzamelt om hun dorst te lessen. Olifanten, giraffen, zebra’s en antilopen arriveren in grote aantallen en vanuit alle richtingen. Dit is werkelijk een onvergetelijke ervaring!

Dag 17-19

San Culture - Zambezi Regio

De droge landschappen van Namibië maken plaats voor een weelderige oase van groene woodlands en blauwe rivieren.

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om buiten de moderne samenleving te leven? Nabij Grootfontein is het mogelijk om bij een San nederzetting te verblijven. Het is een unieke ervaring om de levensstijl van deze jager-verzamelaars mee te maken. Wanneer jullie een extra dag te besteden hebben, is het een geweldige ervaring om hier zelfs een nacht door te brengen. Op weg naar de Zambezi regio komen jullie langs het ‘veterinary checkpoint’, een controlepost ten noorden van Grootfontein, ingesteld ter voorkoming van verspreiding van dierenziekten. Direct na deze controlepost verandert het leven en zien jullie vele dorpjes en bedrijvigheid langs de weg.

 

De droge landschappen van Namibië maken plaats voor een weelderige wereld van bossen en rivieren in een gebied dat beter bekend staat onder de voormalige naam ‘Caprivi strook’. Geniet van de zonsondergang tijdens een ontspannen boottocht over de Kavango rivier of de Kwando rivier. Vergeet niet te stoppen bij de elegante Popa Falls. De nationale parken Mahango en Mudumu zijn geweldig voor safari’s. Jullie zullen andere diersoorten tegenkomen dan in Etosha National Park, te denken aan roan antilopen, sabelantilopen, wilde honden, krokodillen en nijlpaarden. Het traditionele leven in de Caprivi strook is weer anders dan het leven in het zuiden en Damaraland. Er zijn twee living museums, dichtbij Rundu en Kongola, welke zeker een bezoek waard zijn.

Dag 20-22

Chobe National Park – Victoria Falls

Chobe National Park, de grootste olifanten populatie van Afrika.

Bij het uiterst oostelijke punt van de Zambezi regio steekt u de grens over naar Botswana, waar je verblijft in Kasane. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het schitterende Chobe National Park, waar zich de grootste olifanten populatie van Afrika bevindt. Meer dan 70,000 van deze grote reuzen wandelen rond in het park. Het is fantastisch om met een eigen auto door deze prachtige natuur te rijden. Er is zelfs een plek waar je kunt picknicken, echter wees alert op hongerige apen!

 

Tijdens een boottocht over de Chobe rivier kunt u olifanten zien baden van zeer dichtbij, en zal u in het gezelschap zijn van nijlpaarden en krokodillen. Ook is het een must om vanuit Kasane een bezoek te brengen aan de spectaculaire Victoria Falls in Zimbabwe. Iedere minuut stromen hier duizenden liters water naar beneden. Vergeet je regenjas niet!

Dag 23-24

Zambezi Regio

Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta ter wereld

Maun is de toegangspoort naar de Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta ter wereld. Deze schittert als een oasis in de uitgestrekte Kalahari woestijn. De dierenwereld is hier overweldigend! Stap in een mokoro, een kano gemaakt van een uitgeholde boomstam, en ga met de gids/pooler op zoek naar nijlpaarden, krokodillen, schildpadden en kikkertjes en geniet van de stilte op het heldere water. Of bezoek het prachtige Moremi Game Reserve, het gedeelte van de delta waar jullie zelf kunnen rijden, en ga op zoek naar leeuwen, luipaarden, wilde honden, hyena’s, zebra’s, giraffen en olifanten.

 

Hebben jullie nog niet genoeg van dit paradijs? Overweeg dan ook om per vliegtuig over deze prachtige groen- en blauw gekleurde deltawereld te vliegen. Let op: een geweldige manier om de Okavango Delta te ontdekken is door deel te nemen aan een meerdaagse mobiele safari. Deze tour, voorzien van een professionele gids, brengt jullie diep in de wereld van de Delta. Jullie slapen in tenten en worden meegenomen over de zanderige tracks en langs lagunes terwijl jullie zoeken naar wildlife.

Dag 25

Waterberg Plateau

Laat de Zambezi regio achter jullie en vertrek naar het Waterberg Plateau, een plateau dat tot 400 meter hoog uit de vlakte oprijst.

Het Waterberg Plateau en de omliggende 41 000 hectaren werden in 1972 als natuurpark bestempeld. Het rode zandstenen plateau met haar groene vegetatie komt met een diversiteit aan flora en fauna. Ook is het een gebied dat zich uitstekend leent voor wandeltochten. Heb je nog niet genoeg van het wild spotten? Ga dan op een game drive en zoek naar buffels en de zeldzame witte neushoorn.

Dag 26-28

Windhoek - Vertrek - Aankomst Thuis

Ontspan en kom bij van een geweldig avontuur.

Onderweg naar Windhoek is het de moeite waard om nog een stop te maken bij de Craft market in Okahandja. Jullie reis komt ten einde in Windhoek. Hier kunnen jullie relaxen en nagenieten van de reis, en shoppen voor de laatste souvenirs voordat jullie terug naar huis vliegen. Wat een fantastisch avontuur! Een reis om nooit te vergeten!

