Rijd in konvooi met je eigen 4×4 huurauto

“HEAVY OFFROAD” KAOKOLAND TOUR

Gedeeltelijk gegidst

11 Dagen

Mei/Juni 2023

“Heavy Offroad” Kaokoland Tour

Deze kampeer- en lodgesafari belooft puur avontuur. Ontdek het geweldige Kaokoland tijdens deze begeleide self-drive tour. Je verkent het ongerepte en ruige terrein van dit gebied met 4×4 voertuigen, waarbij je overnacht op gefaciliteerde campings, in Wild Camps en in prachtige Lodges/Guesthouses. Er is geen betere manier om dichter bij de ongerepte natuur van Namibië te komen.

 

De Kaokoland Tour is geschikt voor avonturiers die veel en lang off-road willen rijden. De duur van de dagelijkse rijroute is ongeveer 5-7 uur en de route voert door het afgelegen Damaraland en Kaokoland tot aan de Angolese grens.

 

Off-road kennis is niet absoluut noodzakelijk, want de tour is zo opgebouwd dat het voor de bestuurder, met de hulp van de ervaren gids, steeds makkelijker wordt om off-road te rijden en de rijvaardigheid van dag tot dag toeneemt. Het is belangrijk dat u over wat moed en een flinke dosis avontuur beschikt!

 

Wij plannen en boeken graag de aanvullende Self-Drive tour voor u als u uw reis in Namibië op eigen gelegenheid wilt voortzetten!

 

Ontmoeting van de groep met de gids bij Spitzkoppe: 29/05/2023
De gids verlaat de groep bij Khowarib Lodge op: 08/06/2023

Namibie-Prive-Gids-Safari-Rondreizen-in-Konvooi-02

Hoogtepunten

Beklim de Spitzkoppe-berg en geniet van de indrukwekkende sterrenhemel van Namibië

Off-road avontuur door het afgelegen Damaraland

De machtige woestijnolifanten, leeuwen, zwarte neushoorns en giraffen

Himba-dorpen

Het prachtige Kaokoland, omgeven door fascinerende natuur

Begeleide gamedrives

Breng de middag door bij het zwembad of op het terras van de lodge en observeer dieren bij de waterplaats

Beknopt Reisschema

  • Dag 1: Spitzkoppe
  • Dag 2: Brandberg
  • Dag 3: Huab Rivier
  • Dag 4: Palmwag
  • Dag 5: Opuwo
  • Dag 6-8: Kaokoland
  • Dag 9: Hoanib Rivier
  • Dag 10: Khowarib Gorge
  • Dag 11: Windhoek en omgeving
Geplande vertrekken
Startdatum Spitzkoppe Einddatum Khowarib Lodge Prijs
29 Mei 2023 08 Juni 2023 Vanaf € 2.540,- Per Persoon

Namibië Prive begeleide safari in konvooi

Explore Namibia biedt op maat gemaakte privé safari’s met gids aan in Namibië en/of Botswana inclusief vervoer, maaltijden, accommodatie en activiteiten. Je wordt hierbij ondersteund door een ervaren en deskundige chauffeur/gids.

REIZEN

Namibia-Private-Guided-Safari-Tours-Tours-in-Convoy-04

11 dagen Kaokoland Off-road Rondreis

29 Mei 2023 – 08 Juni 2023 
Vanaf: €2.540,- EUR

INFORMATIE

Minimum aantal deelnemers: 4 personen bij een Self Drive

Er is ook plaats voor 3 deelnemers om in het gidsvoertuig te reizen. (offerte op aanvraag.)

PRIJS

Per self-driver in een tweepersoonskamer/tent inclusief gedeeld voertuig: vanaf € 3.099,-

Per self-driver in een eenpersoonskamer/tent inclusief gedeeld voertuig: vanaf € 3.150,-

Per passagier in een tweepersoonskamer/tent in het gidsvoertuig: vanaf € 2.540,-

Per passagier in een eenpersoonskamer/tent in het gidsvoertuig: vanaf € 2.650,-

INBEGREPEN

Een prachtige reis naar de onontdekte gebieden van Namibië

Leidend gidsvoertuig gevolgd door 4x4 Self Drive huurwagens

Maximaal 4/5 personen per voertuig

3 stoelen bij het raam beschikbaar in gidsvoertuig

Engels, Duits en Afrikaans sprekende gids. Frans, Italiaans, Spaans sprekende gids op aanvraag

