Landschappen, Uitzonderlijk Wildlife en Culturele Rijkdom

ROUTE ‘CENTRAAL’

De perfecte safari reis voor reizigers die niet naar Namibië gaan voor enkel de natuur, maar ook traditionele, authentieke Afrikaanse culturen willen beleven. Ontdek de vele verschillende landschappen van Namibië, de vergezichten en heldere luchten, en laat u verassen door de prachtige nationale parken: Namib-Naukluft National Park en Etosha National Park.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Centraal

Self-Drive Reis

21 Dagen (op maat te maken)

3.188 km

De rode duinen van de Kalahari, bedekt met goudkleurig gras, geven direct een welkom gevoel. Rode zeeën van zand bij Sossusvlei maken plaats voor de ruige golven van de Atlantische Oceaan, waar je, al peddelend in een kajak of tijdens een catamaran cruise, het leven in en rond het water kunt ontdekken.

 

Damaraland en Kaokoland bieden de kans om het intrigerende culturele erfgoed van Namibië te beleven: de oeroude rotsgravures van de San en de traditionele dorpjes van de Himba zullen zeker onderdeel zijn van uw reis. In Etosha National Park is het tijd voor een echte Afrikaanse safari, een fantastisch natuurpark waar veel wildsoorten te spotten zijn. Eindig uw reis met een prachtige wandeltocht bij het Waterberg Plateau.

Beknopt Reisschema

  • Dag 1-3: Windhoek – Kalahari
  • Dag 4-5: Namib-Naukluft Park – Sossusvlei
  • Dag 6-7: Atlantische Kust
  • Dag 8: Cape Cross - Damaraland - Twyfelfontein
  • Dag 9-12: Kaokoland – Himba Culture - Cheetah Farm
  • Dag 13-16: Etosha Nationaal Park
  • Dag 17: San Cultuur
  • Dag 18: Waterberg Plateau
  • Dag 19-20: Windhoek - Vertrek
  • Dag 21: Aankomst thuis

Hoogtepunten

Authentieke Afrikaanse culturen beleven

Volg de sporen van olifanten, gemsbokken, koedoes, wildebeesten en giraffes

Samen met de San-bevolking voedsel zoeken uit de natuur

Rijd door het stoffige landschap van Damaraland

Ga op safari met je eigen auto in Etosha National Park

Een kajaktocht of catamarancruise om zeehonden, pelikanen, walvissen en misschien zelfs dolfijnen te zien

Een bezoek aan de Sossusvlei, de oudste woestijn ter wereld, is een absolute 'must'

Gedetailleerd reisschema

Route Centraal

Dag 1-3

Windhoek – Kalahari

Na aankomst in Namibië breng je een nacht door in Windhoek om even te ontspannen en te acclimatiseren.

Het avontuur gaat echt van start met een rit richting de Kalahari woestijn, bestaande uit schitterend gekleurde landschappen van rood, geel en vooral tijdens het regenseizoen, groen. De Kalahari is van oudsher de thuisbasis van de San bevolking. Hoewel de naam “grote dorst” betekent, trekt de regio wel degelijk wildlife aan. Ga op safari tijdens zonsondergang en houd je ogen geopend voor springbokken, zebra’s en wildebeesten. Strijk neer op één van de duinen, terwijl je geniet van een “sundowner” met een verkoelend drankje in de hand. Sluit de dag af terwijl je geniet van een schitterende sterrenhemel.

Dag 4-5

Namib-Naukluft Park – Sossusvlei

Een bezoek ’s werelds oudste woestijn, de Sossusvlei, is een absolute ‘must’ tijdens dit self-drive avontuur.

Maak je camera gereed voor vele artistieke foto’s die gemaakt gaan worden. Het landschap lijkt bijna surrealistisch! Scherpe lijnen onderscheiden de intense rode duinen, welke een oogverblindend witte zoutvlakte omgeven, met zwartgeblaakte dode bomen bij Deadvlei.