Namibië Reisadvies op Maat

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw self-drive reis naar Namibië? Dan staan onze ervaren tour consultants klaar om je te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Wij kunnen je op veel verschillende manieren van dienst zijn. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om je te helpen bij het maken van een persoonlijk voorstel voor jouw self-drive rondreis op maat naar Namibië en om al je vragen te beantwoorden.

Ontdek Namibië op jouw eigen tempo: Self-Drive Avonturen

Wat is inbegrepen?

Hieronder vind je een overzicht van wat er inbegrepen is bij een Explore Namibia boeking.

Vervoer:

Luchthaven/hotel transfers in Windhoek (tussen 07:00-16:30 uur)

Autohuur

Uitgebreide uitleg van het voertuig en testrit (4×4)

Complete kampeeruitrusting (bij kampeerreis)

Autoverzekering met standaard verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Onbeperkte kilometers

24-uurs service voor noodgevallen

Informatie:

Persoonlijke ‘Meet & Greet’ vooraf bij ons kantoor in Haarlem en/of bij aankomst in Windhoek

Uitgebreide informatiemap

Gedetailleerde routebeschrijving

Persoonlijke reis-app voor mobiele telefoon

Routekaarten

Beschrijving van bezienswaardigheden

Tips en informatie

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Cross-Border

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Cross-Border

Accommodatie:

Alle overnachtingen worden geboekt in middenklasse hotels, chalets of lodges (incl. ontbijt), tenzij anders gewenst.

Bij kampeerreizen zullen de meeste overnachtingen geboekt worden bij kampeerplaatsen, gecombineerd met enkele nachten in middenklasse hotels, chalets of lodges (incl. ontbijt)

Bijna alle kampeerplaatsen en accommodaties hebben een restaurant en bieden faciliteiten zoals een zwembad, bar, activiteitenbureau, etc.

Wanneer de reis ook nationale parken aandoet, dan zullen overnachtingen zoveel mogelijk in het park geboekt worden.

Maaltijden:

De meeste accommodaties worden geboekt inclusief ontbijt en kamperen is op basis van ‘self-catering’. Er wordt duidelijk aangegeven welke maaltijden in het reisvoorstel zijn opgenomen.

Bij de meeste accommodaties is het ook mogelijk om het diner van tevoren te reserveren. Laat het ons weten als je dit in je voorstel wilt opnemen.

Wat is niet inbegrepen?

Hieronder vind je een overzicht van wat er niet is inbegrepen bij een Explore Namibia boeking.

Wat is niet inbegrepen?

Internationale vluchten (los te boeken met Explore Namibia)

Brandstof

Entree voor nationale parken, musea, etc. (mits anders aangegeven)

Mogelijke excursies, game drives, boottochten, etc.

Ontbijt, lunch en diner (mits anders aangegeven)

Reis- en annuleringsverzekering

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Cross-Border

Optionele extra’s?

In het onderstaande overzicht vind je de mogelijke extra’s die je kunt toevoegen aan een boeking bij Explore Namibia.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Cross-Border

Optionele extra’s?

Internationale vluchten

Toeslag gereduceerd eigen risico op autoverzekering

Satelliettelefoon, die overal in Namibië kan worden gebruikt

GPS-navigatiesysteem

Compressor

27mc zender/ontvangers (‘bakkies’)

Lees hier meer over op onze pagina: Extra Opties voor Autohuur

Geniet van een op maat gemaakte self-drive reis door Namibië

Namibië Safari Rondreizen

De reisroutes die wij aanbieden naar Namibië zijn volledig aan te passen aan jouw wensen. Je kunt deze boeken, of je kunt ze gebruiken als inspiratie om je eigen, op maat gemaakte reis samen te stellen naar Namibië. Bekijk hieronder enkele van onze andere reizen naar Namibië die we hebben samengesteld. Explore Namibia zal er altijd voor zorgen dat je de reis van je dromen beleeft!

Self-Drive Rondreis
Stormbezoek
Kort maar krachtig. Bezoek de hoogste zandduinen ter wereld, de skelettenkust en Etosha Nationaal

Reisduur: 9 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €633,- EUR

Self-Drive Rondreis
Centraal
Geniet van Namibië’s grote variëteit aan landschappen, nationale parken en culturele rijkdom.

Reisduur: 21 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.239,-EUR

Self-Drive Rondreis
Hoogtepunten
Ontdek alle hoogtepunten van Namibië. Geniet van de schitterende landschappen en Afrikaanse dieren.

Reisduur: 14 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €879,- EUR

Self-Drive Rondreis
All In One
Het ultieme reisavontuur! Bezoek Namibië en beleef het allemaal zelf, van het uiterste zuiden tot het verre noorden.

Reisduur: 22 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.281,- EUR

Self-Drive Rondreis
Combi Botswana
Kies voor diversiteit: van uitgestrekte savanne vlaktes, tot waterrijke moerassen en een uitbundige dierenwereld.

Reisduur: 25 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.539,-EUR

Self-Drive Rondreis
All Round
Neem tijd om Namibië volledig te bezoeken. Van de Fish River Canyon in het uiterste zuiden tot de Epupa watervallen in het noorden.

Reisduur: 28 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.597,- EUR

Beleef het ultieme avontuur in Afrika – boek vandaag nog je self-drive reis!

Namibia-Self-Drive-Safari-Tours-Route-Cross-Border