Accommodaties zoals aangegeven

Tal van activiteiten inbegrepen

Maaltijden zoals vermeld

Toegangsprijzen nationale parken zoals vermeld

Uitgebreid reispakket

NIET INBEGREPEN

Visumkosten

Brandstof

Extra activiteiten welke niet vermeld zijn

Fooien

Uitgaven van persoonlijke aard

Dranken

Internationale vluchten

Gedetailleerde Reisbeschrijving

Dag 1 - 2: Spitzkoppe

Ontmoeting van de groep bij Spitzkoppe

(Individueel self-drive programma mogelijk voordat de tour begint, of de gids kan begeleid worden op zijn reis van Windhoek naar de Spitzkoppe)

 

De ontmoeting van alle tourdeelnemers en de gids vindt vanmiddag plaats op een van de kampeerplaatsen van het Spitzkoppe kamp, waar we vervolgens gezamenlijk ons nachtkamp zullen opzetten.

 

’s Avonds komen we samen voor een gezamenlijke barbecue rond het kampvuur, is er een korte briefing en wordt de rondreis in detail besproken. Hier aan de voet van de machtige Spitzkoppe zullen we ons kamp opzetten en genieten van de eerste nacht onder de sterrenhemel van Namibië.

 

Het diner is inbegrepen in de tourprijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

Namibie-Prive-Gids-Safari-Rondreizen-in-Konvooi--Spitzkoppe-03

Dag 2 - 3: Brandberg West

Instructies off-road rijden

Vandaag begint ons off-road avontuur door het fascinerende Damaraland. We rijden in konvooi richting Brandberg, de hoogste berg van Namibië. Op de eerste rijdag leert u uw voertuig beter kennen op eenvoudige off-road routes. Alle voertuigen zijn met elkaar verbonden via de radio, en de gids kan de radio gebruiken om u tips en trucs te geven tijdens het rijden.

 

Ruige bergketens en steile hellingen met droge valleien domineren Damaraland. Damaraland, met enkele van de mooiste landschappen van Namibië, is een afgrond van ongerepte wildernis waar u savannes, kloven, zandhellingen en bergen kunt verkennen. Observeer de dieren die goed gedijen op deze verlaten plek en trotseer de zinderende hitte.

Namibie-Prive-Gids-Safari-Rondreizen-in-Konvooi-y-damaraland

Ons prachtige wildkamp ligt bij de massieve Brandberg. Een heuvel van grote granieten ballen biedt beschutting tegen de zuidwestenwind die hier ’s middags vaak waait. Geniet van het geweldige panorama over de kale woestijngebieden met uitzicht op de hoogste berg van Namibië. Ons wild bush camp heeft een mobiele douche en een bush toilet. We slapen veilig in daktenten bovenop de auto’s en genieten van een heerlijke nacht onder de sterrenhemel, zonder kunstlicht dat het uitzicht bederft. In de avond zitten we gezamelijk rond het kampvuur en genieten we van de rust en de geluiden van de woestijn, terwijl de gids het diner bereidt.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

Namibie-Prive-Gids-Safari-Rondreizen-in-Konvooi-damaraland-roof-tents

Dag 3 - 4: Huab Rivier

We bedwingen een veeleisende pas
Na een goede nachtrust in onze daktenten genieten we van een stevig ontbijt. Onze reis gaat verder in noordelijke richting, door de fascinerende woestijnlandschappen van Damaraland. De eerste echte uitdaging van deze tocht wacht aan het begin van de dag. We bedwingen een van de bergpassen in het afgelegen noordwesten van Namibië. De gids staat uiteraard met raad en daad aan uw zijde en helpt u met deze prachtige uitdaging.

 

We rijden door een droge rivierbedding, waar vaak woestijnolifanten worden gezien. We brengen nog een nacht door in de verlaten wildernis en genieten van de vrijheid.

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn bij de tourprijs inbegrepen, iedereen zorgt voor zijn eigen drinken.

Namibie-Prive-Gids-Safari-Rondreizen-in-Konvooi-damaraland-02

Dag 4 - 5: Palmwag

Op zoek naar de woestijnolifanten

Na een goede nachtrust in onze daktenten genieten we van een stevig ontbijt. Onze reis gaat verder in noordelijke richting. We rijden door de rivierbedding van de Huab rivier waar vaak woestijnolifanten te zien zijn. Je moet natuurlijk heel voorzichtig zijn, want de grote zoogdieren kunnen zich achter de struiken en bosjes verschuilen. Deze grote, krachtige dieren moeten altijd van een veilige afstand worden geobserveerd.

 

Een deel van de route wordt gereden over gravelwegen die ons naar Palmwag brengen. We overnachten op de prachtige Palmwag Lodge campsite. Je hebt ook de mogelijkheid om in een van de kamers van de prachtige lodge te overnachten. Als je een upgrade naar een van de kamers wilt, laat het ons dan weten bij het boeken van de tour.