 

Het beklimmen van één van ’s werelds hoogste duinen wordt zeker beloond, vooral tijdens een vroege ochtend of bij zonsondergang. Juist dan zijn de kleurveranderingen en de contrasten door schaduwen het meest spectaculair. Een nature drive in het gebied of een wandeling door Sesriem Canyon zijn zeker de moeite waard wanneer je net iets meer van de omgeving wilt zien.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Centraal

Explore Namibia biedt georganiseerde self-drive vakanties aan én privé safari’s met gids en chauffeur. Ga op reis in een volledig uitgeruste huurauto. Onze self-drive safari’s omvatten alles wat je nodig hebt voor een ongelooflijk avontuur. Op maat gemaakt om aan jouw individuele behoeften en voorkeuren te voldoen.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Centraal

Prijzen

Camping:

Laagseizoen vanaf: € 1.239,-

Hoogseizoen vanaf: € 1.567,-

Accommodatie:

Laagseizoen vanaf: € 2.686,-

Hoogseizoen vanaf: € 3.075,-

Namibia-Self-Drive-Safari-Tours-Route-Central

Wat is inbegrepen?

Autohuur

Accommodatie (hotels, guesthouses, lodges of kampeerplaatsen)

Onbeperkte kilometers

Complete kampeeruitrusting (bij kampeerreis)

Autoverzekering met standaard verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

De meeste accommodaties worden geboekt inclusief ontbijt en kamperen is op basis van ‘self-catering’

Persoonlijke reis-app voor mobiele telefoon

24-uurs service voor noodgevallen

Tips en uitgebreide route informatie

Luchthaven/hotel transfers in Windhoek (tussen 07:00-16:30 uur)

Wat is niet inbegrepen?

Internationale vluchten

Brandstof

Entree voor nationale parken, musea

Persoonlijke uitgaven

Mogelijke excursies, game drives, boottochten, etc.

Ontbijt, lunch en diner (mits anders aangegeven)

Reis- en annuleringsverzekering

Overige routes

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Stormbezoek

9-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Hoogtepunten

14-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-In-One

22-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Combi-Botswana

25-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-All-Round

28-Dagen Safari Reis

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Cross-Border

14-Dagen Safari Reis

Dag 6-7

Atlantische Kust

Op weg naar de Atlantische kust.

Terwijl je door adembenemende woestijnlandschappen rijdt, zet je je reis voort in westelijke richting, op weg naar de Atlantische kust. Geniet van de zeebries en overweeg om het water op te gaan en tijdens een catamaran cruise of kajaktocht om dolfijnen, pelikanen, walvissen en zeerobben te ontmoeten.

Dag 8

Cape Cross - Damaraland - Twyfelfontein

Bezoek de Cape Cross zeehondenkolonie.

Zeerobben liggen verspreid langs de kustlijn en spelen in de golven voor zo ver je kunt kijken. Eenmaal landinwaarts doemt al snel de Brandberg op. Dit is de hoogste berg van Namibia en is mede bekend om de “White Lady” rotsschildering.

 

Het oeroude landschap van Damaraland is bezaaid met enorme rotsen waar zich het grootste geheim van het gebied verschuilt: de meer dan 2,500 rotstekeningen van Twyfelfontein. Ooit gemaakt door de San-bevolking, dienden deze tekeningen om stamgenoten te informeren over nabijgelegen waterbronnen en het aanwezige wild. Wanneer jullie geluk hebben, rijden jullie de grootste inwoners van het gebied tegemoet: de mysterieuze woestijnolifanten. Deze prachtige dieren hebben zich op een merkwaardige wijze aan weten te passen aan het droge klimaat.

Dag 9-12

Kaokoland - Himba Cultuur - Cheetah Farm

Kaokoland staat bekend als Namibië’s laatste wildernis, en is tevens het gebied waar de Himba-bevolking leeft.

Tijd en moderniteit lijken gemakkelijk voorbij te gaan aan diens tradities: de Himba leven een authentiek, nomadisch bestaan waarbij het leven draait om vee. Een bezoek met een gids aan één van de nederzettingen geeft meer inzicht in hun manier van leven.

 

Opuwo is de hoofdstad van het noorden. Het is een typisch Afrikaanse stad waar mensen van alle stammen elkaar ontmoeten voor handel en plezier. Wandel op uw gemak door het stadje en ervaar de levendige Afrikaanse sfeer. Let op: met één of twee dagen meer te besteden is een bezoek aan de Epupa Falls in het uiterste noorden zeker de moeite waard. Zie hiervoor ook Route All Round.

