ROUTE CENTRAL:
LANDSCHAPPEN
UITZONDERLIJK WILDLIFE,
EN CULTURELE RIJKDOM

Ontdek de vele verschillende landschappen van Namibië, de vergezichten en heldere luchten, en laat u verassen door de prachtige nationale parken: Namib-Naukluft National Park en Etosha National Park.

Route Central

De rode duinen van de Kalahari, bedekt met goudkleurig gras, geven direct een welkom gevoel. Rode zeeën van zand bij Sossusvlei maken plaats voor de ruige golven van de Atlantische Oceaan, waar je, al peddelend in een kajak of tijdens een catamaran cruise, het leven in en rond het water kunt ontdekken.

Damaraland en Kaokoland bieden de kans om het intrigerende culturele erfgoed van Namibië te beleven: de oeroude rotsgravures van de San en de traditionele dorpjes van de Himba zullen zeker onderdeel zijn van uw reis. In Etosha National Park is het tijd voor een echte Afrikaanse safari, een fantastisch natuurpark waar veel wildsoorten te spotten zijn. Eindig uw reis met een prachtige wandeltocht bij het Waterberg Plateau.

21 dagen – op maat te maken

3.188 km

1-4 pers

natuur

Voor wie:

: je komt niet naar Namibië voor enkel de natuur, echter wilt ook traditionele, authentieke Afrikaanse culturen beleven

Wat maakt deze route uniek:

behalve wildlife laat deze route jou ook de diversiteit in landschappen en culturen zien

Hoe maak je de reis nog leuker:

waan je in de oeroude cultuur van de jagers-verzamelaars van de San-bevolking: verzamel voedsel uit de natuur en volg de sporen van olifanten, gemsbokken, koedoes, wildebeesten en giraffes

Reisbeschrijving

Dag 1-3: Windhoek – Kalahari
Dag 4-5: Namib-Naukluft Park - Sossusvlei

Een bezoek ’s werelds oudste woestijn, de Sossusvlei, is een absolute ‘must’ tijdens dit self-drive avontuur. Maak uw camera gereed voor vele artistieke foto’s die gemaakt gaan worden. Het landschap lijkt bijna surrealistisch! Scherpe lijnen onderscheiden de intense rode duinen, welke een oogverblindend witte zoutvlakte omgeven, met zwartgeblaakte dode bomen bij Deadvlei. Het beklimmen van één van 's werelds hoogste duinen wordt zeker beloond, vooral tijdens een vroege ochtend of bij zonsondergang. Juist dan zijn de kleurveranderingen en de contrasten door schaduwen het meest spectaculair. Een nature drive in het gebied of een wandeling door Sesriem Canyon zijn zeker de moeite waard wanneer u net iets meer van de omgeving wilt zien.

Dag 6-7: Atlantische Kust

De Atlantiche Kust heeft veel te bieden. Geniet van de zeebries en overweeg om het water op te gaan en tijdens een catamaran cruise of kajak tocht dolfijnen, pelikanen en zeerobben te ontmoeten. Of neem deel aan het ‘Living Desert Adventure’ en zie hoe het leven zich op bewonderenswaardige wijze heeft aangepast aan. Voor wat meer adrenaline kun je de duinen in met een sandboard of quadbike! Het kustplaatsje Swakopmund laat nog steeds iets van de Duitse koloniale invloed zien, zoals dit terugkomt in de architectuur en de taal. Het is een dorp met een kleine, echter aangename boulevard met verschillende restaurants, terrasjes en lunchrooms met een internationale smaak zoals Village Café.

Dag 8: Cape Cross - Damaraland - Twyfelfontein
Dag 9-12: Kaokoland - Himba Cultuur – Cheeta Farm

Kaokoland staat bekend als Namibië's laatste wildernis, en is tevens het gebied waar de Himba-bevolking leeft. Tijd en moderniteit lijken gemakkelijk voorbij te gaan aan diens tradities: de Himba leven een authentiek, nomadisch bestaan waarbij het leven draait om vee. Een bezoek met een gids aan één van de nederzettingen geeft meer inzicht in hun manier van leven. Opuwo is de hoofdstad van het noorden. Het is een typisch Afrikaanse stad waar mensen van alle stammen elkaar ontmoeten voor handel en plezier. Wandel op uw gemak door het stadje en ervaar de levendige Afrikaanse sfeer. Voordat u Etosha National Park ingaat, zult u een nacht doorbrengen op een Cheeta Farm, waar u een onvergetelijke ervaring zult hebben wanneer u deze prachtige grote katten van dichtbij ziet. Let op: met één of twee dagen meer te besteden is een bezoek aan de Epupa Falls in het uiterste noorden zeker de moeite waard. Zie hiervoor ook Route All Round.

Dag 13-16: Etosha National Park

Pak uw verrekijker erbij en speur naar wild in het 22,270 vierkante kilometer uitgestrekte Etosha National Park. De accommodaties en campsites in het park zorgen ervoor dat jullie op een rustig tempo door het park kunnen trekken. Ook net buiten de park grenzen zijn er verschillende leuke verblijven. U gaat zelfstandig op een eigen safari, wat uniek is in Afrika! Zoek naar leeuwen, cheeta’s en luipaarden. En wat dacht je van een spannende safari te voet? Strijk neer bij één van de waterplaatsen in het park en laat u verassen door het grote aantal dieren dat zich hier verzamelt om hun dorst te lessen. Olifanten, giraffen, zebra's en antilopen arriveren in grote aantallen en vanuit alle richtingen. Dit is werkelijk een onvergetelijke ervaring!

Dag 17: San cultuur

Nabij Grootfontein hebben jullie de mogelijkheid om een traditioneel San-dorp te bezoeken, waar alles te leren is over deze intrigerende en oeroude jager-verzamelaars cultuur en levensstijl. Wanneer jullie een extra dag te besteding hebben, is het een geweldige ervaring om hier een nacht door te brengen.

Dag 18: Waterberg Plateau

Een laatste stop op weg naar Windhoek is het Waterberg Plateau, een plateau dat tot 400 meter hoog uit de vlakte oprijst. Het Waterberg Plateau en de omliggende 41 000 hektaren werden in 1972 als natuurpark bestempeld. Het rode zandstenen plateau met haar groene vegetatie komt met een diversiteit aan flora en fauna. Ook is het een gebied dat zich uitstekend leent voor wandeltochten. Heeft u nog niet genoeg van het wild spotten? Ga dan op een game drive en zoek naar buffels en de zeldzame witte neushoorn.

Dag 19-20: Windhoek – Vertrek

Onderweg naar Windhoek is het de moeite waard om nog een stop te maken bij de Craft market in Okahandja. Jullie reis komt ten einde in Windhoek. Hier kunt u relaxen en nagenieten van de reis, en shoppen voor de laatste souvenirs voordat u terug naar huis vliegt. Wat een fantastisch avontuur! Een reis om nooit te vergeten!

Dag 21: Aankomst thuis

Route Central