 

Palmwag Lodge ligt tussen hoge palmbomen aan de oevers van de droge Uanib rivier in Damaraland, in het noordwesten van Namibië. Palmwag Lodge is een van de oudste en meest populaire toeristische bestemmingen in Namibië. Het is internationaal bekend om zijn spectaculaire landschap, diverse woestijndieren en unieke kans om de bedreigde zwarte neushoorn tegen te komen. Daarna dineren we gezamenlijk in het restaurant van de lodge.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tourprijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

Namibie-Prive-Gids-Safari-Rondreizen-in-Konvooi-Olifanten

Dag 5 - 6: Opuwo

Kaokoland

De route van vandaag leidt ons naar het noorden van Namibië. Een rit over stoffige gravelwegen. De komende dagen rijden we door ´community land´, oftewel “door echt het echte Afrika”. Onderweg passeren we kleine dorpjes, bewoond door verschillende inheemse stammen. Let op, want tijdens het rijden staan er vaak dieren en mensen vlak langs de kant van de weg.

 

Ongeveer 30 km voor de stad genaamd ´Opuwo´, passeren we een bergachtig landschap waarop de zeldzame baobabbomen groeien. We maken hier een korte stop om deze machtige reuzen te bewonderen. De reis gaat verder naar Opuwo, waar we onze voertuigen zullen voltanken. Ongeveer 900 km off-road moeten worden bereden voor de volgende tankstop. Bij de supermarkt in Opuwo kun je eventueel weer boodschappen doen.

 

Bovenop een heuvel met uitzicht over de Opuwo verblijven we in een prachtige lodge. Het plan is om de nacht door te brengen op de camping van de lodge, maar je hebt ook de mogelijkheid om in een van de kamers te verblijven. Laat ons bij uw boeking weten of u een upgrade naar een van de kamers wenst. Het gezamenlijke diner vindt plaats in het restaurant van de lodge.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

Namibie-Prive-Gids-Safari-Rondreizen-in-Konvooi-Opuwo-baobab

Dag 6 - 7: Kaokoland

Vertrek uit Opuwo
Na het vertrek vanuit Opuwo rijden we naar het westen, langs kleine Himba-dorpen over onverharde wegen totdat we het dorpje Etanga bereiken. Vanaf hier leiden uitdagende 4×4-routes ons door de hooglanden van het Kaokoland, totdat we het punt bereiken waar het pad afdaalt. We dalen deze pas stapvoets af met een adrenalinestoot, het pad brengt ons langzaam naar de lagere vlakten van Kaokoland. De mooie camping ligt naast een berg die doorkruist is met marmeraders. De gids zorgt voor het opzetten van het kamp, terwijl jullie van deze prachtige omgeving kunnen genieten.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

Namibie-Prive-Gids-Safari-Rondreizen-in-Konvooi-Opuwo-Himba-villages

Dag 7 - 8: Kaokoland

Twee bergpassen moeten worden bedwongen
We zullen de hele ochtend nodig hebben om de 10km lange van Zyls Pass te rijden. De gids zal u stap voor stap door deze uitdaging leiden, zodat u veilig en ongeschonden door deze beroemde pas komt.

 

Tegen de middag moet u de prachtige Marien rivier hebben bereikt, waar we kunnen ontspannen met een heerlijke lunch. Daarna bedwingen we nog een pas die ons naar het Hartmann gebergte brengt. Hier slaan we ons wildkamp op en kunnen we met een koud biertje/wijntje de spannende dag doornemen.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

Namibie-Prive-Gids-Safari-Rondreizen-in-Konvooi-Kaokoland

Dag 8 - 9: Kaokoland

De Hartmansvallei
Via de rivierbeddingrijden we vandaag terug naar het zuiden. Een avontuurlijk pad over kleine rotsachtige hellingen. We passeren de bergen en valleien van het prachtige Kaokoland, omgeven door fascinerende natuur.

 

Er zijn een paar karakteristieke waypoints in dit gebied. Een daarvan is de “Rooi Drom”, een rood geverfd vat. Hier slaan we af richting Marble Camp. Een uitdagende 4×4 bergpas leidt ons naar een verlaten marmer mijn, waar we zullen stoppen voor een lichte lunch.