 

Voordat je Etosha National Park ingaat, zul je een nacht doorbrengen op een Cheetah Farm, waar je een onvergetelijke ervaring zult hebben wanneer je deze prachtige grote katten van dichtbij ziet.

Dag 13-16

Etosha National Park

Haal een verrekijker tevoorschijn en speur naar wild in het 22,270 vierkante kilometer beslaande natuurgebied van het Etosha National Park.

De accommodaties en campsites in het park zorgen ervoor dat jullie op een rustig tempo door het park kunnen trekken. Ook net buiten de parkgrenzen zijn er verschillende leuke verblijven. Jullie gaan zelfstandig op een eigen safari, wat uniek is in Afrika! Zoek naar leeuwen, cheetah’s en luipaarden.

 

Strijk neer bij één van de waterplaatsen in het park en laat je verassen door het grote aantal dieren dat zich hier verzamelt om hun dorst te lessen. Olifanten, giraffen, zebra’s en antilopen arriveren in grote aantallen en vanuit alle richtingen. Dit is werkelijk een onvergetelijke ervaring! En wat dacht je van een spannende safari te voet in het naast Etosha gelegen Onguma Private Game Reserve?

Dag 17

San Cultuur

Bezoek een traditioneel San-dorp.

Nabij Grootfontein hebben jullie de mogelijkheid om een traditioneel San-dorp te bezoeken, waar alles te leren is over deze intrigerende en oeroude jager-verzamelaars cultuur en levensstijl. Wanneer jullie een extra dag te besteden hebben, is het een geweldige ervaring om hier een nacht door te brengen.

Dag 18

Waterberg Plateau

Waterberg Plateau, een plateau dat hoog uit de vlakte oprijst.

Laat de dierenwereld van Etosha achter jullie en vertrek naar het Waterberg Plateau, een plateau dat tot 400 meter hoog uit de vlakte oprijst. Het Waterberg Plateau en de omliggende 41 000 hectaren werden in 1972 als natuurpark bestempeld. Het rode zandstenen plateau met haar groene vegetatie komt met een diversiteit aan flora en fauna.

 

Ook is het een gebied dat zich uitstekend leent voor wandeltochten. Heb je nog niet genoeg van het wild spotten? Ga dan op een game drive en zoek naar buffels en de zeldzame witte neushoorn.

Dag 19-21

Windhoek - Vertrek - Aankomst Thuis

Ontspan en kom bij van een geweldig avontuur.

Onderweg naar Windhoek is het de moeite waard om nog een stop te maken bij de Craft market in Okahandja. Jullie reis komt ten einde in Windhoek. Hier kun je relaxen en nagenieten van de reis, en shoppen voor de laatste souvenirs voordat je terug naar huis vliegt. Wat een fantastisch avontuur! Een reis om nooit te vergeten!

Namibië Reisadvies op Maat

Elke reiziger heeft zijn eigen voorkeuren. Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw self-drive reis naar Namibië? Dan staan onze ervaren tour consultants klaar om je te helpen! Samen stemmen we de reis volledig af op jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. Wij kunnen je op veel verschillende manieren van dienst zijn. Ons team van vriendelijke en servicegerichte Tour Consultants is in Europa en Afrika beschikbaar om je te helpen bij het maken van een persoonlijk voorstel voor jouw self-drive rondreis op maat naar Namibië en om al je vragen te beantwoorden.

Safari Rondreis naar Adembenemend Namibië

Wat is inbegrepen?

Hieronder vind je een overzicht van wat er inbegrepen is bij een Explore Namibia boeking.

Vervoer:

Luchthaven/hotel transfers in Windhoek (tussen 07:00-16:30 uur)

Autohuur

Uitgebreide uitleg van het voertuig en testrit (4×4)

Complete kampeeruitrusting (bij kampeerreis)

Autoverzekering met standaard verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Onbeperkte kilometers

24-uurs service voor noodgevallen

Informatie:

Persoonlijke ‘Meet & Greet’ vooraf bij ons kantoor in Haarlem en/of bij aankomst in Windhoek

Uitgebreide informatiemap

Gedetailleerde routebeschrijving

Persoonlijke reis-app voor mobiele telefoon

Routekaarten

Beschrijving van bezienswaardigheden

Tips en informatie

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Centraal

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Centraal

Accommodatie:

Alle overnachtingen worden geboekt in middenklasse hotels, chalets of lodges (incl. ontbijt), tenzij anders gewenst.