 

Daarna vervolgen we onze reis verder over rotsachtige wegen die ons naar de Khumib-rivier leiden. De droge rivierbedding van de Khumib dient vanavond als een perfect wildkamp. We zullen ons kamp opzetten onder een oude boom en genieten van de stilte en vrijheid die de natuur ons biedt.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

Namibie-Prive-Gids-Safari-Rondreizen-in-Konvooi-River

Dag 9 - 10: Hoanib Riverbed

De fascinerende droge rivieren van het Kaokoland
Vandaag zullen we het grootste deel van rit rijden over mulle zandwegen, terwijl we verschillende droge rivieren doorkruisen. Nadat we de Khumib rivier zijn overgestoken, volgen we de prachtige stroom van de droge Hoarusib rivier. Zodra we deze zijn overgestoken, rijden we over dorre woestijngebieden naar de oevers van de Hoanib rivier.

 

De Hoarusib en Hoanib rivieren zijn de meest fascinerende droge rivieren in Kaokoland. Er is ook een kans om hier woestijndieren te vinden zoals giraffen, olifanten, leeuwen en antilopen. Vandaag zetten we ons laatste wildkamp op bij de Hoanib rivier en genieten we van de rust van deze verlaten wereld.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

Namibie-Prive-Gids-Safari-Rondreizen-in-Konvooi-dry-rivers-Kaokoland.jpg

Dag 10 - 11: Khowarib Gorge

Op zoek naar de woestijndieren van Kaokoland
Vandaag zullen we het grootste deel van rit rijden over mulle zandwegen, terwijl we verschillende droge rivieren doorkruisen. Deze droge rivieren zijn de levensader voor verschillende dieren in deze droge gebieden, omdat ze hier water en voedsel kunnen vinden. Tot de meest voorkomende dieren behoren woestijnolifanten, giraffen, grote katten zoals leeuwen, luipaarden en cheeta’s, en verschillende soorten antilopen zoals oryx, koedoe en springbok. Ook zebra’s en struisvogels worden hier vaak gezien.

 

In de middag verlaten we de Hoanib over stoffige gebieden en rijden via het dorp Sesfontein naar onze prachtige camping; die ligt bij Khowarib Lodge. De prachtige Khowarib Lodge ligt direct aan de Hoanib rivier. Hier stroomt de rivier door een smalle kloof die Khowarib heet.

 

We overnachten op de prachtige camping van Khowarib Lodge. Je hebt ook de mogelijkheid om in een van de kamers van de lodge te overnachten. Laat ons bij inschrijving voor de tour weten of u een upgrade naar een kamer wenst. We dineren dan gezamenlijk in het restaurant van de lodge.

 

Ontbijt, een picknick lunch en diner zijn inbegrepen in de tour prijs, iedereen zorgt voor zijn eigen drankjes.

Namibie-Prive-Gids-Safari-Rondreizen-in-Konvooi-sesfontein

Dag 11 - 12: Windhoek en omgeving

De gids verlaat u vandaag
Vandaag komt de gezamenlijke tour ten einde. Na het ontbijt gaat iedereen zijn eigen weg en kan men genieten van meer self-drive dagen door Namibië. Als u wilt, kunt u ook de gids begeleiden die vandaag naar Windhoek rijdt. Wij plannen en boeken ook graag uw aanvullende programma voor de rest van uw self-drive reis.

 

Ontbijt is inbegrepen in de prijs.

Namibie-Prive-Gids-Safari-Rondreizen-in-Konvooi-Windhoek

De mooiste safarireizen op maat

Wij zijn een van de beste reis- en reisorganisaties van Namibië, specialist in begeleide privésafari’s en reizen op maat.
We bieden ook andere safari´s met gids aan, zoals een privé rondreis in een “Stretched Landcruiser”

Privé rondreis in een “Stretched Landcruiser”
Privé Safari voor max. zeven deelnemers plus chauffeur in ruime “stretched Landcruiser”. Een ervaren gids neemt je mee en laat je het echte Namibië ontdekken.

Reisduur: 13 Dagen

Prijs vanaf: €3.999,- EUR

Namibia Photo Tour
The newly developed photo tour takes you to the highlights in Namibia. Our photo guide shows you the most beautiful places in Namibia and helps you to take the “perfect shot”.

Length: 13 or 14 days

Price from: €6.099,- EUR

Privé rondreis in een “Stretched Landcruiser”
Privé Safari voor max. zeven deelnemers plus chauffeur in ruime “stretched Landcruiser”. Een ervaren gids neemt je mee en laat je het echte Namibië ontdekken.

Reisduur: 13 Dagen

Prijs vanaf: €3.999,- EUR

Ontdek Namibië/Botswana tijdens een selfdrive rondreis in konvooi met gids

Namibië Privé begeleide safari’s in konvooi | De perfecte safari

Heavy-Offroad-Kaokoland-Tour-Footer-01