Bij kampeerreizen zullen de meeste overnachtingen geboekt worden bij kampeerplaatsen, gecombineerd met enkele nachten in middenklasse hotels, chalets of lodges (incl. ontbijt)

Bijna alle kampeerplaatsen en accommodaties hebben een restaurant en bieden faciliteiten zoals een zwembad, bar, activiteitenbureau, etc.

Wanneer de reis ook nationale parken aandoet, dan zullen overnachtingen zoveel mogelijk in het park geboekt worden.

Maaltijden:

De meeste accommodaties worden geboekt inclusief ontbijt en kamperen is op basis van ‘self-catering’. Er wordt duidelijk aangegeven welke maaltijden in het reisvoorstel zijn opgenomen.

Bij de meeste accommodaties is het ook mogelijk om het diner van tevoren te reserveren. Laat het ons weten als je dit in je voorstel wilt opnemen.

Wat is niet inbegrepen?

Hieronder vind je een overzicht van wat er niet is inbegrepen bij een Explore Namibia boeking.

Wat is niet inbegrepen?

Internationale vluchten (los te boeken met Explore Namibia)

Brandstof

Entree voor nationale parken, musea, etc. (mits anders aangegeven)

Mogelijke excursies, game drives, boottochten, etc.

Ontbijt, lunch en diner (mits anders aangegeven)

Reis- en annuleringsverzekering

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Centraal

Optionele extra’s?

In het onderstaande overzicht vind je de mogelijke extra’s die je kunt toevoegen aan een boeking bij Explore Namibia.

Namibië-Self-Drive-Safari-Reizen-Route-Centraal

Optionele extra’s?

Internationale vluchten

Toeslag gereduceerd eigen risico op autoverzekering

Satelliettelefoon, die overal in Namibië kan worden gebruikt

GPS-navigatiesysteem

Compressor

27mc zender/ontvangers (‘bakkies’)

Lees hier meer over op onze pagina: Extra Opties voor Autohuur

Ultieme Safari Rondreis: Ontdek de Pracht van Namibië’s Wildlife

Namibië Safari Rondreizen

De reisroutes die wij aanbieden naar Namibië zijn volledig aan te passen aan jouw wensen. Je kunt deze boeken, of je kunt ze gebruiken als inspiratie om je eigen, op maat gemaakte reis samen te stellen naar Namibië. Bekijk hieronder enkele van onze andere reizen naar Namibië die we hebben samengesteld. Explore Namibia zal er altijd voor zorgen dat je de reis van je dromen beleeft!

Self-Drive Rondreis
Stormbezoek
Kort maar krachtig. Bezoek de hoogste zandduinen ter wereld, de skelettenkust en Etosha Nationaal

Reisduur: 9 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €633,- EUR

Self-Drive Rondreis
Hoogtepunten
Ontdek alle hoogtepunten van Namibië. Geniet van de schitterende landschappen en Afrikaanse dieren.

Reisduur: 14 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €879,- EUR

Self-Drive Rondreis
All In One
Het ultieme reisavontuur! Bezoek Namibië en beleef het allemaal zelf, van het uiterste zuiden tot het verre noorden.

Reisduur: 22 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.281,- EUR

Self-Drive Rondreis
Combi Botswana
Kies voor diversiteit: van uitgestrekte savanne vlaktes, tot waterrijke moerassen en een uitbundige dierenwereld.

Reisduur: 25 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.539,-EUR

Self-Drive Rondreis
All Round
Neem tijd om Namibië volledig te bezoeken. Van de Fish River Canyon in het uiterste zuiden tot de Epupa watervallen in het noorden.

Reisduur: 28 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.597,- EUR

Self-Drive Rondreis
Cross Border
Voeg de meest spectaculaire hoogtepunten van het naastgelegen Botswana en Zimbabwe toe aan je Namibië rondreis.

Reisduur: 28 dagen (op maat te maken)

Prijs vanaf: €1.597,- EUR

Creëer onvergetelijke herinneringen tijdens een self-drive tour – begin vandaag met plannen!

Namibia-Self-Drive-Safari-Tours-Route-Central